Er Facebook på vej med egen smartphone?

29. maj 2012 kl. 12:402
Facebook er bange for at forsvinde i app-junglen på de andre smartphone-platforme og forsøger sig angiveligt med sin helt egen smartphone-platform.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Meget tyder på at Facebook har planer om at bygge sin egen smartphone. Flere anonyme kilder, som enten er ansat af Facebook eller har et tæt samarbejde med virksomheden, afslører planer om at lancere en Facebook-smartphone næste år. Det skriver New York Times.

Det sociale netværk har hyret adskillige hardware- og softwareingeniører, som tidligere har arbejdet på Apples iPhone og iPad, fortæller Facebook-ansatte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skulle efte rsigende være tredje gang, Facebook forsøger at komme ind på smartphone-markedet. De tidligere projekter endte i fiasko, fordi Facebook undervurderede kompleksiteten i at sammensætte den rigtige hardware til en velfungerende smartphone. Men nu forsøger det sociale netværk igen med erfarne ingeniører på holdet.

På software-delen har virksomheden allerede en fordel, da hele det sociale netværk kan fungere som en platform. Der er allerede en app-butik, et beskedsystem og tæt på én milliard brugere.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
30. maj 2012 kl. 17:06

Jeg ved det er tys-tys, men jeg har lige været på gæstebesøg på Facebook, og mødte bla. danskeren Michael Toksvig, og han havde fået stor mundkurv på, men ud mellem sidebenene kom det at der var noget MEGET interessant på vej på deres Mobil-platform som han stod i spidsen for. Michael er tidligere grafik hardware designer hos NVidia, så det er nok ikke uden grund han er blevet plantet på det projekt. Jeg glæder mig til at se hvad der sker der. :-)

1
30. maj 2012 kl. 13:49

Det større spørgsmål er vel egentlig hvorvidt FaceBook er på ved ned... deres aktier har ikke været videre imponerende siden de blev børsnoteret, og der går også rygter om at de har tilbudt Opera 1 milliard dollars for deres browser - mon ikke de vil have Opera Mini til deres telefon?

De kan åbenbart ikke tjene penge på FaceBook, så mon ikke der er tale om et desperat træk - et forsøg på at brede sig til et andet marked? Det er jo ikke som om en telefon giver dem adgang til et større marked for deres eksisterende produkt - som jo allerede er tilgængeligt fra stort set alle telefoner...