Endnu engang er Google i privacy-problemer: Hollandske elever skal beskyttes mod Chrome
Det hollandske uddannelsesministerium kræver, at skolerne indfører en række tiltag for at sikre elevers databeskyttelse, når de bruger Googles webbrowsere Chrome og Chrome OS.
Det skriver BleepingComputer.
Ministeriet har skrevet et brev til det hollandske parlament, hvor man understreger, at der er en række databeskyttelsesmæssige problemer ved at børnene bruger Googles tjenester. Myndigheden er blandt andet bekymret for, at tech-giganten indsamler og giver børnenes persondata til store annoncefirmaer.
Bekymringen forstærkes af, at det hollandske datatilsyn ikke kan gennemskue, hvor data opbevares, og hvordan det behandles. Derfor er man bekymret for, at der sker brud på GDPR.
For at skolerne kan fortsætte med at benytte Googles tjenester, kræver ministeriet, at man blandt andet slår automatisk hjemmesideoversættelse og stavekontrol fra. Derudover skal man sørge for, at data opbevares i EU og helt undgå at bruge tech-gigantens søgemaskine.
Reglerne gælder indtil 2023, hvor Google har fortalt myndighederne, at man vil være klar med nye versioner af Chrome, som har større fokus på brugernes privatliv. Når de er klar, vil ministeriet igen vurdere tjenesten.
Det er langt fra første gang, Google har været i privacy-søgelyset hos myndigheder tværs over EU. I starten af året erklærede det østrigske og franske datatilsyn statistikværktøjet Google Analytics for ulovligt i henhold til GDPR, og for blot et par uger siden beordrede Datatilsynet herhjemme, at Helsingør Kommune skal stoppe med at bruge tech-gigantens tjeneste Google Workspace for Education i folkeskolen blandt andet på grund af problematiske dataoverførsler til USA.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.