Enhedslisten til Helle Thorning: Har du styr på digitaliseringen?

En række spørgsmål til statsministeren skal opklare, hvorfor den nye regering har spredt it ud over fire ministerier.

Enhedslistens nyvalgte folketingsmedlem Stine Brix er trådt i karakter som partiets it-ordfører med to spørgsmål til statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

»Hvordan vil regeringen sikre en sammenhængende IT-politik, når området deles ud på 4-5 ressortområder?« lyder det ene spørgsmål, og i forlængelse heraf spørger hun »Hvad er regeringens begrundelse for at opsplitte IT-området til fire-fem ministerier?«

Læs også: It spredes på 4 ministerier – IT- og Telestyrelsen nedlægges

Stine Brix siger til Version2, at hun er ser frem til at få argumenterne for at atomisere it-området på den måde, regeringen har gjort det.

»Først og fremmest vil jeg vide, hvad begrundelsen er. Jeg kan forestille mig en masse ulemper ved, at it ikke længere er samlet. Det må alt andet lige gøre det sværere at føre en sammenhængende it-politik. Omvendt kan jeg dog også godt se, at der muligvis kunne være en fordel i at lægge it ind under nogle magtfulde ministerier,« siger Stine Brix til Version2.

Hvad er din og Enhedslistens holdning til opsplitningen af it-området?

»Jeg kunne godt frygte, at det er en nedprioritering af it, hvis det drukner i ministerier, der har travlt med andre ting. Jeg er bekymret for, at opsplitningen er sket med et økonomisk udgangspunkt. Den slags skal ikke kun ske med økonomiske motiver bag, men set ud fra et samlet billede,« siger Stine Brix og fortsætter:

»Det er ikke et mål i sig selv at spare penge på digitalisering - det skal også kunne fungere, og befolkningen skal kunne følge med. Der er lagt op til, at alle skal digitaliseres, og det bekymrer mig, hvis bundlinje-fokuserede ministerier har den bold,« siger Stine Brix.

Ud over § 20-spørgsmålene har Stine Brix også stillet såkaldte udvalgsspørgsmål for at få det skåret ud i pap, hvad der hører til hvorhenne.

»Jeg spørger konkret til, hvilke ministerier der for eksempel skal tage sig af it i folkeskolen. Og hvad med tilgængelighedsproblematikken - hvem har ansvaret for den? Og hvem er ansvarlig for, at ældre og it-svage borgere ikke bliver sat af digitaliseringsræset?« siger Stine Brix til Version2.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere