Enums og lette tråde: Sådan er den nye PHP

Enums og lette tråde: Sådan er den nye PHP
Illustration: Bigstock/Zhukovvvlad.
Masser af nyheder i den årlige ombæring af det populære websprog, som rammer version 8.1.
14. december 2021 kl. 03:45
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En ny udgave af websproget PHP har set dagens lys, omkring et år efter sidste store version. Og den er fuld af gaver til udviklerne, som det hører årstiden til.

PHP står for 78 procent af teknologierne bag de ti millioner mest besøgte websites i verden, hvis man skal tro firmaet W3techs, med en lillebitte nedgang på ét point i forhold til sidste gang, Version2 kiggede på nyheder i sproget.

PHP er dalet på den kendte Tiobe-histliste over sprogs popularitet, fra 8. til 12. pladsen på et år, men klarer sig fint på andre målinger, med pladser som seks og fire.

PHP har fornylig fået sin egen stiftelse, i lighed med mange andre sprog. Det skyldes, at én af sprogets kerneudviklere i fremtiden vil lægge sine kræfter andre steder. Den afgang gav anledning til bekymring, og den nye stiftelse skal sikre et mere robust grundlag i fremtiden.

Enums

Første nyhed på menuen er enums, eller enumerations, der ligesom i andre sprog oplister en række muligheder - cases - i en type. Før har udviklerne været henvist til at anvende en klasse med konstanter, men nu er enums med på første parket.

Log ind og få adgang
Du kan læse indholdet ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger