Engelsk skole gik iPad-vejen - nu vil lærerne have deres bærbare tilbage

40 kommentarer.  Hop til debatten
En satsning på iPads til alle lærere er ikke gået efter planen på en engelsk skole. Nu fortryder lærerne og ønsker sig normale, bærbare computere.
14. september 2012 kl. 13:17
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Skinnende nye iPads til alle de ansatte skulle have løftet en engelsk skole ind i it-alderen - men sådan gik det ikke. Faktisk er lærerne efter den første begejstring nu endt med at være utilfredse med skiftet og ønsker de gamle bærbare computere tilbage. Det skriver britiske PCpro.co.uk.

Historien kommer fra en lærer på skolen, der også er it-koordinator, og som kan fortælle om problemerne, kollegerne nu slås med. Mange af dem er nemlig ikke skarpe it-brugere og havde ikke fanget, at man ikke lige kan overføre filer til en iPad med et USB-stik.

I stedet bliver der nu eksperimenteret med Dropbox og andre tjenester i skyen, hvilket åbner nye sikkerhedsproblemer for beskyttelse af data.

Det største problem er dog, at lærerne var vant til at bruge Microsoft Office og derfor har en masse materiale i Word- og Excel-format, som nu viser sig svært at bruge på iPad’en. Nogle er endt med at måtte bruge Office gennem fjernadgang til en almindelig pc, hvilket er ret bøvlet, især hvis internetforbindelsen ikke er i top, lyder dommen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der blev også indkøbt Apple TV, så lærerne trådløst kunne forbinde iPad’en til en projektor, men det giver også ballade. Læreren, der fortæller, måtte således finde en gammel bærbar computer frem forleden, fordi der var problemer med at få vist billedet i den rette størrelse og med den skrifttype, han havde valgt.

De nye tablets har dog også positive sider. Lærerne er glade for deres iPad til møder, ligesom de nu har lynhurtig adgang til skolens protokoller og elevdatabase, hvis en elev pjækker og forældrene skal ringes op.

Alt i alt kunne det nye udstyr have været en succes, hvis iPad-indkøbet skete som et supplement til de bærbare computere, og ikke som en erstatning, konkluderer læreren.

40 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
35
17. september 2012 kl. 13:29

Helt enig med Bjørn Froberg - ipads er fantastiske - som supplement. iPad skal anvendes til det de er helt suveræne til - læse bøger/aviser, hurtig søgning på internettet og så naturligvus hele mediedelen som er så meget lettere at gå til. Man kunne jo vende hele denne diskussioenn rundt, og spørge alle os daglige brugere af it - om vi udelukkende ville kunne arbejde på en iPad eller en anden form for tablet dag ud og dag ind, når det nu er det vi tilbyder vores børn i skolerne. Hånden på hjertet - jeg er SÅ glad for min iPad, men den vil aldrig kunne erstatte min pc! Hvad mener du? Så kære indkøbere et velmenende råd herfra - hvis I skal investere i hardware til skolerne, så køb pc´ere og supplér med klassesæt af iPads/tablets, som eleverne kan låne efter behov i skolens mediecenter.

38
17. september 2012 kl. 17:43

Ipad er et fantastisk supplement... Og kan ikke stå alene. Desuden viser undersøgelser, at når eleverne skal læse på ipads, er de mere fokuseret på form end på indhold.....

33
17. september 2012 kl. 10:38

Ingen har nævnt det endnu. Det her er jo et fremragende eksempel på, hvordan vendor lock-in virker. Lærerne har ved at bruge lukkede dokumentformatter fraskrevet sig retten til at bruge deres dokumenter på andre platforme end den, Microsoft vælger at understøtte.

Det er ikke sikkert, de havde et valg, dengang de sad og tastede løs i MS Word, Excel og Powerpoint, men nu sidder de i saksen. Og så har de også fået en ny bunke dokumenter, de har fået udarbejdet i Apples lukkede formatter at tænke på. :-)

29
17. september 2012 kl. 07:51

Ultrabooks til undervisere er vejen frem ..

39
17. september 2012 kl. 21:10

God pointe! UB er jo ret nye. Men efter at have testet 50+ tablets på vores uddannelsesinsitution (ucl.dk) i det seneste års tid, er det vore vurdering at tablets er gode til medie/indholds-forbrug men ikke så gode til medie/indholds-produktion - og produktion er en højt prioriteret del af pædagogik/didaktik og studieaktiviteter hos os. Til vores behov sætter tablets sig derfor mellem to stole, og medarbejderne er ikke umiddelbart interesserede i at slæbe rundt på båden en laptop, en tablet og en smartphone. UB kan lukke dette gab vurderer vi, og derfor satser vi på kombinationen smartphone+UB, vel at mærke UB med sim-kort til mobilnettet.

Altså ingen krig om Win/iOS/Android i denne vurdering.

28
17. september 2012 kl. 03:44

iPad ville alle have paa arbejde og nu melder problemerne sig. Folk bliver frustrede over ikke at kunne skrive hurtigt. Jeg bruger en HP Slate privat. Den er tykkere end en iPad men koerer Win7 og har USB stik. Alle tiders - en skam den ikke har mere success

19
16. september 2012 kl. 08:04

Google Drev kommer med nogle ganske simple, men stadig helt igennem i orden office apps. Seneste opdatering der ramte iPad'en tillader nu at oprette dokumenter(word).

Vi har testet google drev til iPad og konklusionen var at det ikke var særligt velfungerende. Selve google drive app'en er også noget rudimentær i forhold til f.eks. dropbox app'en. Kører det i iPad'ens browser eller bruger du en app til det (hvilken)?

18
16. september 2012 kl. 00:55

Google Apps.

Google drev kan nemt fungere på et windows domain. Dermed har lærerne adgang til at flytte alle deres MS filer flydende mellem deres almindelige PC'er (Eventuelle forberedelsePC'er) og deres iPad, iPhone, Android Device. Bruger det i hverdagen, som lærer og den slags kan sgu ikke købes for penge. Google Drev kommer med nogle ganske simple, men stadig helt igennem i orden office apps. Seneste opdatering der ramte iPad'en tillader nu at oprette dokumenter(word). Men ellers kan den jo fremvise Power Points og hvad ellers man smider afsted mod det. Jeg har endnu ikke mødt en kollega der havde brug for mere end omkring 10% af hvad Word, Excel eller PowerPoint kan.

Som it-Vejleder, i en folkeskole, arbejder jeg i hver fald hårdt på at få os over på Google Apps og væk fra en helt igennem forældet måde at arbejde med IT på. Det virker på alt med en opdateret browser og det er helt fritaget for Android/iOS krigen. Det dukker vel også hurtigt op på Windows 8, sikkert hurtigere end MS Office gør, lol.

For ikke at glemme eleverne elsker det. Det er nemt, simpelt og går godt i spænd med hvad de har ved hånden, deres smartphone.

Som lærer er det ubeskriveligt skønt at arbejde med. Du har hele tiden adgang til alt hvad eleverne laver og kan kommentere/rette med blot din smartphone in lommen. Sidder de rundt på skolen med bærbare, ja... Så kan du hele tiden være til rådighed ved hjælp af en simpel email og du kan løbende følge hvad de laver og kan rette med det samme, hvis en fejl opdages.

Perfekt!

24
16. september 2012 kl. 14:35

Lyder rigtigt positivt! Har dog bare hørt så mange gange at it-afdelinger i firmaer og offentlige institutioner er uenige om, om sikkerheden er god nok? Men det er der nok ikke sagt det sidste ord om endnu..

20
16. september 2012 kl. 10:36

Ipad er legetøj og et ergonomisk helvede. Og googles løsning virker problemfrit, indtil der er problemer, som med alt muligt andet......

15
15. september 2012 kl. 14:30

For at undgå konflikter med konvertering af dokumenter mellem forskellige formater, anvender jeg I undervisningen kun PDF-filer.

Elevernes/mine svar og/eller kommentar skriver vi direkte i PDF-dokumentet med fx "PDF-xchange Viewer" på windows eller fx "xournal" på linux.

13
14. september 2012 kl. 23:19

dette handler ikke om teknik, fiasko med indførelse af ny teknik uden en fornuftig planlægning er ikke ny.

Det hjælper ikke at udlevere ipads til lærerne uden at lære dem at anvende dem. Det var sikkert gået lige så galt med en opgradering til nyeste windows, excange og office, hvis det også var sket uden at sætte personalet ind i værktøjerne.

Endnu et eksempel på at lærerne ikke har lært tekstbehandling, at bruge regneark etc. men blot at trykke på knapper....

Godt at man ikke er blevet undervist på den skole.

12
14. september 2012 kl. 22:30

Ubuntu har fat i den lange ende med dette projekt: http://www.ubuntu.com/devices/androidDet kan få en android telefon/tablet til at opføre sig som en PC. Det holder ikke at bruge tablet'en som ekstra device, så er der intet vundet. Det giver også en masse fordele at bruge tablets og arbejde bogløst. Til Niels Ellegaard: Vi skal gå bort fra dox/docx/odf og alle de andre obskure officeformater. Ingen kan læse disse formater stabilt. De er i praksis bundet til eet bestemt program i een bestemt version. Du kan arbejde i det/den program/app. Du vil, men alle aflevere i PDF/billeder el. Video. Underviseren kan så åbne og kommentere filerne uden at information går tabt i konvertering. Underviseren skal naturligvis også stille opgaven i samme formater.

14
15. september 2012 kl. 05:21

Jeg kan godt se pointen i en webapp, men der er vigtigt at man også har noget der virker off-line, for nogen af eleverne har ikke internet derhjemme. Det er sikkert også godt at tænke igennem hvad man vil gøre hvis nettet ryger under eksamen. Desuden skal systemet kunne importere alle lærernes gamle Word-dokumenter. Til gengæld kan man sikkert få meget sjov ud af at kombinere et online office med et webcam til online lektiehjælp.

Jeg abejder selv Libreoffice og afleverer alt i pdf, og det virker for det meste fint, men jeg har et par elever der gerne vil kunne skrive svarene direkte ind i det dokument jeg giver dem. Derfor har jeg forsøgt at aflevere både i pdf og doc, og det kan give problemer, for Libreoffice gemmer ikke matematiske formler som OLE, og derfor kan eleven ikke læse matematikken. (Jeg har ikke lavet en grundig test af alle de formater som Libreoffice kan gemme og alle de versioner af Word som eleverne kan have, så problemet skyldes muligvis dovenskab fra min side)

11
14. september 2012 kl. 18:58

Det virker til tider som om, at når en kommune eller skole vil signalere, at de er med på noderne IT mæssigt, så defaulter beslutningensprocessen til noget alle kan forstå "iPads til alle".

Inden da, bør man nok lave et lille pilot forsøg, hvor man udfører arbejdsopgaverne, som man forventer at bruge redskabet til, for at se om det slår til. Det ville jeg gøre, hvis jeg skulle implementere en ny dims eller et stykke software til at erstatte noget der allerede løfter en nødvendig opgave.

Jeg forstår godt, at man har valgt iPad på skoler, men jeg mener nu også, at tiden er inde til at skue til andre producenter og måder at anvende tablets på. Først og fremmest, ville det måske være en god idé ikke at defaulte til ordet "iPad", hvergang en tablet er på tale. Det minder mig meget om dengang Sony havde patent på varemærket "Walkman" og alle transportable lyd løsninger blev kaldt det. Fordi, det gavner ingen andre end Apple, at man snævertsynet stirrer sig blind på en producent & platform, når der nu er så mange at vælge imellem. Den fejl begik man vel allerede med Microsoft.

Jeg tror ikke, at vi vil få en generation dygtige IT folk ud af skoler, hvor der kun arbejdes med iPads, hvor applikationer er relativt lukkede point & click imens ens webpræsens fint tilgodeses af en FB applikation. Der mangler incitament til at skabe, forbi Instagram universet. Mange af dem jeg kender, er kommet igang med at kode, ved at lave et HTML website, og så skulle det lige være lidt smartere end de andres. En del andre, er kommet igang med drift, ved at rode med deres PCere, skifte dele, overclocke og diagnosticere. De fleste har vel lavet lidt af det hele, på det ene eller andet tidspunkt. For gaming, måtte man måske sætte sit første netværk op... idag logger man bare ind på sin XBOX Live konto, problem solved, Plug And Play.

Hvis alle skal sidde og rode rundt i en stort set låst maskine, hvor alting er fast defineret og du ikke af dig selv udfordres til at skabe noget nyt, på et niveau hvor du bliver nødt til at læse en manual, RFC, forum tråd eller lign. er det min mening at man misser noget relevant i sin opvækst i forhold til IT.

Så, imens tablets og lukkede OSer måske er fine som redskaber i undervisningen, er de måske mindre gode til at udbrede viden om hvad der ligger bag, og den viden tror jeg stadig der vil være brug for inden de kommende aspiranter rammer de videregående uddannelser. Rigtig mange har jo allerede skabt sig et teknisk fundament lang tid inden de bliver 18.

Indtil videre, forbliver tablets for mig et supplement der først og fremmest udgør et redskab i undervisning som sådan, men skal det fungere, er man nød til at øve sig med det, forstå det og ligge sine processer an så det kan lade sig gøre. Man har ikke skabt en god IT platform for nogen, blot ved at købe nogle nye dimser alle taler om, og distribuere dem rundhåndet rundt og regne med at det nok skal gå, og selvom man ikke skal klantre deres IT Koordinator for meget, når man ikke kender alle detaljer, er det vel et eller andet sted også selvsamme konklusion vedkommende forsøger at fortælle om.

9
14. september 2012 kl. 18:10

Lærerne på mit gymnasium har fået ipads. Det en en fin maskine, men den kan ikke erstatte min laptop med windows XP. Til gengæld ved jeg at mange lærere bruger den til at føre fravær, checke skema eller til at tage små noter på. Om et par år kommer vi sikkert til at bruge tablets som e-bøger.

Med hensyn til dropbox, så ville det være dejligt med et datasikkert lokalt alternativ der bare virker. Det ligner et lovende marked i den danske undervisningssektor.

8
14. september 2012 kl. 18:02

Positive og negative oplevelser med teknologi kan oftest forebygges og forbedres markant hvis man har en ordentlig strategi for hvordan den skal implementeres.

Ofte hører man at en skole har fået iPads, elektroniske tavler, eller andet nyt udstyr. Og så skal lærerne derefter være selvkørende. Uden at få de rette værktøjer til at forbedre deres undervisning.

Derefter er det teknologiens skyld, og ikke dem der har implementeret løsningen.

Det er ret skræmmende - selv har jeg for nyligt hørt om et gymnasium hvor alle lærere har fået udleveret mac book airs - og så er der en lærer der er mac bruger der skal hjælpe dem igang.

Men macbrugerlæreren kan nok bruge sin egen mac - men er ikke super it kyndig på nogen som helst måde.

Sådan noget er efter min mening dømt til fiasko.

5
14. september 2012 kl. 16:05

"Historien kommer fra en lærer på skolen, der også er it-koordinator"

Så hvis de nu havde fået en professionel der kunne forudse hvilke problemstillinger man kunne komme til at møde i overgangsperioden....

Et par simple ting de kunne ha gjort som ville ha afhjulpet deres problemer.

Købt en iMac til læreværelset til at konvertere deres doc filer til ePub og iWork til at lave deres powerpoint om til Keynote.

Find en CMS / versionstyrings server man kan køre på en lokal server med brugerstyring som man kan tilgå via en webbrowser....

Det er bare en rigtig brugervenlig tablet... Den kan fx ikke tilgå en wifi internetforbindelse hvis routeren er slukket...

Stupid hurts og bare fordi de fik deres laptops tilbage ville de ikke blive mindre indkompetente, specielt deres "IT-korrdinator"...

21
16. september 2012 kl. 11:19

Uden at kende til de nøjagtige detaljer om projektforløbet er det ufattelig arrogant at antage noget som helst om IT-koordinatorens professionalisme eller overhovedet indblanden i forløbet. Det er ikke første gang at skoler er blevet påduddet diverse teknologier fordi ledelse og andre beslutningstagere mente det var smart og moderne, enddog uden at involvere dem der faktisk skal arbejde med det, heller ikke skolernes IT-ansvarlige.

Det er blot mine 5 cent, bror til IT-ansvarlig på en skole som netop har fået krænget iPads ned over ørerne uden mulighed for at tage del i beslutnings-, eller anbefalingsprocessen.

25
16. september 2012 kl. 18:28

Det er blot mine 5 cent, bror til IT-ansvarlig på en skole som netop har fået krænget iPads ned over ørerne uden mulighed for at tage del i beslutnings-, eller anbefalingsprocessen.

og det er sørgeligt at han ikke er blevet inddraget i processen...

Men det er et ledelsessvigt og ikke et teknisk svigt (hvis han nu har sagt "jeg vil først implementere iPads når i vrister min androiddims (jeg har voidet garantien på) fra mine kolde stive fingre" så er der nok en grund til at der er nogen der har arbejdet uden om ham)...

"håndjern i æsken" fetishPad ? Så det er ok hvis bare de vælger det OS som du mener er bedst... hvad nu hvis de valgte windows 8 ? er der også håndjern med der ?

og jeg står ved min klage mod den "lærer/IT-koordinator" fra england for han har ikke formået at forudse en åbentlys problemstilling. dvs. at kontrolere at der ikke er fonte der anvendes i lærenes dokumentere der vil forårsage problemer. Eventuelt ved at lære en lille smule om iPad/iOS og indse "aaahhh der er ikke 2394 windowsfonte med i iOS, måske skulle jeg fortælle det til mine kollegaer så de kan undgå at benytte de fonte der ikke er der i deres presentations dokumenter"

Desuden så vil jeg henvise alle "åh herre jemini der er ingen unger der lære at configurere init filer og andet crap som moderne OS har lagt ved vejsiden for mange år siden" til ad hoc licenserne til iOS deveopment.

Der kan man instalere sine egne apps på et mindre antal iOS dimser helt uden om iTunes og uden godkendelse...

Man vil kunne lave en skole App som projekt i datalære og udgive den på iTunes når den er klar til at blive frigivet til ens klasse kammerater... de stakkels unger vil nok aldrig få den mindste anerkendelse fra deres klasse kamarater hvis de er med til det projekt.

Og de stakkels elever der ikke vil ha "Håndjern" på kan jo lave android appen.

Men for at vende tilbage til pointen. Hvorfor er det mindre "fascistisk" at kræve android som OS end iOS ?

fordi google er "gode" eller er det fordi det er synd for motorola, acer og osv. eller fordi man engangimellem skal vælge den løsning som man ikke mener er den bedste for at skabe diversitet.

iPad er det populære valg ligsom windows var det populære valg i mange år... nogengange med god grund andre gange med mindre god grund. Men en platform der ikke kan holdes opdateret mod malware uden at miste garantien tror jeg er et udemærkede argument for ikke at købe den platform.

ps! google er så 100% uskyldsren i hjertet som nyfalden sne...

Reuters: Acer Cancels Smartphone Launch With Alibaba at Last Minutehttp://in.reuters.com/article/2012/09/13/us-acer-alibaba-google-idINBRE88C0HW20120913

Acer and Alibaba’s cloud computing unit had planned to launch the Acer CloudMobile A800 smartphone, using Alibaba’s mobile operating system, Aliyun, in Shanghai on Thursday afternoon. But when journalists showed up for the event they were not allowed to enter the venue and an Alibaba Cloud Computing official said the launch had been canceled due to internal reasons.

Later, Alibaba’s unit released a statement saying Acer had faced pressure from Google and pulled out of the launch event.

“Our partner received notification from Google that if the new product launch with Aliyun went ahead, Google would terminate Android product cooperation and related technical authorization with Acer,” Alibaba Cloud Computing said in a statement.

altså sne der er faldet på ringvej 3.

Så ja android dimser er "åbne" for alphanørder der ikke bekymre sig om mystiske koncepter som garanti... det er en delmængde der muligvis ikke dækker større dele af den danske befolkning.

37
17. september 2012 kl. 15:50

"håndjern i æsken" fetishPad ? Så det er ok hvis bare de vælger det OS som du mener er bedst... hvad nu hvis de valgte windows 8 ? er der også håndjern med der ? Jeg har intet sagt om hvilket OS jeg syntes er bedst. Det er en antagelse der står for din egen regning. Alle ved da at skal du installere noget på din ipad, skal du igennem itunes. Skal du gøre det på en Android, kan/skal du sætte et flueben, hvorefter du kan installere stort set hvad du har lyst til. Windows lægger sig nok et sted der imellem.. Konklusionen er derfor klar, hvorfor jeg nævnte de pågældende håndjern som symbol på de begrænsede muligheder der er ved IOS, ifht. de andre.

32
17. september 2012 kl. 09:34

Helt ærligt... Åh du mener man skal købe laptops med windows.. Hvad kan man få i den ende af prisspektret ?

Eller mener du kuglerammer ? De er jo rigtigt driftsikre og mega retro hipster agtige om ikke andet.

Eller referere der til tablet produkter der ikke længere produceres (HP slate) eller ikke er kommet på markedet endnu (Windows 8 tabs)... Lad os se en faktisk hands on demo før man betragter dem som en faktisk relevant mulighed...

"nu melder problemerne sig."

Hvis man ikke kan vende sig til onscreen så tror jeg ikke et Bluetooth keyboard ødelægger budgettet.... (det gør jeg selv når jeg skriver noter på min iPhone)

Rigtig synd at HP ikke havde stenene til at tro på WebOS men sådan er det jo når man fejler episk (tror ikke de lykkedes med at genoplive det da teamet de havde er såret for alle vinde)... Men man skal stå tidligt op for at gå direkte i flæsket på Microsoft... Synd og skam HP ikke havde det der skulle til.

26
16. september 2012 kl. 18:52

Det er ikke fordi Google "er gode" eller at det er mindre "fascistisk" at vælge Android, det vil nok bare være nemmere da det er open source og derfor "snakker sammen" med alle andre systemer. Det er dét jeg mener når jeg nævner håndjern. IOS er nu en gang et væsentligt mere lukket system, på godt og ondt, end Android er. Deri tror jeg de fleste vil give mig ret.

16
15. september 2012 kl. 15:38

Et par simple ting de kunne ha gjort som ville ha afhjulpet deres problemer.</p>
<p>Købt en iMac til læreværelset til at konvertere deres doc filer til ePub og iWork til at lave deres powerpoint om til Keynote.

Det mener du ikke, vel? Hvis en dims ikke kan indgå i et allerede eksisterende økosystem på en nogenlunde "sømløs" måde, så har det ingen gang på jord. Hvis præmissen er, at alt materiale i organisationen skal konverteres til den nye dims/software/format, så kommer det aldrig til at ske.

Se blot hvordan det gik med ODF.

LibreOffice er i øvrigt på vej til iOS (nu da licensen er gået fra GPL til Apache), så med den kunne en del af problemerne de forklarer om forsvinde som dug for solen.

17
15. september 2012 kl. 17:52

Du har ret, grunden til jeg skrev det var at jeg ikke mente det...

Men mht word osv kan man sagtens benytte iOS specielt hvis man anvender iWork appsne men hvis lærene selv har skrevet nogle tekster vil det kræve en mac os x maskine i en eller anden kapacitet for at konvertere dem til ePub som kan integreres med en masse smarte skoleløsninger. Fx. In chapter html snipets der kan integrere med en skoles server så læreren får en oversigt over hvor mange der har forstået materialet der var pensum ellerITunesU ligende apps.

Men det er ikke nødvendigt overhovedet at ha en enkel Mac hvis man ikke producere ePub dokumenter... Men en gennemtænkt måde at håndtere dokumenter var måske en ide...

Pages til iOS integrere direkte med webDAV så hvis man sætter en WebDAV share op til hver elev eller arbgruppe / klasse og pages kan share via mail i wordformat... Hvad jeg ikke ved er om det kan håndtere ændringsoversigt crossplatform (ie word <-> pages) som pages kan helt sømløst på Mac os x kan det ikke men var vel en mulighed for indtjening en udvikler kunne tá op ;)

Og til dem der mener min kritik af it korrdinatoren er hård... Vil jeg gerne se hvor beviset er for at han har gennemført en behovs analyse før indkøbet...

Men at de fonte der er på Windows ikke er de samme på iOS eller en powerpoint slideshow lige skal justeres er bare dovent og inkompetent...

10
14. september 2012 kl. 18:19

Åh nej, jeg skal vel ikke starte weekenden med at give JD ret - og så i en artikel om Apple.

Men jeg er faktisk helt enig i alt hvad han skriver. Jeg sad selv og tænkte at de lærere da slet ikke havde fortjent andre tavler end dem, man skriver på med godt gammelt skolekridt.

12
14. september 2012 kl. 18:58

Eleverne skriver elektroniske afleveringer i Word, og lærerne skal helst kunne rette elektronisk. Samtigt skal eleverne kunne læse og rette i de dokumenter som lærerne gemmer. Derfor er det smart at lærerne sidder ved en computer der kan gemme og læse Word. Jeg tror at det ville blive et stort arbejde at konvertere alle nye dokumenter fra doc til iworks på lærerværelset hver eneste dag.

Til gengæld ville det være dejligt med et studieadministrationssystem, der kunne konvertere dokumenter fra et filformat til et andet. Så ville eleverne kunne gemme i Word, og jeg ville kunne rette i odt. (Men jeg ved ikke hvor let det er at lave sådan et system 100% fejlfrit. Problemet er at elevernes afleveinger har indflydelse på deres årskarakter.)

7
14. september 2012 kl. 17:53

Stupid hurts

Take it from somebody who knows? ;)

Tak Jakob, fredagen ville ikke være fuldendt uden dine herlige indlæg, hvilket man normalt kun finder andre steder 1. april ....

4
14. september 2012 kl. 15:57

til det punkt ville jeg tro at en Microsoft Surface tablet ville fungerer perfekt.. netop pga. office intragrationen og at det faktisk er en fuld "Laptop" med en tablet brugerflade samt externt keyboard...

2
14. september 2012 kl. 15:06

En tablet er ikke så god at skrive på som et tastetur, men man må da kunne få en app, der kan bruge office!!!

23
16. september 2012 kl. 14:27

Du kan jo bare købe en tablet i et mærke hvor der ikke også lægger håndjern i æsken. Dvs køb en Android tablet og installer office og hvad du ellers lyster. ;-)

1
14. september 2012 kl. 14:43

Vil selv mene at en tablet ikke rigtig bliver andet end et supplement?

3
14. september 2012 kl. 15:14

Netop, en tablet er et media consumption device. Det er en pine at skulle skrive en 30 siders rapport eller opgave på et skærmtastatur. Og ja, jeg har faktisk forsøgt, man får afsindigt ondt i både håndled og fingre.

22
16. september 2012 kl. 14:25

Kan man ikke få diverse tastaturer til tablets efterhånden(?) Det skulle jeg da mene. Både Ipad og de nye Windows surface tablets kan du få separate tastaturer til. Android tablets kan du finde tastaturer til fra bla Logitech..

36
17. september 2012 kl. 14:05

@ Ole Christiansen

Grunden til at jeg prøvede at skrive en 30 siders rapport på en iPad var nu noget prosaisk. Teknisk uheld på den bærbare og den rapport -skulle- bare være færdig dagen efter. Så må man jo bruge hvad der nu tilfældigvis er for hånden... :)