Endnu en besked-bug fik Skype til at crashe

Illustration: Android Logo
I løbet af tirsdag kom det frem, at Skypes beskedsystem kunne crashe, hvis en bruger modtog teksten ‘http://’. Mindre end et døgn senere har Skypes udviklere patchet og udsendt opdateringer.

Det er tilsyneladende sæson for besynderlige softwarebugs, der involverer tekststrenge i beskedsystemer. Blot en uges tid efter, at det kom frem, at en særlig tekststreng sendt til en iPhone kunne få telefonen til at fryse fuldstændig.

Her mindre end et døgn senere skulle problemet dog være løst, skriver den amerikanske udgave af Computerworld.

Læs også: En enkelt SMS kan crashe besked-systemet på iPhone

Tirsdag kom det frem, at også Skype-applikationen på både Windows og de to store mobile platforme iOS og Android ikke kunne tåle at modtage teksten ‘http://’ via app’ens beskedsystem. Skype-applikationen på OS X var tilsyneladende ikke berørt.

I Windows’ tilfælde var problemet angiveligt så alvorligt, at det installerede software blev ubrugeligt, og brugeren var nødt til at geninstallere en tidligere version af programmet. Både Android- og iOS-telefoner crashede, når de modtog teksten.

Læs også: iPhone sms-bug crasher også Apple Watch, iPad og Mac-computere

Mens der endnu ikke er nyt omkring en patch af den lignende sårbarhed i iOS, har Skypes hold af udviklere inden for 24 timer løst problemet og udsendt en opdateret version af softwaren til alle platforme.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere