England forsøger endnu en gang at lancere en corona-app

Illustration: petovarga / Bigstock
Først forsøgte englænderne sig uden Google og Apple. Nu er de klar med en ny corona-app, hvor de bruger techgiganternes teknologi.

I England er myndighederne snart klart til at teste en corona-app i offentligheden.

Det skriver BBC.

Appen baserer sig ligesom den danske på teknologien fra Google og Apple, som kan registrere nærværende smartphones. Samtidig kan man også scanne QR-koder, så brugerne kan logge steder, de har besøgt.

Det er ikke første gang, myndighederne i England forsøger at lancere en kontaktsporings-app. Allerede 12. april testede myndighederne en corona-app på Isle of Wight. Appen brugte ikke teknologien fra tech giganterne. I juli sadlede de engelske myndigheder imidlertid om, og valgte i stedet at satse på en app, som baserede sig på Google/Apple-teknologien.

Læs også: Storbritannien sadler om og vælger Google/Apple-løsning til corona-app

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Bjarne Nielsen

Fra indledningen i den linkede artikel:

Ifølge The Open Rights Group (ORG) har den britiske regerings kontaktsporings-initiativ brudt GDPR-lovgivningen, fordi man ikke har undersøgt risiciene for, hvilke konsekvenser det kan have for borgerne.

(min fremhævning)

Hvis de heller ikke denne gang gider besvære sig med at tænke sig om, så nej.

Tillad mig for egen regning at tilføje, at den aktuelle britiske regering generelt forekommer umådelige arrogant, grænsende til det magtfuldkomne, så det ville faktisk ikke undre mig spor, hvis vi ser en reprise.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere