Equifax-CIO idømt fængselsstraf efter kæmpe datalæk

Illustration: dennizn / BigStock
Mere end 140 millioner mennesker fik i 2017 blotlagt personoplysninger på grund af et hackerangreb mod kreditbureauet Equifax. Nu er den tidligere CIO dømt for insiderhandel i forbindelse med angrebet.

Den tidligere Equifax-CIO Jun Ying er blevet idømt en fængselsstraf på fire måneder efter det gigantiske datalæk i 2017.

Det skriver The Verge.

Datalækket hos det amerikanske kreditbureau betød, at mere end 140 millioner mennesker fik blotlagt kreditkortnumre, personnumre og andre oplysninger, og et af det helt store kritikpunkter har været, at virksomheden ventede mere end en måned med at orientere offentligheden, efter at man havde opdaget at noget var galt.

For at føje spot til skade, er det kommet frem, at daværende CIO Jun Ying i mellemtiden valgte at skille sig af med sine aktier i Equifax - aktier som han vidste ville falde i værdi, når nyheden kom ud kort efter.

Derfor er han nu dømt for insiderhandel.

»Ying tænkte på sin egen økonomiske vinding, før de millioner af mennesker, der var udsatte i datalækket, overhovedet vidste, at de var ofre,« udtaler statsadvokat Byung J. Pak.

Jun Ying er den anden Equifax-medarbejder, der er dømt for insiderhandel i forbindelses med datalækket.

Ukendte gerningsmænd skaffede sig adgang til virksomhedens systemer i maj 2017. Equifax opdagede det i slutningen af juli samme år og orienterede først den brede befolkning i september.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere