Engelske myndigheder: Billigst at holde fast i Internet Explorer 6

Der er ikke planer om at droppe Internet Explorer 6 og opgradere til en nyere browser hos de britiske ministerier. Det er nemlig for dyrt at skifte, lyder begrundelsen.

Selvom både Microsoft, it-sikkerhedsfolk og enhver webudvikler, der ikke er masochist, råber på en endegyldig pension til Internet Explorer 6, er der stadig mange organisationer, som krampagtigt holder fast i den bedagede browser.

For eksempel den britiske regering og hele centraladministrationen, som på grund af en underskriftsindsamling mod brugen af IE6 har måttet forsvare valget af den ni år gamle - og sikkerhedsmæssigt ret hullede - browser. Det skriver The Register.

Det officielle svar fra administrationen viser, at der ingen planer er om at skifte til noget nyere end IE6.

»At teste alle webapplikationer, som er i brug nu hos regeringskontorerne, kan tage måneder og koste et betydeligt beløb for skatteyderne. Det er derfor mere omkostningseffektivt i mange tilfælde at fortsætte med at bruge IE6 og forlade sig på andre foranstaltninger, som firewalls og antivirussoftware, til at beskytte internet-brugerne i den offentlige sektor,« lyder svaret.

Underskriftindsamlingen mod IE6 i regeringskontoret blev sat i gang som reaktion på et hackerangreb, der udnyttede et hul i IE6 og ramte 30 store teknologivirksomheder i USA, blandt andet Google, som fik stjålet kildekode til sine tjenester.

Men den britiske regering vurderer altså, at man fint er i stand til at holde et passende sikkerhedsniveau omkring den hullede browser.

Svaret fra den offentlige administration har fået mange britiske webudviklere op i det røde felt, og - som The Register summer det op - til at 'dø en lille smule indvendigt'. Hvorfor kan regeringen ikke finde ud af at bruge IE6 til de applikationer, som kræver det, og så IE8 eller Firefox til alt andet, spørger en læser for eksempel.

I andre lande, blandt andet Tyskland og Frankrig, blev der fra officielt hold advaret mod at bruge Internet Explorer 6, da nyheden om hackerangrebet mod Google kom frem i januar.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere