Er Version2's læsere en omgang forbryderiske fildelere?

Ugen der gik: Meget kan man sige om Version2's læsere. Veluddannede, it-kyndige, debatlystne og - for langt størstedelens vedkommende - mænd. Men henter I ophavsretsbeskyttet materiale fra nettet på ulovlig vis?

Historien handler nok mere om dig som privatmenneske end som it-professionel. Alligevel - eller måske netop derfor - er det Version2's dækning af en umiddelbart kedelig EU-afstemning, der havner øverst på ugens top-ti over mest læste artikler.

At artiklen, der beskriver muligheden for at få kappet sin internetforbindelse, hvis man tre gange bliver taget i ulovlig fildeling, har så mange læsere, kunne muligvis pege i retning af, at emnet har personlig relevans derude bag skærmen.

Ugens mest læste artikler:

 1. EU kan hive stikket 3. gang du bliver snuppet i ulovlig fildeling
  EU-Parlamentet har netop vedtaget, at personer kan formenes adgang til Internettet, hvis de tre gange bliver taget i ulovlig fildeling. Socialdemokraterne kalder det en skændsel.

 2. Video: Se Googles Street View-cykel sno sig til tops i Rundetaarn
  Googles Street View-teknologi tager nu favntag med cykellandet Danmark. Den trehjulede cykel på 150 kilogram har allerede dækket de første 300 kilometer danske stier og parker - og nu også Rundetaarn.

 3. Danske Banks mobilbank: iPhone var hurtigere og lettere end Android
  It-udfordringen: Udviklingshuset Trifork har kørt med strengt agile metoder for at få Danske Banks iPhone-applikation klar i løbet af en sommer. Læs her, hvorfor Android-versionen er klar i testmiljøet, men endnu ikke kan downloades.

 4. ** Nyt sammenklappeligt tastatur gør din smartphone til en fuld computer**Et tastatur, der kan foldes til at fylde som et kortspil, kan gøre en smart telefon mange gange mere brugbar. Prisen bliver 99 dollars.

 5. Socialdemokrater vil frede fildeler-småfisk
  Hensynet til folks privatliv vejer tungere end hensynet til rettighedshaverne, mener socialdemokraten Christel Schaldemose forud for en afstemning onsdag i Europaparlamentet. Hun vil skelne mellem kommerciel og ikke-kommerciel fildeling.

 6. Avayas nye IP-telefon: En Android-tavle-pc på 11,6 tommer
  Avaya siger: 'Større er bedre' til rivalen Cisco og kommer nu med en Android-baseret tavle-pc, som skal bruges til IP-telefoni med video og har en skærm på hele 11,6 tommer. Og så kan den stå selv.

 7. Googles gavebod: 4 gratis udviklerværktøjer
  Det er ikke engang jul, men Google har udsendt fire gratis udviklingsværktøjer, som firmaet opkøbte i august. Kronjuvelen er GWT Designer, der skaber webbrugerflader på grafisk vis.

 8. Lokalliste-hjemmeside afkrævet løsepenge efter BuyDomains-konkurs
  Da det amerikanske hostingselskab BuyDomains gik konkurs, blev stikket samtidig trukket til Lokallisten Rudersdals hjemmeside. Den nye ejers pris for at lægge siden online igen: 9.000 kroner.

 9. Staten køber it-konsulenter med hovedet under armen
  Staten bruger årligt milliarder på konsulentydelser. Men indkøbene er langt fra altid gennemtænkte, siger Rigsrevisionen.

 10. Fem gode råd: Sådan bliver du IPv6-klar
  IPv6 er en realitet, som it-afdelingerne er nødt til at forholde sig til. Det kræver planlægning og efteruddannelse, og skiftet kan sammenlignes med forberedelserne op til år 2000.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (16)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Ove Andersen

Tror ikke nødvendigvis alle V2s læsere er kriminelle (downloader ulovligt materiale), men måske er de bare meget beviste om overvågning og om hvor meget andre skal blande sig hvad man laver. Tror mange frygter Kinesiske/Russiske overvågningstilstande (selvom Danmark siges at være skridtet værre end dem).

 • 0
 • 0
Henrik Pedersen

Lad os bare se på internet-censur til at starte med ... Det er ikke særligt mange lande her i verden der blokerer adgang til thepiratebay.org og alligevel kan vores "frie" Danmark se sig på listen...

Men tror du har ret... Hvor mange er med på at oprette et parti, så vi kan rykke ind, og banke lidt fornuft ind i hovederne på Christiansborg?

 • 0
 • 0
Lars Tørnes Hansen

Jeg vil gerne have mig frabedt at version2.dk insinuerer at man piratkopierer. Jeg opfatter journalistens generalisering af debattørernes interesse for artiklen som krænkende. Mere af den slags, og vi mødes ved en domstol om injurier.

Den der med at at du kan da ikke have noget imod den her lov fordi ellers er det nok fordi du gør noget ulovligt tankegang - bryder jeg mig ikke om. Det er et skråplan.

Der absolut ikke nogen grund til at sælge ud af borgerrettighederne.

Lige nu er ophavsrethavere fint dækket ind af lov om ophavsret - brug den lov.

Måske debattørerne i "EU kan hive stikket 3. gang du bliver snuppet i ulovlig fildeling"-artiklen synes at det er et begyndende udsalg af borgerettigheder?

Et udsalg der er vejen til et diktatur i bedste Sovjetunionen stil.

 • 0
 • 0
Christoffer Thomsen

Så hvis man er imod grænseoverskridende overvågning og gerne vil for en domstol før man straffes for noget, så downloader man piratkopier fra nettet. Jeg er sikkert også en børneporno seende terrorist... eller hva?

Morten K. Thomsen, du burde skamme dig.

 • 0
 • 0
Morten Poulsen

Er man pirat hvis man ønsker at sikre sine borgerrettigheder?

Nej, naturligvis er man ikke det. Personligt anser jeg det for vigtigt, at man kun bliver straffet for en forbrydelse, hvis det er bevist, at man er skyldig. Derudover skal straffen stå mål med forbrydelsen. Brud på ophavsretten skal naturligvis ikke betyde, at man bliver udelukket fra at deltage i det offentlige liv, ganske som brud på færdselsloven ikke betyder man bliver afskåret fra al færden i trafikken.

I øvrigt mener jeg, at den tekniske udvikling har betydet en social og kulturel udvikling, der sætter underholdningsindustrien og den nuværende ophavsretlige lovgivning under pres. Svaret på dette er hverken en invasion af privatlivets fred eller brud på fundamentale principper i retsplejen. Derimod må underholdningsindustrien acceptere nye betingelser og tilpasse deres forretningsmodel til disse betingelser. Ganske som de gjorde det da gramofonen, kassettebåndet og videooptageren blev opfundet.

 • 0
 • 0
Henrik Pedersen

Smukt sagt :)

En hel anden ting... Hvordan vil de stoppe millioner af pirater verden over? De udgør jo snart en væsentlig del af vores samfund, og samfundet kan jo ikke straffe 10 - 20% (aner ikke om den procentdel er korrekt, der er i hvert fald mange) af sine borgere pga. en eller anden stor organisation står og hyler? Regeringen/samfundet er jo også valgt af dem, og selvom vi har love så... Ja vi står virkelig i en unik situation.

Skal man vælge og klamme sig til sine gamle (forældede?) love og straffe en stor gruppe af befolkningen?

Eller skal man hive sutten ud af munden på brancherne og sige de må adoptere?

Ærligt talt kan jeg ikke forstå de ikke allerede er igang med at adoptere deres modeller til at passe bedre til internettet. Kom med et eller andet abonnement (der ikke er urimeligt for film af max 120 minutter) som giver adgang til 1, 5, 10, 50 film om måneden til fri download.

Og jeg gætter på der kommer en eller anden nu og sammenligner det med "jamen hvad nu hvis alle kører for stærkt skal de så også have lov til det?"
Nej det koster menneskeliv!
Men det her drejer sig slet ikke om menneskeliv, det her drejer sig om penge til en i forvejen EKSTREMT pengestærk branche... De kunne adoptere til grammofonen, de kunne adoptere til CD'en, de kunne adoptere til DVD'en... Alt sammen noget som de påstod der ville dræbe deres indtægter.
Og hvis piratkopiering virkelig skulle aflive film og musikbranchen (meget usandsynligt) så vil der bare opstå en ny branche der er tilpasset den tid vi lever i.

Personligt synes jeg det ville være fair at køre en prøveperiode på måske 10 - 20 år hvor piratkopiering var FULDT lovlig og så skal vi tage et kig på hvordan de klarer sig. Samtidigt skulle de forpligte sig til at udnytte markedet så godt som de overhovedet ville kunne.

En sådan auktion vil nok bare aldrig blive sat i værk, men personligt tror jeg ikke de vil klare sig specielt dårligt. Tværtimod.

 • 0
 • 0
Morten Poulsen

En interessant overvejelse. Hvis 3 strikes lovgivningen kommer til at gælde alle former for krænkelse af ophavsretten, inkluderer det vel også at se videoer på youtube? Så hvis man ser "Sømanden Will den Fromme", "Moonlight Shadow" og "Enter Sandman" bliver man "dømt" ude!?

 • 0
 • 0
Claus Waldersdorff Knudsen

Ærligt talt kan jeg ikke forstå de ikke allerede er igang med at adoptere deres modeller til at passe bedre til internettet. Kom med et eller andet abonnement (der ikke er urimeligt for film af max 120 minutter) som giver adgang til 1, 5, 10, 50 film om måneden til fri download.

Se http://www.Netflix.com
Starter ved 9US$ per måned for ubegrænset download.

Fungerer vist nok glimrende. (Jeg er ikke selv medlem)

Mvh,
Claus

 • 0
 • 0
ab ab

Se http://www.Netflix.com
Starter ved 9US$ per måned for ubegrænset download.

Fungerer vist nok glimrende. (Jeg er ikke selv medlem)

Til din orientering gælder dette tilbud kun amerikanere. Dine penge er nemlig ikke gode nok til de fine herrer i rettighedshaverorganisationerne, som har delt verden op i en cigarkasseøkonomi af distributionsaftaler.

Det er jo netop denne tilstand, som Europa-parlamentet har stemt for at ændre på, så EU's indre marked kan komme til at udgøre ét samlet - og dermed attraktivt - marked for innovative online-tjenster, der ønsker at indgå aftaler med rettighedshaverne.

 • 0
 • 0
Dennis Johansen

De skriver ikke meget om hvad teknologi de bruger. Eller egentlige systemkrav.

Men tilsyneladende kun streaming som mulighed?

De skriver en masse om brug af Digital Restrictions Management, hvilket får mig til at tro at det udelukkende virker med deres egenudviklede proprietære afspiller?

...Et hurtigt kig på et "preview" af en film tyder på at der kun er support for en flash-afspiller?

Ellers tak!

Jeg fortrækker at undgå film/musikindustrien indtil de udvikler et brugbart produkt... Og nej, det er ikke ensbetydende med ulovlig download istedet.

Det har virket fint siden de selv gik bort fra CD standarden (CDDA)

Glem ikke at det er os forbrugere der bestemmer om en vare er brugbar eller ej ;)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere