Equifax indgår verdenshistoriens største forlig om databrud

Illustration: dennizn / BigStock
Equifax fik i 2017 stjålet data om næsten 150 millioner personer. Nu indgår virksomheden i det største databrudsforlig i historien på op til 700 millioner dollar.

Kreditbureauet Equifax er gået med til et forlig på op til 700 millioner dollar for deres datalæk i 2017, hvor 146 millioner personer fik lækket følsomme data.

Det skriver Engadget.

Forliget er indgået mellem Equifax, den amerikanske handelskommission (FTC), det finansielle forbrugerbeskyttelsesbureau (CFPB), flere statslige justitsministre og New Yorks department of financial services.

Forliget består ifølge en pressemeddelelse fra FTC af 575 millioner dollar i første omgang, med mulighed for at gå op til 700 millioner dollar, hvis der ikke er penge nok i forliget til at dække omkostninger for personer, som er berørt af datalækket.

På trods af det store beløb, er der bekymringer om, at det er en dråbe i havet. Selv med det fulde beløb på 700 millioner dollar svarer forliget nemlig kun til en udbetaling på omkring 5 dollar per person.

Læs også: Facebook-kurs stiger efter FTC-bøde på 5 milliarder dollars

Medlem af Repræsentanternes hus Frank Pallone siger ifølge Engadget, at forliget »viser begrænsningerne« ved FTC’s evne til at afkræve virksomheder stærk straf og kompensation.

Ud over pengene forpligtiger Equifax sig til at stille gratis kredit-monitorering og identitetstyveri-services til rådighed. De skal også implementere en række sikkerhedsforbedringer som en del af forliget, inklusive IT-revision foretaget af en tredjepart hver andet år.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere