Spiludvikler? Scor kassen med sjovt politiker-spil

Danske Regioner udbyder udvikling af quiz og spil, der skal få borgerne op af sofaen til det kommende regionsrådsvalg. Interesserede udviklere kan tjene op til 360.000 kroner.

En ‘Regions-valg 2013’ quiz i bedste Jeopardy-stil. Et sandkasse-spil, hvor du skal gå rundt med din lokale regionsråd-politiker i det nærmeste regionshus. Eller et ‘Angry Politicians’.

Regionsvalget til november skal piftes gevaldigt op, og derfor sender Danske Regioner nu et udbud på gaden, der kaster 360.000 kroner af sig, hvis du er spiludvikler og kan komme med en idé til, hvor man kan integrere quiz-spil med 2013-valget.

Kommunikationschef i Danske Regioner, Jacob Winther, forklarer:

»Quiz, spil og andre sjove, men lærerige elementer skal være en del af regionsvalget til november. Samtidig samler vi alle regioners valg-hjemmesider på ét site frem for fem. Det gør processen både billigere og bedre,« siger Jacob Winther til Version2.

Danske Regioner skriver desuden i udbuddet, at spillene skal kunne spilles af en eller flere brugere, og at der skal være en klar integration med sociale medier som Facebook og Twitter.

Stemmeprocent alt for lav

Grunden til, at Danske Regioner vil inddrage spil og quizzer på den fælles regions-side, er, at stemmeprocenten ved sidste regionsrådsvalg i 2009 lå på 67,6 procent.

»Og det er alt for lavt. Derfor vil Danske Regioner gerne forsøge at vække borgernes interesse på en ny måde. Og her er internettet den rette vej at gå. Deraf den her kommende hjemmeside med spil,« fortæller Jacob Winther til Version2.

Stemmeprocenten fra 2009 er samtidig en tilbagegang på 3,6 procentpoint i forhold til det først regionsvalg i 2005.

Blå bog på nettet

Foruden quiz og spil, er det også planen, at hver regionspolitiker lægger en "blå bog" på sitet, så borgerne i højere grad kan blive afklaret med, hvem de stemmer på. Ordningen kan sammenlignes med Altinget.dk's succes-koncept "kend din kandidat" fra folketingsvalget 2011.

»Danskerne bruger internettet til rigtig mange ting, og jeg tror på, at kendskabet til den lokale regionspolitiker kan styrkes ved en digital blå bog, som Danske Regioner kan samle ét sted,« siger Jacob Winther.

Gennem den blå bog kan borgerne også blive klogere på, hvad deres skattekroner bliver brugt til i Danmarks fem regioner, der har sygehusene som deres primære ansvarsområde.

»Åbenhed i forbindelse valg og skattekroner er utrolig vigtig. Og igen er min opfattelse, at internettet også her er utrolig leveringsdygtigt,« forklarer Jacob Winther.

Fristen for at indgive et bud til Danske Regioner udløber den 4. februar 2013. Du kan læse mere om udbuddet her.

Læs også: Ny valglov: 12 kommuner får lov at afholde digitale valg i 2013

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer ()
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 David Rechnagel Udsen

Hvad med Yes Minister (spillet, ikke tv-serien; spillet kommer dog fra tv-serien) fra 1980erne, hvor man skulle overleve som Jim Hacker i en uge? Et spil om at vinde over departementscheferne og resten af ministerierne kunne være uhørt morsomt. Eller det modsatte; være departementschef og forhindrer politikere i at gøre noget.

  • 0
  • 0
#3 Ole Wolf

Med de to seneste regeringer i frisk erindring har jeg svært ved at forestille mig andre typer spil, der involverer politikere, end en first-person shooter.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere