Endnu en it-krise hos politiet: Stort system bliver 75 millioner kroner dyrere end ventet

14. juni 2022 kl. 08:502
Politiuniform
Illustration: Kim Matthäi Leland.
It-systemet POLmedia, der skal understøtte fildeling i politiet, forsinkes med et år, og projektudgifterne stiger med 34,5 procent.
Artiklen er ældre end 30 dage

Politiets nye it-system, POLmedia, der skal give politiet mulighed for at modtage, opbevare og håndtere multimedie-filer på tværs af de forskellige enheder i politiet, bliver markant fordyret og forsinket.

Det skriver Computerworld.

Læs også: Dansk Erhverv fremlægger ni visioner for et digitalt Danmark i 2042: Borgere skal eje og kontrollere egne data

Samlet set er POLmedia-systemets projektudgifter steget med 75,4 millioner kroner, eller hvad der svarer til 34,5 procent. Systemet skulle være i drift i februar i år, men det forventes nu først at kunne tages i brug marts 2023. Forsinkelserne betyder blandt andet forhøjede udgifter til licenser og mandskab samt 'nødvendige funktionstilkøb' til det primære system.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Palermo lagt ned af cyberangreb: Ransomware-gruppen Vice Society står bag

Det er tyske Qvest Media, der er hovedleverandør på POLmedia, og konktrakten løber til 2032. Årsagerne til fordyrelsen og forsinkelsen skal ifølge Politiet findes hos både politiet og hos Qvest Media.

»Rigspolitiet har indgået aftale med hovedleverandøren (Qvest Media, red.) om, at omkostninger, som hovedleverandøren selv måtte have som følge af forsinkelsen, afholdes af hovedleverandøren selv. Det skal ses i sammenhæng med, at årsagen til forsinkelserne både ligger hos hovedleverandøren og Rigspolitiet,« meddeler politiet til Computerworld.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
14. juni 2022 kl. 10:22

Naturligvis kunne man ikke bare nappe et open source system til formålet, så som NextCloud eller lignende.

Qvest er i øvrigt startet af en dansker - Pia Lauritzen. Det virker som om, deres system er en smule mere komplekst end blot fildeling.

2
1. august 2022 kl. 18:25

Hvis man kun kender en en hammer, ser selv en skruetrækker avanceret ud!