Enhedslisten: Tæt på flertal for uvildig undersøgelse af fejl i politiets dataindsamling

7 kommentarer.  Hop til debatten
Enhedslisten: Tæt på flertal for uvildig undersøgelse af fejl i politiets dataindsamling
Illustration: Kim Matthäi Leland.
Enhedslisten, Dansk Folkeparti, Konservative og Venstre vil have en uvildig undersøgelse.
19. juni 2019 kl. 20:16
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Der er meget tæt på et politisk flertal for en uvildig undersøgelse af af fejl i politiets dataindsamling.

Det oplyser folketingsmedlem for Enhedslisten Rosa Lund på Twitter onsdag aften.

»Der tegner sig nu et flertal for en uvildig undersøgelse af fejlene i politiets dataindsamling. Det er vanvittig vigtigt! Det skaber kæmpe mistillid til retsstaten hvis uskyldige dømmes - det må ikke ske!« skriver hun i et tweet.

Som svar på Version2's spørgsmål oplyste hun samme sted, at Enhedslisten, Dansk Folkeparti, Konservative og Venstre vil have en uvildig undersøgelse. Det skulle give 84 mandater. Der skal 90 mandater til et flertal bag et sådan forslag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som det kom frem tidligere på ugen, har en fejl i politiets it-systemer betydet, at Rigspolitiet og Rigsadvokaten nu skal gennemgå en lang række ellers afgjorte sager fra de seneste syv år, hvor teledata er indgået i bevisførelsen.

Det har Rigsadvokaten tilkendegivet i en skriftlig orientering til Advokatrådet.

Sagerne skal gennemgås igen, fordi Rigspolitiet tidligere i år opdagede en »beklagelig systemfejl« i politiets dataprogram, som bliver brugt i retssager, hvor der indgår data fra teleselskaberne.

Programmet bliver brugt i straffesager til at konvertere rådata fra teleselskaberne i forbindelse med indhentning af historiske teleoplysninger og udvidede teleoplysninger.

»Ifølge Rigspolitiet kan fejlen have medført, at der i nogle tilfælde mangler oplysninger fra rådata i konverteret data, som er indgået i en straffesag,« skriver Rigsadvokaten i orienteringen.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
20. juni 2019 kl. 22:51

Det svarer vel til at narkokriminelle fortørnet kan henvende sig til forbrugerklagenævnet og klage over at den narko de med møje og besvær har anskaffet viste sig ikke at leve op til deres kvalitetskrav.

Det forunderlige ved historien er at der tilsyneladende ikke er én journalist der tage spørgsmålet om ulovlige data med.

6
20. juni 2019 kl. 16:15

Fuldstændig rigtigt. Men nu har dansk lovgivning det med at se helt bort fra direktiv krav. man prøver tilsyneladende helt bevidst at snyde med lovgivning for der går jo så uendelig lang tid inden det bliver opdaget og krævet rettet. Og rettelserne sker aldrig med korrektion af de ulovlige resultater se f.eks. under skat: EU stridig lovgivning. Så længe ingen bliver straffet vil det fortsætte.http://skat-uret.dk/sager/eu-stridig-lovgivning.aspx

4
20. juni 2019 kl. 14:31

Har jeg misforstået noget? Er de data der tale om ikke telelogning som EU domstolen har kendt ulovligt? Hvis der er tale om de data er det nærmest morsomt - men vel ikke værd at bruge resourcer på - det skal vel ophøre under alle omstændigheder og lige netop nu ville vel så netop være en god lejlighed.

2
20. juni 2019 kl. 08:56

RV, måske?

Ja. Men har SF, Alternativet og S sagt fra? Det ville da være mærkeligt. I givet fald: Et stort minus i karakterbogen. Faktisk dumpekarakter. Men mon ikke de også melder sig på banen? Kan der overhovedet være nogen i Danmark, som ikke ønsker denne forfærelige sag undersøgt til bunds? Bortset fra de ansvarlige i Politiet?

1
20. juni 2019 kl. 08:39

Jeg synes det lyder rigtig godt.

De sidste 6 mandater må da være til at finde. RV, måske? Selvom de er travlt optaget til anden side og også lidt misfornøjede i dag (pga. det med klimaoffentliggørelsen).

(Har I for resten nydt stilheden på politikerlinjen siden valget? Jeg synes det har været så dejligt. Med et absolut minimum af sleben, professionel kommunikation og selvprofilering, ævl og kævl og hængen hinanden ud. Ahhhhhhhh :) Men i dag samles de vist igen).