Endnu en SKI-aflysning: Udbud af pasudstyr skæmmet af leverandør-fejl

Udbuddet af rammeaftale 02.31 om biometri-udstyr bliver efter flere forsinkelser og en klagesag annulleret.

Efter at have været plaget af flere måneders forsinkelse og en aktuel klagesag annullerer SKI ? Statens og Kommunernes Indkøbsservice ? nu et udbud på fingeraftryksskannere til kommunernes nye elektroniske passystemer.

Det oplyser SKI i en meddelelse. Antallet af tilbud, der ikke overholdt udbudsreglerne, har været for stort.

»Vi står i en ærgerlig situation. Vi har ikke opnået den ønskede konkurrencesituation,« udtaler Signe Lynggaard Madsen, konstitueret administrerende direktør i SKI.

Mandag i denne uge kunne Version2 skrive, at udbuddet var blevet forsinket igen, da én af de skrottede leverandører havde klaget over valget af tre leverandører på biometri-aftalen.

Dermed kunne rammeaftalen ikke som ventet træde i kraft i februar.

Læs også: Klage forsinker SKI's pas-aftale - igen

Ifølge Version2's oplysninger var leverandørerne Siemens IT Solutions and Services A/S, Gemalto Danmark A/S og Speed Identity AB blevet valgt på rammeaftalen, hvilket en fjerde leverandør altså havde klaget over.

Og nu tilsyneladende har fået medhold i.

Læs også: Efter 2 års forsinkelse: Fingeraftryk i danske pas fra 1. oktober

Udbuddet af rammeaftalen er sat i søen for at imødekomme især kommunernes behov for fingeraftryksskannere, når de fra 1. oktober skal udstede de nye biometriske pas, der også lagrer to fingeraftryk fra borgeren i en chip på passet.

Hos SKI ærgrer man sig over, at fodfejl i formalia er skyld i endnu en aflysning af en rammeaftale.

»Fremover vil vi gøre mere for at sikre hjælp og vejledning til leverandørerne i tilbudsprocessen. Det er rigtigt ærgerligt for konkurrencen, at det har vist sig, at fire ud af i alt fem tilbud ikke er konditionsmæssige. Det skal helst ikke være formaliteterne, som tilbuddene 'falder' på,« udtaler Signe Lynggaard Madsen.

SKI har også i december og januar aflyst adskillige it-rammeaftaler som et led i en generel oprydning i den måde, udbuddene foregår på.

Læs også: Tusindvis af konsulenttimer spildt: SKI aflyser milliard-udbud

Læs også: Hovedrengøring i SKI: Aflyser 3 it-rammeaftaler

De tilbudsgivere, der ikke har afleveret korrekte tilbud, har nu fået besked om de konkrete mangler.

»Sammen med Kammeradvokaten er vi gået i gang med at tilrette udbudsmaterialet for genudbuddet. Genudbuddet vil følge SKI´s nye kontraktparadigme, som pt. er under udarbejdelse og skal gælde alle SKI´s rammeaftaler i fremtiden. Der skal ikke være tvivl om, at SKI's aftaler er juridisk holdbare, lette at anvende, konkurrencedygtige og effektive på prisen samt rammer kundernes behov,« udtaler Signe Lynggaard Madsen.

SKI arbejder nu på at få et nyt udbud på plads hurtigst muligt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere