Endnu en storkunde går fra CSC til indiske TCS: Vi har ikke været tilfredse

16. december 2013 kl. 16:49
Endnu en storkunde går fra CSC til indiske TCS: Vi har ikke været tilfredse
Illustration: Jesper Kildebogaard.
CSC Danmark mister endnu en stor kunde, når Tryg til august skifter it-driftsleverandøren ud med indiske TCS. Ifølge Trygs CIO er det ikke alle områder af CSC's services, de har været tilfredse med.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den danske afdeling af CSC må endnu engang sande, at en stor dansk kunde hopper over til deres indiske nemesis TCS (Tata Consultancy Services). I en pressemeddelelse offentliggør Tryg, at forsikringskoncernen regner med at vælge TCS efter en tre måneder lang udbudsproces, hvor også CSC deltog med bud.

»En ny driftsaftale forventes indgået med TCS og vil løbe minimum fire år og sikre Tryg en tidssvarende og mere moderne it-drift med en økonomi, der lever op til tidligere udmeldte besparelseskrav,« udtaler koncernchef i Tryg Morten Hübbe.

Under alle omstændigheder ophæver Tryg kontrakten med CSC fra den 1. august 2014 og formuleringerne i pressemeddelelsen efterlader et indtryk af, at Tryg ikke har været begejstrede for sin hidtidige leverandør.

Det fremgår således, at skiftet sker på baggrund af et ønske om »at sikre bedre stabilitet og et mere tidssvarende samarbejde med en fremtidig leverandør på området.«

Har ikke været tilfredse

I et skriftligt svar til Version2 uddyber Espen Opedal, der er CIO i Tryg, formuleringerne i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Der har været områder, vi ikke har været tilfredse med, men vi er også gået på markedet, fordi vores krav til stabilitet bliver højere i takt med, at vi i stigende grad ønsker at kunne tilbyde vores kunder selvbetjening,« skriver Espen Opedal i en e-mail til Version2.

I svaret fremgår det, at udbuddet blev igangsat tilbage i juni som led i en større spareøvelse. Selv CSC var i stand til at overgå sin eksisterende aftale, men valget faldt til sidst på den indiske konkurrent.

»Den nye aftale er på gode markedsmæssige vilkår, og bedre tilpasset Trygs behov for volumen og indhold. Dermed er den nye aftale mere tidssvarende og bedre økonomisk for Tryg, end den tidligere aftale. Flere leverandører, heriblandt CSC, deltog i udbuddet, og alle var i stand til at levere bedre betingelser end vores tidligere aftale. Valget faldt på TCS fordi de samlet leverede den bedste løsning,« skriver Espen Opedal til Version2.

Dermed har CSC Danmark mistet tre store danske kunder til den indiske tele-gigant i løbet af de seneste to år. Først valgte TDC at flytte sine aktiviteter fra den skandaleomsuste it-virksomhed. Og tidligere i år kunne SAS så offentliggøre, at flyselskabet ligeledes hellere så deres it blive leveret fra TCS.

Artiklen fortsætter efter annoncen

CSC Danmark bekræfter i en kortfattet meddelelse, at Tryg i fredags meddelte sin afgang.

»CSC bekræfter, at Tryg - som har været kunde gennem mere end 10 år - fredag den 13. december meddelte, at de har til hensigt at underskrive en hensigtserklæring, der betyder, at fremtidige it-tjenester skal leveres af anden it-leverandør,« skriver CSC i en e-mail til Version2.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger