Endnu en millionbøde til Facebook - der kan være mange flere på vej

Illustration: Facebook
Facebook måtte smide et relativt lille beløb i bøde til Spanien grundet manglende information om ageren på tredjepartssider. Men der kan være mange flere bøder på vej.

Det er efterhånden en meget velfortalt historie, at Facebook bliver idømt bøder af mere eller mindre alvorlige størrelser - særligt fra europæiske lande. Og nu er det sket igen. Facebook har modtaget en bøde fra den spanske datavagthund for angiveligt at indsamle oplysninger om brugerne og efterfølgende bruge det til reklamering.

Det skriver Reuters.

Dommen lyder kort og godt på, at Facebook ikke informerede bruger tilstrækkeligt om indsamling af data fra tredjepartssider og ikke fik tilladelse til at bruge dataene igen.

Det er dog ikke nogen nævneværdig bøde i denne omgang, 9 mio. kr. er ikke meget for et firma, som sidste år tjente lidt over 60 mia.

Dog skal Facebook berede sig på, at der nok vil komme yderligere bøder den kommende tid. For udover spanien så tager Belgien, Frankrig, Tyskland og Holland også del i undersøgelsen, og deres gransken i Facebooks ageren kan muligvis resultere i flere bøder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017