Er spam på retur?

29. november 2007 kl. 10:357
Hos Google mener man, at antallet af spammails er stagnerende og måske ligefrem på retur for første gang i mange år. Hvad siger du?
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En Google-ansat udtaler, at den enorme mængde af spammails er ved at flade ud og for første gang i mange år kan begynde at falde, det skriver wired.com.

Brad Taylor, softwareingeniør hos Google, vil ikke komme med nogle tal, men han fortæller, at antallet af spammails igennem Gmail-systemet har været aftagende over det seneste år.

Andre eksperter er uenige med Google og mener, at spam fortsat vil være et stigende problem. De estimerer, at billioner af spammails bliver sendt hver dag, men brugerne oplever kun en brøkdel af dem på grund af forbedrede spamfiltre.

David Daniels, vicepræsident i Jupiter Research, spår, at antallet af spammails, der når brugernes inbox, vil være stagnerende Og det, mener han, er det eneste, der betyder noget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi forudser, at antallet af spammails, der vil ramme en gennemsnitlig inbox, vil ligge på 4.351 i 2007. Det tal vil ligge nogenlunde fladt i årene efter, således at tallet i 2010 vil ligge på 4403. Væksten vil være meget lille,« siger David Daniels.

Nye antispam teknologier bliver hele tiden udviklet, men spammerne er vedholdende.

På Version2 vil vi gerne vide, hvad vores læsere synes. Er spam på retur? Ser du færre tilbud om viagra i din inbox?

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
30. november 2007 kl. 10:41

Jeg bruger gmail og hotmail og burde derfor være en af de mest udsatte. For 2 år siden modtog jeg 100-150 dagligt i hver. I dag går i praksis ingen længere i inbox. Jeg kan se at 5-10 dagligt leveres til spamboxen hos gmail.

Til gengæld er der begyndt at komme flere phising mails.

7
29. november 2007 kl. 16:43

99 procent eller mere af de mails, jeg modtager på mit domæne, er automatiske bounce-svar fra mailservere, der er sat op til at svare på alle mails, der ikke kunne leveres.

En ud af 20 af disse mails kommer fra spamfiltre, mens resten stammer fra, at spammere har brugt mit domænenavn i spoofede adresser.

Fra omkring et halvt hundrede spammails i døgnet på domænet for få år siden er jeg nu oppe på flere hundrede af disse bounce-beskeder.

Mit spamfilter holder iøvrigt systemet fri for spam, men fejlbeskederne slipper forbi.

6
29. november 2007 kl. 14:26

Jeg må indrømme at jeg sjældent ser spam, næsten alt bliver fanget af datalogisk instituts spamfilter.

5
29. november 2007 kl. 13:48

Vi filtrerer spam fra vores kunders domæner (CLAW)

De sidste 12 måneder er spammængden fordoblet, hvor antallet af rigtige mails er steget 10%

MVH Lasse Westy Bech Zindex Development

4
29. november 2007 kl. 13:32

Glemte vist at få alle tallene på bordet ;) Jeg kan fortælle at tallet har været væsentligt lavere tidligere, og er vokset kraftigt det seneste år. Umiddelbart er der tale om en 6-dobling af antallet af mails på 1½ år, og hovedparten af disse er spam.

2
29. november 2007 kl. 12:16

Jeg bruger gmail, men yderst sjældent min gmail-adresse. Istedet videresender jeg mine andre mails til gmail. Derfor er de allerede blevet scannet en gang og Google tror måske derfor at der er kommet færre spam-mails?

De seneste tal fra en af mine mail-udbydere - en organisation med ca. 7000 mail-konti - viser at der i løbet af 14 dage er kommet 41 millioner indgående mails. Det vil jeg ikke kalde en reduktion!

1
29. november 2007 kl. 11:21

Jeg har længe haft mit spamfilter hos min host sat pa et højt niveau og bedt det om at slette mails der kommer ind. Så om spam er på vej retur kan være svært at sige som enkelt person. Men er det tilfældet vil det da bare være rart.