Equifax afslører yderligere omfang af katastrofal lækage

Illustration: dennizn / BigStock
Equifax offentliggør flere tal fra deres enorme datalæk i 2017. Omfanget af lækkede data dækker 209.000 betalingskort, 146 mio. mennesker, 99 mio. adresser, 38.000 kørekort og 3.200 pas.

Equifax har netop offentliggjort flere tal fra deres enorme datalækage til diverse komiteer i den amerikanske kongres. Tallene viser foreløbig ikke, at flere mennesker end de allerede offentliggjorte 146,4 mio. har fået stjålet deres data.

Det skriver The Register

Udover de 146,4 mio. navne med tilhørende fødselsdato er også 145,5 mio. social security numbers, som er den amerikanske pendant til CPR-numre, blevet lækket. Ifølge de nye oplysninger er også data fra 38.000 kørekort og 3.200 pas blevet lækket.

Læs også: Tidligere Equifax-chef bebrejder enkeltstående medarbejder for amerikansk giga-læk

Equifax mener ikke, at de bør informere de berørte

Ifølge Equifax er der ikke lækket data om flere mennesker. Derfor mener firmaet heller ikke, at de behøver at underrette de berørte, som nu viser sig at have fået stjålet mere data end først antaget.

Læs også: Equifax sammenkører data og finder yderligere 2,4 millioner amerikanere omfattet af datalæk

De nye tal kommer frem, efter at efterforskere fra cybersikkerhedsfirmaet Mandiant har hjulpet Equifax med at »standardisere visse dataelementer til yderligere analyse, for at afgøre hvilke forbrugere har fået deres personhenførbare information stjålet«.

Lækagen skyldtes delvist, at Equifax havde forsømt at opgradere en patch til Apache Struts. Equifax påstod, at fejlen var en enkelt ansats fejl.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Bjarne Nielsen

USA har en befolkning på ca. 325 mio, af hvilke rundt regnet halvdelen er omfattet af lækken.

Det er så stort et omfang, at jeg personligt har svært ved at få hovedet omkring det.

Det sætter godt nok den lokale hændelse med en ukrypteret CD med alle danskeres cpr-nummer plus stamoplysninger (inkl. udvalgte psykiatriske diagnoser, hvor det måtte forekomme) som kom på afveje, noget i relief.

Hvorfor er det, at vi insisterer på, at data skal samles i større og større enheder, når det er så nemt, at tabe alt på en gang?

Og hvad mon det betyder for amerikanernes holdning til privacy og IT-sikkerhed?

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere