Er min pc større end din?

Steam har fundet frem til den mest almindelige computer blandt nørder.

Spiludbyderen Steam har netop offentliggjort specifikationerne for den mest almindelige computer, som brugerne af spillestedets tjenester anvender.

Der er tale om en undersøgelse med over 100.000 deltagere, der har ladet Steam opsnuse brugernes konfigurationer. Det skriver Berlingske Business, der giver følgende signalement på en krævende spilcomputer af i dag.

Ram: 512 til 1.000 MB
CPU: Intel mellem 2,3 og 3,3 gigahertz
Grafik: Nvidia Geforce 6600
Skærm: 16"
Styresystem: Windows XP
Optisk drev: DVD
ADSL: 2 mbit/s
Fri diskplads: Mellem 10 og 20 gigabyte

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Deleted User

Jeg har en halvgammel pc..sådan lidt hjemmebikset. Det gode er at jeg har LINUX, som styreprogram. Jeg havde ikke en snus forstand på det, blev dog så forvirret af alle de reklamer og al det jeg hele tiden skulle købe. Ellers gik min ps helt sort. Jeg er ikke en computernørd, men en halvgammel kone på 53 år, som lærte at bruge en computer i 1999..det var jeg nød til på en uddannelse. Jeg er rigtig glad for det i dag...har allerede set alle de fordele den har i hverdagen. Jeg meldte mig til mange kursus i at bruge en pc..det var godt nok kedeligt og forvirrende. Heldigvis kendte jeg et par unge fyre som kunne det der Linux...se det kunne jeg lære. Så kan jeg endda betale, som jeg evner til fattige mennesker kloden over. For alle kan bruge deres programmer, det er slet ikke ulovligt. Som jeg har forstået det er det lidt ligesom Wikipedia..alle laver noget og stiller det gratis til rådighed. Hvis man så skulle føle for at betale noget..er der mange gode formål.

 • 0
 • 0
#2 Peter Makholm Blogger

Uha, jeg tror vist at jeg er nørd af en helt anden type:

Ram: 3 GB, fordelt på 6 Xen-domæner CPU: AMD Turion 64 Mobile MT-37 (2 Ghz) Grafik: et eller andet pci-kort jeg havde tilovers Skærm: Ingen Styresystem: Linux Optisk drev: Intet ADSL: Den mindste fra Fullrate (5 Mbit ned) Fri diskplads: 200GB i RAID-1 der stadigvæk ikke er allokeret i min Volume Manager.

Så slår min computer 'nørdens'?

Relativt i forhold til udmøntet behov, så er mit disksystem nok temlig stort. Og selv de 100GB allokeret plads er nok højst 20% brugt.

Sååå, living on the edge of the bell curve???

 • 0
 • 0
#3 Peter Makholm Blogger

Elsker I ikke bare når pointen ikke ankommer før man trykker 'send'?

Jeg mener det bliver lidt meningsløst når man skærer ned i et så specifikt fragment af nørd-populationen. Muligvis er mit setup ikke gennemsnitsligt, men jeg tror mange af de her på webstedet deltagende nørder kan komme med lignende anomalier i forhold til nævnte gennemsnit.

Jeg spiller i øvrigt kun nethack (og varianter deraf), men det er snart lang tid siden...

 • 0
 • 0
#5 Jacob Buck

Jeg finder det ikke så interessant hvordan en gennemsnitsmaskine ser ud eller om man er mere eller mindre nørd i forhold til den.

Som spiludvikler er det derimod ganske interessant både at se spredningen i konfigurationer og dermed også konsekvensen af at sætte konkrete minimumskrav for de spil man sender på markedet. Hvis man udvikler spil der ikke direkte henvender sig til nørder, så er Steam's brugerprofil ikke den eneste man skal se på.

 • 0
 • 0
#10 Jørgen Ramskov

Hvordan kan du leve uden en internetforbindelse?! :p

Mig: IBM Thinkpad Z61t Ram: 1.5GB CPU: Intel Core Duo 1.83Ghz Grafik: Intel 945 integreret ting Skærm: 14,1" widescreen (tror jeg nok) Styresystem: Kubuntu Feisty Optisk drev: DVD Internet: 25/25 mbit/s Fri diskplads: ~20 GB

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere