Enhedslisten vil forhindre staten i at bruge CSC-skruebrækkere
CSC's allerstørste kunde, staten, risikerer at blive fedtet godt og grundigt ind i konflikten mellem CSC og Prosa.
Derfor har Enhedslisten stillet en haglbyge af spørgsmål til samtlige ministerier for at sikre, at statsinstitutioner ikke benytter underleverandører, som CSC hyrer til at udføre de lockoutedes arbejde.
»Vi kan ikke have, at staten bliver part i konflikten og deltager på CSC's side. Det er helt afgørende,« siger Enhedslistens arbejsmarkedsordfører Line Barfoed til Version2.
Derfor har hun gennem Folketingets arbejdsmarkedsudvalg bedt beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) om en oversigt over samtlige ministeriers kontrakter med CSC, inklusive kontrakternes størrelse og en angivelse af, om kontrakten indeholder outsourcing af opgaver fra Danmark.
Samtidig vil Line Barfoed have svar på, »hvordan de enkelte ministerier vil sikre, at CSC, der har lockoutet medlemmer fra Prosa, ikke får udført konfliktramt arbejde på de opgaver firmaet udfører inden for ministeriets område, således at ministeriet bliver part på arbejdsgiverside i en overenskomstmæssig konflikt«.
Endelig ligger det Line Barfoed på sinde at sikre sig, at konflikten ikke har it-sikkerhedsmæssige konsekvenser for staten:
»Det er jo afgørende, at statens fundamentale infrastruktur og it-systemer virker. Man glemmer tit, at landets sikkerhed ikke kun handler om fremmede hære og cyberkrig, men også om at få arbejdet udført på ordentlige vilkår, så vi ikke bliver ramt af en konflikt,« siger Line Barfoed.
Hvilket er baggrunden for det sidste spørgsmål til ministeren:
»Det ønskes oplyst, hvordan hvert enkelt ministerium sikrer, at CSC ikke under konflikten udliciterer opgaver eller delopgaver, der kræver sikkerhedsgodkendelse til håndtering af følsomme oplysninger, til firmaer eller personer, der ikke har denne godkendelse.«

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.