Engelske internetudbydere sender lister over ulovlige downloads til kunder

De engelske internetudbydere melder sig nu ind i kampen mod piratkopiering.

De engelske internetudbydere er fra d. 17 januar 2017 begynde at informere deres kunder om, at deres internetforbindelse er blevet brugt til at downloade ulovligt indhold, samt hvilket indhold, der er blevet hentet over forbindelsen. Det skriver BBC.

Forslaget om at udsende disse breve blev vedtaget allerede i 2014, så de har været længe undervejs. Ifølge BBC har flere eksperter også kommenteret, at brevene kommer så sent, at de næppe vil få en effekt på den mængde data, briterne henter ulovligt.

BBC har set et eksempel på de breve, der bliver sendt ud, og de skulle have ordlyden:

»Det ser ud til, at nogen har brugt dit bredbånd til at dele ophavsretsligt beskyttet materiale (som musik, film eller bøger). Som din bredbåndsudbyder er vi nødt til at fortælle dig, at det foregår.«

Derudover sender udbyderne en liste med de titler, de mener, man har hentet, samt en liste med forslag til, hvordan man kommer den illegale aktivitet til livs.

Ifølge BBC er tiltaget en del af Get It Right-kampagnen og efter sigende skulle overvågningen af kundernes nettrafik kun gælde deciderede downloads. Ulovlig streaming af videoer rammes altså ikke af tiltaget.

Norsk jurist afviser løsningen i Norge

Rettighedsalliancen i Norge, som ellers står for at varetage rettighedshavernes interesser, mener ikke, at man bør indføre en lignende løsning i Norge. Det skriver digi.no.

»Vi mener, at det er den enkelte kundes ansvar at holde sig inden for loven, og at ISP’erne blot bør pålægges at gribe ind, hvis der foreligger konkrete beviser på, at selskabets tjenester er blevet brugt til rettighedskrænkelser,« siger advokat Øystein Flagstad, der repræsenterer Rettighetsalliancen i Norge til digi.no.

Han mener altså ikke, at ISP’erne generelt skal overvåge trafikken hos forbrugerne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Gert G. Larsen

Det er da en rigtig fin service.

"Du har overført de og de ting, hvor du ikke har beskyttet dig tilstrækkeligt imod at vi kunne kigge med i trafikken. Bedre held næste gang makker."

Kan vi få det samme her hjemme?, besked fra TDC; "Hey, du glemte at bruge SSL til følgende connections i den foregående måned; ..., stram op!"

  • 10
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere