En enkelt SMS kan crashe besked-systemet på iPhone

Illustration:
Med bare en tekststreng i en SMS er det muligt at crashe modtagerens besked-app og i nogle tilfælde hele telefonen. Problemet kan løses ved at skrive en SMS til afsenderen – men det er besværligt, når besked-applikationen crasher.

En bug i iOS gør det muligt at crashe en iPhone ved at sende en specifik tekststreng til den i en SMS.

Det skriver The Verge.

Når en bruger modtager SMS'en, bliver det umuligt at tilgå applikationen, og i nogle tilfælde crasher telefonen helt. Hvis man bliver ramt af problemet, er den eneste løsning tilsyneladende at få afsenderen til at sende endnu en besked.

Hvis det ikke er muligt, kan man også sende en besked til afsenderen, men det er selvfølgelig en anelse besværligt, hvis man ikke kan tilgå sin besked-applikation.

Læs også: Fejl i iOS 8 sletter iCloud-dokumenter

Der er dog måder at omgå det på. Hvis man har en MAC-computer, og man har modtaget beskeden fra en anden iPhone-bruger via iMessage, kan man via den tilsvarende desktop-app sende en besked til afsenderen, hvilket også skulle løse problemet. Alternativt skulle det være muligt at sende en besked via Siri, der skulle have samme effekt.

Apple har endnu ikke udsendt et fix.

Tekststrengen (effective. Power لُلُصّبُلُلصّبُررً ॣ ॣh ॣ ॣ 冗) fik en ud af to iPhones på redaktionen til at slukke helt. Telefonen kunne dog tændes igen efterfølgende.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#6 Christian Bruun

Det gjore du også, og det er underligt at du er blevet "nedstemt". At man kan sende en sms til en telefon i år 2015 som får telefonen til at gå ned, burde være nyheder der kun havde relavans 1. april.

Det arabiske i tekststrengen er via Google translate oversat til: "For Sbllsber" Det kunne ligeså godt have været propaganda/reklame af en eller anden art.

  • 0
  • 0
#10 Michael T. Jensen

Jeg sendte den til min kone. Der skete ikke en skid, andet end lidt brok fra hendes side om, hvad det var for en spøjs besked. Glæder mig til at høre hendes kommentar, når denne nyhed rammer de mere almindelige nyhedssites... :-)

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere