Endnu en DXC-strømafbrydelse nedlagde Sundhed.dk

16. november 2021 kl. 06:00
Endnu en DXC-strømafbrydelse nedlagde Sundhed.dk
Illustration: Screenshot.
Sundhed.dk og MinSundhed gik ned søndag aften i omkring en times tid som konsekvens af en strømafbrydelse hos driftsleverandøren, DXC.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Søndag eftermiddag kunne borgere ikke tilgå svar på Covid-19 tests og deres coronapas på sundhed.dk og appen ‘MinSundhed’ i cirka en time. Faktisk kunne man slet ikke tilgå sine sundhedsoplysninger.

Sundhed.dk bekræfter i en mail overfor Version2, at nedbruddet skyldtes en strømafbrydelse hos driftsleverandøren, DXC:

»Fejlen skyldtes en strømafbrydelse hos DXC, som er vores driftsleverandør, hvor vores servere står. Det er meget beklageligt, og der var fuld fokus på at få vores servere op at køre igen.« skriver sundhed.dk.

Det er ikke første gang, at Sundhed.dk og den tilsvarende app har været lagt ned af problemer hos DXC. I september sidste år kunne man Version2 fortælle, hvordan en strømafbrydelse dengang lagde sundhed.dk ned i over et døgn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En aktindsigt i sidste års hændelse viste, at afbrydelsen skete fordi man ville afkoble et SMB-rack, der ikke længere blev brugt. Men det var ved en fejl koblet på to andre racks, der stadig var i brug. Som DXC selv skriver i rapporten:

»Ingen var vidende om, at der var afhængigheder af strømtilslutninger på tværs af rack-skabe, da nedtagningsbestillingen blev sendt.«

Sundhed.dk er for alvor blevet kritisk infrastruktur under corona-pandemien, og efter hændelsen sidste år fortalte daværende kommunikationschef, Eva Ziegler, til Version2, at man på grund af det massive brugerpres var i gang med at kigge sine leverandøraftaler igennem.

»Vi sidder i øjeblikket og kigger vores leverandøraftaler igennem, fordi der i den grad er opstået en ny normal for os. Vi har ikke været udsat for så rekordstor efterspørgsel før, så det giver helt naturligt en masse tanker om, hvordan vi skal sikre meget mere stabilitet,« sagde hun dengang til Version2.

Sundhed.dk fortæller skriver i dag i en mail til Version2, at man afventer en redegørelse fra DXC.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger