Epic integrerer patientjournaler med ChatGPT: Sundhedsplatformen går fri

Plus21. april kl. 10:023
Epic integrerer patientjournaler med ChatGPT: Sundhedsplatformen går fri
Illustration: Region Sjælland.
Microsoft udvider sit strategiske samarbejde med Epic, som står bag Sundhedsplatformen. Dermed får Epics elektroniske patientjournalsystemer adgang til ChatGPT.
Artiklen er ældre end 30 dage

Generativ AI, som ChatGPT, er ved at gøre sit kommercielle indtog, også i sundhedssektoren.

I denne uge kunne Microsoft løfte sløret for, at tech-giganten har udvidet sit samarbejde med Epic for at »udvikle og integrere generativ AI i sundhedssektoren ved at kombinere omfanget og styrken af Azure OpenAI Service med Epics førende software til elektroniske patientjournaler.«

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
21. april kl. 11:05

Dette giver mig myrekryb. Men det har været på vej, siden SP kom til Danmark, og hundreder af sundhedsfolk og topembedsfolk er allerede via UGM's i Epics Harry Potter-land i årevis blevet "primet" om velsignelserne af dette, så det er garanteret kun et spørgsmål om tid, før også danske borgere er kanonføde for Epics og Microsofts våde kapitaldrømme med deres allermest følsomme og private oplysninger, hvilket også fremgår af dette:

"Version2 har spurgt CIMT, om der foreligger planer om at kigge på en kontraktændring, således at Azure OpenAI Services kan integreres i Sundhedsplatformen. CIMT kan ikke på nuværende tidspunkt svare på, om man har planer i den retning."

I mine ører et yderst undvigende svar, som i praksis nok betyder: "Vi arbejder på at fjerne forhindringer for dette i Danmark".

Kan man mon snart ikke blive behandlet i det danske sundhedsvæsen, hvis man ikke vil lade Microsoft æde ens privatliv?

Man må i det mindste håbe, at GDPR kan få spændt ben forlige dén galskab, når nu GDPR ikke kan få spændt ben for SP selv, uanset at data derfra flyver lystigt frem og tilbage over dammen.

Og hvem tror på, at ChatGPT kommer til kun at fungerer "beslutningsstøttende" i pressede sundhedsvæsner verden over? Jeg gør ikke.

3
21. april kl. 15:30

Jeg kniber mig også lidt i armen i ny og næ. Drømmer jeg? Hvorfor kan vi ikke have en lødig debat om dette emne? Jeg så debatten på DR med Clement Kjersgaard, og på intet tidspunkt bliver det bragt op at disse AI er ejet af nogen. At disse services som tidligere er ydet af individuelle danskere til folket, nu i fremtiden vil være ydet af en centraliceret service. Der er jo en hel række af fundamentale ting vi ikke længere kan tage for givet. Hvem har i princippet ansvaret når institutioner i fremtiden er "government powered and delivered by Microsoft" (eller en anden leverandør)? Dette fænomen hvor folk i fremtiden bliver erstattet af en ai service repræsenterer jo en magtkoncentration. Kommer dette til valg mon? Hvem skal levere den danske regering? Google, Microsoft, Amazon, EPIC?

2
21. april kl. 12:08

CIMT kan ikke på nuværende tidspunkt svare på, om man har planer i den retning."

Kan? Det må vel nødvendigvis være "vil", da det vel er CIMT, som "ejer" dette område?

Den manglende vilje til at svare siger vel alt om, hvordan hovedet-under-armen-digitalisering stadig listes igennem under radaren, uden om demokratisk belysning og diskussion.