Endnu et datatilsyn opfordrer hjemmesideejere til at skrotte Analytics

Vaduz slot i Liechtenstein
Illustration: Michael Gredenberg via Wikipedia.
Datatilsynet i Liechtenstein bakker op om de østrigske og franske Google Analytics-afgørelser. Myndigheden opfordrer til, at dataansvarlige finder alternative statistikværktøjer til deres hjemmesider.
4. marts kl. 10:20
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Selvom de fleste europæiske tilsynsmyndigheder fortsat er tavse omkring brugen af Google Analytics i EU, er datatilsynet i Liechtenstein (DSS) nu ude og bakke op om afgørelserne fra Østrig og Frankrig, skriver tilsynet i en pressemeddelelse.

De to sidstnævnte har nemlig i starten af året erklæret brugen af statistikværktøjet for ulovligt i EU. Gennem Analytics indsamler tech-giganten personoplysninger og sender dem til USA, så data kan indgå i statistik til hjemmesideejere.

Men Googles forsøg på at beskytte cookie-data når den lander i USA er ikke er god nok, vurderer tilsynsmyndighederne, og derfor overholder værktøjet ikke GDPR. Nu opfordrer Liechtenstein til, at alle hjemmesideejere i landet finder alternativer til Analytics:

»DSS opfordrer de ansvarlige til at lave hjemmesider i overensstemmelse med god databeskyttelse og bruge alternative, databeskyttelsesvenlige løsninger i stedet for Google Analytics. Selvom DSS ikke i øjeblikket udfører officielle undersøgelser i forhold til Google Analytics, har der allerede været en række klager i Liechtenstein, som kunne løses ved, at hjemmesideejere straks deaktiverer Google Analytics,« skriver datatilsynet i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Liechtenstein har ikke selv undersøgt værktøjet, selvom man oprindeligt modtog tre klagesager ud af de ‘101 model complaints’, som privacy-organisationen ‘None of Your Business’ (Noyb) anlagde i 2020 og fordelte hos alle europæiske tilsynsmyndigheder – blandt andet hos Østrig og Frankrig, der er nået i mål med afgørelser.

De tre klager blev trukket tilbage, fordi virksomhederne prompte fjernede Google Analytics fra deres hjemmesider.

Tilmeld dig V2 Security 2022 | Danmarks største messe om cybersikkerhed


Tilmeld dig messen her

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger