Endnu et datatilsyn opfordrer hjemmesideejere til at skrotte Analytics

4. marts 2022 kl. 10:20
Vaduz slot i Liechtenstein
Illustration: Michael Gredenberg via Wikipedia.
Datatilsynet i Liechtenstein bakker op om de østrigske og franske Google Analytics-afgørelser. Myndigheden opfordrer til, at dataansvarlige finder alternative statistikværktøjer til deres hjemmesider.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Selvom de fleste europæiske tilsynsmyndigheder fortsat er tavse omkring brugen af Google Analytics i EU, er datatilsynet i Liechtenstein (DSS) nu ude og bakke op om afgørelserne fra Østrig og Frankrig, skriver tilsynet i en pressemeddelelse.

De to sidstnævnte har nemlig i starten af året erklæret brugen af statistikværktøjet for ulovligt i EU. Gennem Analytics indsamler tech-giganten personoplysninger og sender dem til USA, så data kan indgå i statistik til hjemmesideejere.

Men Googles forsøg på at beskytte cookie-data når den lander i USA er ikke er god nok, vurderer tilsynsmyndighederne, og derfor overholder værktøjet ikke GDPR. Nu opfordrer Liechtenstein til, at alle hjemmesideejere i landet finder alternativer til Analytics:

»DSS opfordrer de ansvarlige til at lave hjemmesider i overensstemmelse med god databeskyttelse og bruge alternative, databeskyttelsesvenlige løsninger i stedet for Google Analytics. Selvom DSS ikke i øjeblikket udfører officielle undersøgelser i forhold til Google Analytics, har der allerede været en række klager i Liechtenstein, som kunne løses ved, at hjemmesideejere straks deaktiverer Google Analytics,« skriver datatilsynet i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Liechtenstein har ikke selv undersøgt værktøjet, selvom man oprindeligt modtog tre klagesager ud af de ‘101 model complaints’, som privacy-organisationen ‘None of Your Business’ (Noyb) anlagde i 2020 og fordelte hos alle europæiske tilsynsmyndigheder – blandt andet hos Østrig og Frankrig, der er nået i mål med afgørelser.

De tre klager blev trukket tilbage, fordi virksomhederne prompte fjernede Google Analytics fra deres hjemmesider.

Tilmeld dig V2 Security 2022 | Danmarks største messe om cybersikkerhed


Tilmeld dig messen her

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger