Endelig klar? Tysk webshop sælger dansk super-Android fra Lumigon til 5.200 kroner

26. november 2012 kl. 14:1619
Endelig klar? Tysk webshop sælger dansk super-Android fra Lumigon til 5.200 kroner
Illustration: Henrik Nordstrøm Mortensen.
Danske Lumigon sender deres designer-smartphone T2 på gaden om 2 til 3 uger. Det fremgår af tysk netbutik, der har telefonen klar i midten af december. Lumigon selv har ingen kommentarer.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den danske mobilproducent Lumigon er hastigt på vej med deres T2-topmodel, efter at smartphone-flagskibet har været forsinket af flere omgange.

I hvert fald hvis man skal tro den tyske netbutik Handyshop.de, som har sat telefonen til salg med en forventet leveringstid på 2-3 uger.

Den danske designer-telefon, Lumigon T2, på den tyske netbutik Handyshop.de

Oprindeligt havde Lumigon meldt ud, at T2 ville komme i første halvår af 2012, men den lanceringen blev ikke en realitet. Senere meddelte det danske smartphone-firma, at T2 ville finde vej til hylderne i ‘slutningen af sommeren’ - uden at være mere konkrete end det. Det skete heller ikke.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men her mod udgangen af november ser det endelig ud til, at danske og udenlandske fans kan begynde at glæde til den danske designertelefon.

Høj pris og kendt styresystem

Prisen på Lumigon T2 kommer til at ligge på godt 5.200 kroner, og den vil kun komme i farven sort, pakket ind i en stålskant. Dermed vil den danske designertelefon koste nøjagtig det samme som Apples iPhone 5.

Til at køre den danskudviklede smartphone har Lumigon smækket en 1.4 GHz Snapdragon-processor under hjelmen, som man også kender fra Nokia Lumia 920. På Lumigon T2 får man dertil 1 GB RAM og 8 GB intern hukommelse, der dog med et MicroSDXC-kort kan udvides til 2 TB.

Skærmen på T2 er på 3,8 tommer, og den vil have en opløsning på 480x800 pixels. Hertil får telefonen et 8 megapixels kamera, Near Field Communication (NFC) til trådløs kontakt og Google mobilstyresystem Android 4.0.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lumigon T2 vil dog ikke ud fra de nuværende specifikationer kunne køre på 4G/LTE-nettet, men vil kunne koble sig på nettet med Turbo 3G-teknologien HSDPA+ med op til 14,4 Mbit.

Lumigon har ikke ønsket at kommentere på sagen. Også en af Lumigons fans har linket til den tyske Handyshop.de i en kommentar på Lumigons Facebook-siden. Den kommentar er dog efter Version2's henvendelse blevet slettet.

Opdateret: Ifølge Lumigon er der ikke tale om en dualcore S4 Snapdragon-processor. Det præcise antal kerner kendes ikke. Desuden er rammen på T2 ikke af aluminium, som det tidligere har fremgået af artiklen. Den er af stål

19 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Fortsæt din læsning

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
19
27. november 2012 kl. 11:03

Hvordan har nogen, ikke mindst eventuelle investorer..., forestillet sig, de kan få penge ud af det reelle telefonprodukt?

18
27. november 2012 kl. 09:34

Hvor længe kan I blive ved med at kalde den for super? Altså, jo, den er superdyr, men specs er ikke noget at blive ophidset over...

17
27. november 2012 kl. 03:12

En af de mest pindlige sager for Ingeniøren i lang tid. Hold op hvor har der været mange chancer for alle involveret at opdage producenten, produktet og al tidligere positiv omtale bare skal lide en stille død.... Det var jo sole klart fra starten at den her slags produkter er som at sætte diamanter på en gammel Nokia: gør den stadig ikke til et godt produkt eller relevant nyhed for seriøse fagmedier som Ingeniøren anden end måske at grave I hvorfor investorer ikke har trukket sig. Pro-tip hvis vi i branchen er i tvivl om Nokia og Microsoft tilsammen kan byde ind med noget reelt på sigt hvorfor i alverden tror nogen så at der er nogen der tror på dette? Det er sandsynligvis branchen i verden med aller største krav til hurtigt levering, kvalitet, marketing, kapital, viden, produktion og simpelthen oceaner af kompetente ansatte. Selv mellemvægtere som HTC er mere eller mindre på vej ud fordi ZTE ruller ind over scenen og de har svært ved at forstå de ikke har tyngde til at gøre som Samsung kan. Det ynkeligt.

15
26. november 2012 kl. 19:29

Jeg har fra kilder tæt på Lumigon hørt at firmaet er en hvidvaskforretning som pakker det ublu formål ind i mobiludvikling. Derfor er T2 mere en undskyldning for pengetransaktioner end det er et reelt produkt som nogensinde kommer på markedet.

Hvis mit opslag bliver slettet, er jeg OK med det, men jeg tror stadigvæk selv på historien...

9
26. november 2012 kl. 16:47

På Lumigon T2 får man dertil 1 GB RAM og 8 GB intern hukommelse, der dog med et MicroSDXC-kort kan udvides til 2 TB.

ØØØØhhhhhh... Hvor finder man sådan et kort? Det lyder som om at de har valgt den teoretiske maximumstørrelse af de kort, og ikke hvad der rent faktisk er muligt i dag. Men det lyder selvfølgelig godt.

Ærgerligt, det var ellers en af de få specs hvor producenterne rent faktisk var ærlige.

6
26. november 2012 kl. 15:47

Den er da allerede forældet inden at den kom på markedet :/

5
26. november 2012 kl. 15:22

Den er da pæn, og det er smart med indbygget IR fjernbetjening. Men med 1cm tykkelse og relativ dårlige tech specs, kan den vist ikke kaldes en super-Android smartphone... måske for et års tid siden, men ikke i dag.

3
26. november 2012 kl. 15:12

... And too expensive!

2
26. november 2012 kl. 14:35

Det er typisk arrogance fra Lumigons side, at de sletter kommentarer fra deres Facebook side. Sådan har de altid gjort, hvis der har været spørgsmål og kommentarer de ikke ønsker sig at forholde sig til.

God marketings strategi, i dagens Danmark...

1
26. november 2012 kl. 14:26

480 x 800 Pixel display opløsning, Android 4.0, 1024 MB RAM.. Kan ikke i min vildeste fantasi forestille mig nogen ville give så mange penge for den telefon.

4
26. november 2012 kl. 15:17

480 x 800 Pixel display opløsning, Android 4.0, 1024 MB RAM.. Kan ikke i min vildeste fantasi forestille mig nogen ville give så mange penge for den telefon.

Folk der vil have en flot indpakning, noget sejt indmad, en holdbar løsning (rent mekanisk) og som ikke vil rende rund med en halv tablet.

Jeg vil hellere have en Lumigon T2 end en Samsung Galaxy SII/S3. Jeg bryder mig ikke om telefoner der gør sig bedre i en taske end i en lomme.

16
26. november 2012 kl. 19:31

men medmindre du med sejt indmad

ICEpower. God lyd er desværre en mangelvare på mobile enheder. Jeg er egentlig ligeglad med om den har kræfter og display til at kunne bruges som ebogslæser - det er ikke en tablet, det er en mobiltelefon. Og så er den pakket ind i stål og ikke aluminium.

8
26. november 2012 kl. 16:43

Med mindre du er en ekstremt tynd dværg, eller render rundt i pigeshorts, passer en SIII fint i lommen. SII even more so.

7
26. november 2012 kl. 16:02

Flot indpakning? Det er jo subjektivt, hvis du spørger mig er s3 og iphone 5 da langt pænere indpakket. Jeg forstår slet ikke hvilken målgruppe denne telefon vil ramme. For det første, er den alt for dyr kontra de tekniske specs. Hvorfor skulle man vælge den her fremfor en iphone 5 ?