EPJ-direktør i Region Syd: It-bøvl med Sundhedsplatformen er ikke grund til fravalg

16. august 2017 kl. 14:331
Sygehusdirektør afviser, at problemer med Sundhedsplatformen har ført til, at leverandør blev droppet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det er ikke problemerne med it-systemet Sundhedsplatformen i Region Hovedstaden, som har fået Region Syddanmark til at fravælge dette system og den amerikanske leverandør bag, Epic.

Fakta

Følgende tre leverandører er blevet prækvalificeret til EPJ Syd:

  • CGI Danmark A/S med Cerner Ireland Ltd. som underleverandør.
  • Cambio Healthcare Systems A/S med Cambio Healthcare Systems AB, Royal Phillips og Accenture A/S som underleverandører.
  • Systematic A/S med Capgemini Sogeti Danmark A/S som underleverandør.

Følgende to leverandører er ikke valgt til den videre proces

  • CSC Scandihealth A/S med CSC Airline Solutions A/S, CSC Computer Sciences Limited og It Corporate solutions Spain, SLU som underleverandører.
  • EPIC Systems Corporation med NNIT A/S som underleverandør.

Det slår administrerende sygehusdirektør Niels Nørgaard Pedersen fra Odense Universitetshospital fast over for BT,0efter at det tidligere i dag kom frem, at tre andre leverandører, nemlig Systematic, CGI Danmark og Cambio Healthcare Systems er gået videre til næste fase i et milliardudbud om en ny EPJ-løsning i Region Syddanmark.

»Det har ikke været en del af udvælgelseskriterierne. Vi har kun kunnet forholde os til det, der står i deres materiale.« siger Niels Nørgaard Pedersen til BT.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Så det har ikke indgået i den her fase af udbuddet, og det har ikke påvirket udfaldet af prækvalifikationen,« siger han.

Regionen har dog tidligere meldt ud, at regionen har ønsket »at anskaffe en velafprøvet og solid EPJ-/PAS-standardløsning, som allerede er i drift på andre hospitaler, i Danmark eller i udlandet«.

Ingen problemer med udveksling af patientdata

Direktøren afviser samtidig, at det har spillet positivt ind for to af de valgte leverandører, at de står bag det patientsystem, som regionen bruger lige nu.

Han mener heller ikke, det vil give problemer med udveksling af patientdata mellem regionerne, at regionerne fortsat skal arbejde med forskellige it-systemer. Eksempelvis har Sygehuset i Odense jævnligt patienter fra Sjælland.

»Men vi har standarder og redskaber til at udveksle patientdata med hinanden, uanset hvilket system man bruger,« siger sygehusdirektøren.

Det er nonprofitorganisation, ejet og finansieret af Sundhedsministeriet, Danske Regioner og KL, som står for udarbejdelse af standarder for kommunikation mellem bl.a. EPJ/PAS-systemer. Læs mere her.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
17. august 2017 kl. 13:09

Der er naturligvis forskel på det idriftsatte EPJ-system i Region Hovedstaden og snart Region Sjælland. Den opgave de fundamentalt skal løse, og de brugere (sundhedspersonalet) som får en ændret dagligdag, er meget ens - omend deres forandringsparathed kan være meget forskellig.

Det ville være meget faglig interessant at vide hvilket fordele, uhensigtsmæssigheder, fejl og magler som er erkendt i de to nævnte regioner som Region Syd vil inddrage og undersøge nærmere i forbindelse med den fortsatte udredning forud for leverandørvalget. Den kan vel ikke være sådan, at bare fordi de ander regioner ligger øst for Storebælt, så er deres erfaringer uden værdi ?

Hvad var det nu Region Syds direktør blev citeret for igår: >>regionen »går efter et system, som vi kan se kan virke fra starten, sådan at vi ikke ender med at stå både med et stort it-udviklingsprojekt, et implementeringsprojekt og et organisatorisk projekt på samme tid«.<<

Det kan måske være, at han kan slippe for det første, men han kan ikke slippe for de to sidste !

Det bliver rigtigt spændende - mest for patienterne .......