EPJ-boss skal redde Rigspolitiet op af Polsag-sumpen

1. august 2012 kl. 12:034
Region Sjællands it-direktør, Michael Steen Hansen, bliver ny leder af Rigspolitiets Koncern IT og glæder sig enormt til de nye, store udfordringer. Der er et ’stort, uforløst potentiale’, lyder hans vurdering.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den 1. september får de hårdt prøvede it-folk hos Rigspolitiet ny chef, nemlig Michael Steen Hansen, der de seneste fem år har haft succes som it-direktør i Region Sjælland.

Rigspolitiet sagde nemlig i foråret farvel til den hidtidige it-chef, Lars Guld Fuglsang, som kun var på posten i lidt over halvandet år, og måtte derfor på udkig efter en afløser.

Og selvom politiet med først Polsag-skandalen og nu Polvagt-problemer ikke har landets bedste ry på it-området, glæder den nye it-chef sig enormt til at komme i gang.

»Det er en utrolig spændende opgave. Og Rigspolitiet har demonstreret, at de er klar til at satse hårdt på at bruge it til at udvikle politiarbejdet. Under min forgænger blev lederen af Koncern IT for eksempel placeret i direktionen,« fortæller Michael Steen Hansen til Version2.

Artiklen fortsætter efter annoncen

At der venter ham et it-miljø fyldt med forskellige systemer, hvor nogle rækker tilbage til 1980’erne, og det store moderniseringsprojekt Polsag løb helt af sporet, bekymrer ham ikke.

»Jeg er ikke kendt for at tage de nemme løsninger og føler mig godt rustet til opgaven. Da jeg begyndte i Region Sjælland, var det EPJ (elektroniske patientjournaler, red.), som fik dårlig presse. Det er på mange måder de samme udfordringer, politiet står over for, som da amter blev til regioner, og vi på hospitalerne stod med en fragmenteret verden, med mange legacy-systemer, der skulle konsolideres,« siger Michael Steen Hansen, der i Region Sjælland stod med it-ansvaret for 17.000 brugere, de fleste på regionens hospitaler.

Politiets it-organisation er også klar til at løfte opgaven, vurderer han.

»Jeg tror på, at jeg sammen med de dygtige folk, som sidder der, kan skabe nogle gode resultater. Der er rigtig meget uforløst potentiale, som vi i fællesskab kan skabe noget godt ud fra,« siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han vil ikke kommentere Polsag-forløbet, men foretrækker at fokusere på fremtiden.

»Alt det er fortid. Det er et lukket kapitel, som jeg ikke har nogen mening om, for vi skal se fremad og have en ny start. Nu skal vi se strategien og handlingsplanen igennem og lave en ny, fremadrettet aktivitetsplan,« siger den kommende politi-it-chef.

Selvom skiftet fra Region Sjælland er vemodigt, ser han frem til den store, personlige udfordring, det bliver at stå i spidsen for politiets it-fornyelse.

»Det er jo en af samfundets store institutioner. Så når man gør noget, der virker, påvirker det rigtig mange mennesker,« siger han.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
1. august 2012 kl. 14:04

"Michael Steen Hansen, der de sidste fem år har haft succes som it-direktør i Region Sjælland."

Man må så håbe, at hans ansvarsområde ikke har omfattet regionens hjemmeside. En ny version gik i luften for nogle måneder siden, men den er stadig stort set ubrugelig:http://www.regionsjaelland.dk/nyheder/Sider/hjemmeside-problemer.aspx(siden blev i dag indlæst på 37 sekunder)

Hvis det er en succes, at skifte til et system, som ikke fungerer i praksis, og så være flere måneder om at gøre hjemmesiden bare nogenlunde tilgængelig for "kunderne", så må man håbe, at Rigspolitiet fortsat ikke får nogen IT-successer...

4
2. august 2012 kl. 15:34

Hmmmmmm. Ser vist ud til at www.regionsjaelland.dk er lavet oven på det fuldstændigt håbløse sharepoint :( Sharepoint er nogenlunde som intranet-system, dog helst uden specialtilpasninger. Men at bruge det som cms til hjemmesider er EPIC FAIL! Meget muligt det er "gratis", men det performer uhyggeligt ringe. Mine erfaringer er dog fra 2007 versionen, ved ikke om 2010 versionen viste sig at være bedre. Men jeg vil ikke røre det med en ildtang. Alle andre cms-systemer > Sharepoint!

3
1. august 2012 kl. 17:04

Bare rolig, I Region Sjælland anvendes bl.a. et vagtplanlægningssystem som er årtier bagud i forhold til PolVagt. (Og PolVagt er rent faktisk ikke så ringe som det antydes på disse sider). Jeg formoder at han skifter for at blive del af en ny tid... Hvorvidt han formår eller endog ønsker at indføre forbedringer må tiden jo vise. Betragtet udfra tidligere resultater må man have sine tvivl... Men nu bliver han en del af direktion - og det er jo vigtigt (for karrieren).

1
1. august 2012 kl. 13:54

Er ham her Michael Steen Hansen noget værd? Nogen der ved noget om noget?