Endnu et cyberangreb rammer offentlig grønlandsk it

Grønlandske borgere kan forvente længere vente- og svartider fra sundhedsmyndighederne, mens it-systemet genstartes. Det skriver Departementet for Sundhed i en pressemeddelelse.
Illustration: Bigstock / Mathias_Berlin.
Siden den 9. maj har et cyberangreb ført til nedbrud på sundhedsmyndighedernes it-system i Grønland. Leder for den grønlandske digitaliseringsstyrelse har tidligere udtalt, at risikoen for gennemførte angreb på grønlandsk it-infrastruktur er stor. 
19. maj kl. 14:08
errorÆldre end 30 dage

I går påbegyndte den grønlandske digitaliseringsstyrelse, Digitalimik Sullissinermut Aqutsisoqarfik, en genstart af de grønlandske sundhedsmyndigheders it-system, der har oplevet nedbrud efter et cyberangreb. 

Det skriver det grønlandske Departement for Sundhed i en pressemeddelelse.  

Siden den 9. maj har der været nedbrud på det offentlige site Doktor.gl, som giver grønlandske borger mulighed for at bestille konsultation ved egen læge, og det har ikke været muligt at sende emails til sundhedsvæsenet. 

»De tekniske analyser viser på nuværende tidspunkt, at der ikke er sket skade på   borgernes data, og at de ikke er blevet kopieret, men der pågår stadig undersøgelser af cyberangrebets omfang,« står der videre i pressemeddelelsen. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Offentlige, grønlandske it-systemer blev også ramt af et cyberangreb i slutningen af marts, der blandt andet betød at udbetaling af sociale ydelser foregik manuelt og blev forsinket. Derudover blev det grøndlandske parlament Inatsisartuts forårssamling udsat, og mange offentlige hjemmesider var nede, skriver Departementet for Sundhed. 

Version2 har tidligere interviewet lederen af den grønlandske digitaliseringsstyrelse, Katrine Hjelholt Nathanielsen, der udtalte, at styrelsen var nødt til at antage, at der på et tidspunkt vil komme brud på it-systemernes sikkerhed. 


»Så det er et spørgsmål om, hvor hurtigt vi kan lukke det ned, få det indkapslet og komme tilbage i drift. Det er den virkelighed, vi er nødt til at leve med,« udtalte hun til Version2 i januar.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger