Endelig: HTC Hero får Android 2.1

Android-telefonen Hero får nu endelig en opdatering fra version 1.5 til den nyeste 2.1 af styresystemet. Men version 2.2 må Hero-folket nok kigge langt efter.

Den første Android-telefon, der for alvor slog igennem - HTC Hero - får nu et længe lovet løft.

Ejerne har siden januar kunnet kigge misundeligt efter softwaren på nyeste Android-telefoner, som kører version 2.1 af styresystemet, mens Hero-telefonen stadig må nøjes med den gamle version 1.5.

Men nu kommer opdateringen fra HTC, så alle Hero-telefoner kommer på version 2.1 i løbet af juni. Det skriver Digi.no.

Hero blev lanceret i juli sidste år med Android 1.5, og allerede få måneder efter lovede HTC, at styresystemet ville blive opdateret til nyeste version snart. Men der skulle altså gå et halvt år fra Android 2.1 blev lanceret sammen med Googles Nexus One i januar, til Hero-ejerne fik lov at komme med på vognen.

Næste version af Android er lige på trapperne, med dessertnavnet Froyo, og her bliver der igen lagt nye muligheder og optimeringer ind i styresystemet. Blandt andet vil en Android 2.2-telefon kunne bruges som Wifi-hotspot.

Det store spørgsmål er derfor, om Hero-ejerne kan gøre sig håb om også at få den opdatering med en dag. HTC har som udgangspunkt ikke meldt andet ud, end at alle telefoner lanceret i 2010 vil få Froyo-opdateringen.

HTC har tidligere været under kraftig kritik for at lade ejerne af telefoner, der ikke er det nyeste nye, i stikken. Med et minimum af teknisk eventyrlyst er det dog muligt for ejerne selv at installere nye versioner af Android hen ad vejen.

**Læs også: **Motorolas nyeste Android-mobil: 4,4 tommer, 1 GHz og 8 megapixel

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (48)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Anonym

Der stå inde på deres side at den kommer over the air. Men kan 1.5 det? Og er der nogle der har fået opdateringen?

Med alle de løse rygter så er jeg kommet til et "Jeg vil se det før jeg tror det" sted.

 • 0
 • 0
#2 Anonym

Google laver motoren, men lader det være op til producenterne at opdatere deres telefoner med nyeste software.

Man kan sige hvad man vil om Apple og deres måde at styre deres iPhone på, men jeg bliver mere og mere glad for at min HTC Legend kun er en arbejds telefon og ikke en jeg selv har brugt penge på. I næste uge vil min efterhånden aldrende iPhone 3G modtage IOS4, som så er det 3. system den har fået på sig. Ja det er ikke alle funktioner der virker på 3G modellen, men den bliver ikke ladet i stikken som HTC desværre har for vane at gøre med deres modeller.

Hvis Google virkelig gerne vil have at Android skal være et reelt alternativ til IOS, så er de nødt til at tage mere ejerskab over OS'et og være mere bestemte over for virksomheder som HTC, Ericsson, LG osv. og sørge for at de ikke lader relative nye modeller i stikken.

Mit foretrukne mobil os er Apples, men jeg er utrolig glad for at Google er med til at presse udviklingen mere end hvis der kun var Windows Mobile 6.5 som eneste alternativ til IOS. Som arbejdstelefon med Exchange understøttelse, så er der en række problemer med Android, som jeg håber er rettet i Android 2.2, men det er jo ikke til at vide om HTC har lyst til at lade Legend være med i opgraderingen...

 • 0
 • 0
#3 Pelle Ravn

Jo, 1.5 kan det i et begrænset omfang. Som de har forklaret i den mail jeg har modtaget fra HTC, så bliver det sendt ud i 2 faser. Den første er at de sender en opdatering ud til 1.5 som giver den mulighed for opdatere over FOTA. Og den anden er så selve opdateringen til 2.1 (som også sletter alt info på telefonen). Og nu skal vi jo lige give dem en change for at sende den ud. De skrev også i mailen "Fra og med den indeværende uge ...", så giv den lige lidt tid til at koge færdig ;)

Syntes det er trist hvis os Hero-folk kun får 2.1, da 2.2 er det samme, bare hurtigere (og enkelte nye ting). Syntes jeg helt sikkert at vi fortjener en opdatering til 2.2 når vi nu har ventet SÅ længe på 2.1 opdateringen.

 • 0
 • 0
#4 Jens Jönsson

Som arbejdstelefon med Exchange understøttelse, så er der en række problemer med Android, som jeg håber er rettet i Android 2.2

Hvilke problemer ? Jeg har da ikke umiddelbart problemer med at synkronisere op imod Exchange server med min Android 2.1 telefon ?

Hvis det er funktionalitet du mangler, så koster TouchDown fra Nitrodesk kun omkring kr. 130,- for en licens.

 • 0
 • 0
#5 Anonym

Hvilke problemer ? Jeg har da ikke umiddelbart problemer med at synkronisere op imod Exchange server med min Android 2.1 telefon ?

Vi har problemer med at få den til at tilgå den globale firma adressebog i exchange. Jeg kan kun se de kontakter jeg selv har tilføjet i Outlook på arbejdet, vælger jeg at søge i firma kartotek, så kommer der et blankt resultat. De brugere vi har på iPhone har slet ikke problemer med Exchange funktionalitet, der virker alt som forventet - uden at jeg skal ud for at købe 3. parts software.

For mig er Android stadig mest rettet mod "nørd" segmentet, som ikke har problemer med at tweake og tilpasse de mangler som Android har (f.eks. noget så simpelt som Dansk tastatur, understøttelse af WIFI med skjult SSID, standard indtastning af password ved Exchange servers med sikkerheds policy osv.). Er det en "nørd" telefon man gerne vil have, ja så er Android helt sikkert et bedre bud end iPhone, men går man efter en telefon som virker fra start af uden man skal rode og pille så er det ikke Android man skal gå efter

 • 0
 • 0
#8 Pelle Ravn

For mig er Android stadig mest rettet mod "nørd" segmentet, som ikke har problemer med at tweake og tilpasse de mangler som Android har (f.eks. noget så simpelt som Dansk tastatur, ...

Okay. Interessant. Jeg kender adskillige personer som har Android telefoner og som absolut er det modsatte af "nørd". Og kender da ikke nogen der har problemer med at mangle dansk tastatur, hvis de bare har opdateret telefonen til den nyeste firmware så plejer det ikke at være noget problem.

 • 0
 • 0
#10 Anonym

Jeg har opdateret til den seneste version til HTC Legend (system opdatering), og skal jeg skrive et "ø" så skal jeg holde "o" nede og lade min finger glide over til ø der popper op som kontekst. Jeg kan så (har jeg ladet mig fortælle) hente en app på deres appstore der så giver mig et dansk tastatur, men når Sense nu er oversat hvorfor er der så ikke også inkluderet Dansk tastatur. Dette er ikke tilpasninger en bruger burde bekymre sig om fra starten af det skal bare virke fra start af når resten af telefonen er på Dansk.

Og hvorfor skal jeg hente et program som "Hidden SSID enabler" for at kunne benytte mig af en WIFI netværk med skjult SSID? Det virker lidt som om at Android stadig er lidt på beta stadiet, men ok det er jo også Google der står bag selve OS'et ;-)

 • 0
 • 0
#11 Pelle Ravn

Arh på den måde. Ja, jeg har ikke æ, ø eller å på mit tastatur. Men hvis jeg vil skrive noget med æ, ø eller å i, så skriver jeg bare ordet med a eller o i stedet for, så finder den som regel selv ud af det, og sådan var det jo også på iPhone indtil version 3. :) "selvfolgelig" => "selvfølgelig". "ol" => "øl". "arhus" => "århus". "barbar" => "bærbar".

 • 0
 • 0
#13 Anonym

Det kan vel næppe kaldes et problem når det tager 10 sekunder at hente og installere et dansk tastatur fra Android marked.

Jo hvis telefonen skal rulles ud i en organisation, som et alternativ til Windows Mobile eller iPhone, så er det et problem da flere af brugerne vil ringe til service desk for at få vejledning i at få fat i det danske tastatur. Herefter skal man forklare dem at det henter de via market place, hvor de så lige skal have oprettet en google account for at kunne komme ind.

Næste udfordring i denne sammenhæng er at vores mobile net er via TDC's Secure Mobile, som er yderst restriktivt i hvad der er af åbne porte (godt for sikkerheden), og sørme om Google market place ikke benytter sig af nogle porte der er lukket for.

Så skal vi (eller rettere vores service desk) instruere dem i at tilgå det via WIFI - her kommer så næste udfordring for hvis nu WIFI nettet er med skjult SSID, ja så skal de hente "hidden ssid enabler" via Market place som de jo ikke kan komme ind på.

Inden vi får set os om så var det billigere at betale de 50% ekstra og så bare give dem den iPhone de bad om i første omgang :-)

 • 0
 • 0
#15 Piotr Czarny

Android har mange flere problemer end det. :)

En ting er, at det er under al kritik, at HTC lader deres eksisterende kunder i stikken. Jeg har haft en Magic med Android 1.5, som jeg forventede en opdatering til. Mens versionsnummeret voksede til 1.6, 2.0, 2.1 og 2.2, kom der intet nyt til en telefon, som jeg trods alt betalte 3500 kroner for for lidt over et år siden.

Det er skuffende, men det er også farligt. Hvis der nu f.eks blev fundet sikkerhedshuller i 1.5, så er alle HTCs ældre håndsæt pludselig "sitting ducks", fordi de ikke kan patche systemet OTA. Det er lidt af et drømmescenario for crackere, at man kan komme ind på folks mobiltelefoner. Det kan bruges til meget, f.eks SMS-spam og opkald til overtakserede numre.

Samtidigt er det rimelig uoverskueligt for udviklere, at der nu er 6 udgaver af Android ude. De prøver godt nok at lave nogle tiltag, som skal afhjælpe fragmentering af platformen, men det er stadig noget rod, at man skal tænke mange versioner tilbage for at ramme bredt.

Bevares, Android er da et friskt initiativ, men der skal bør være mere konsensus blandt håndsæt-producenter omkring opdateringer.

 • 0
 • 0
#16 Anonym

Nu kan jeg se at der bliver klikket på tommelfinger ned af ved de kritiske Android indlæg.

Jeg kunne godt tænke mig at vide lidt hvorfor? Ikke at det generer mig, men jeg kan ikke se hvordan mine indlæg kan "fornærme" Android brugere - jeg er endda selv en og har slet ikke nogen interesse i at systemet skal tromles ned eller tilsvarende.

Mine pointer er bare at systemet i en større organisation som den jeg arbejder i vil give problemer med brugerne, og vil påføre vores service desk større udgifter i forbindelse med support for at rette op på de mangler/problemstillinger jeg har ridset op (nu er det heldigvis ikke en total udruling af Android, og Android er heller ikke det eneste mobil OS vi benytter).

Det er problemer, som jeg mener Google bør tage meget seriøst hvis man gerne vil ind på markedet hvor Windows Mobile tidligere havde sin dominans (her tænker jeg på organisationer med Exchange, som altså ikke bare lige skifter til Gmail, og her skal simple ting som den globale adresse bog bare virke uden at man skal købe et mail program til 130 pr håndholdt enhed).

Ser vi på de problemstillinger Piotr ovenfor skitserer, så begynder der at tegne sig et noget dystert billede af Androids fremtid, for jeg tror ikke at man ligefrem vinder folks loyalitet ved at lade et køb af en ny telefon være den eneste mulighed for at opgradere OS (den taktik virker mere som noget et andet Amerikansk firma kunne finde på at bruge).

De større software huse der laver apps ser på markedet og ved Apple har det 1-2 versioner de skal holde styr på (iPhone og iPad, hvor selv de ældre modeller i lang udstrækning er understøttet af ny software) hvor Android udviklerne skal holde styr på 6 versioner. Google kan da ikke leve med dette i længden hvis Android skal tages seriøst , og jeg håber virkelig at Android vil blive ved med at presse Apple (og omvendt).

 • 0
 • 0
#17 Anders Rosendal

Jeg gav dig tommel ned fordi jeg synes det er totalt overdrevet når du skriver om man ikke kan skrive æøå.

""selvfolgelig" => "selvfølgelig". "ol" => "øl". "arhus" => "århus". "barbar" => "bærbar"." som Pelle skrev.

Næste problem: Tdc har lukket for nogle porte som gør telefonen ikke virker. Løsning: Tdc fixer deres system.

Du skal self. være velkommen til at være uenig i mit indlæg og tomle mig ned :-)

 • 0
 • 0
#18 Anonym

Hvad jeg beskriver er et realistisk billede på hvordan større organisationer bruger telefonerne, og her slækker man ikke bare på sikkerheden for at brugerne kan lappe på en telefons mangler.

Så vælger man ganske enkelt et andet mobil os, og det vrimler jo ikke ligefrem med med opensource systemer som kan erstatte systemer som Windows Mobile eller iPhone.

Så jeg beklager virkelig at Google Android ikke er helt modent til større virksomheder. Denne kritik var der tidligere for Apple iPhone, men den hører man ikke i dag, og i vores organisation fungerer de (iPhone) utroligt godt uden special tilpasninger (og uden specielt meget support).

 • 0
 • 0
#19 Deleted User

Jeg har faktisk fået HTC's keyboard ind på min telefon, da jeg klart foretrækker det over "scandinavian keyboard" med danske æøå. Det vi ser her er forcen ved Android, nemlig at man kan vælge det der passer bedst til en selv. Hvorfor skal folk brokke sig så meget, bare fordi der er et alternativ de foretrækker over det indbyggede? Vær da bare glad for at det er muligt!

 • 0
 • 0
#20 Anders Rosendal

Hvad jeg beskriver er et realistisk billede på hvordan større organisationer bruger telefonerne, og her slækker man ikke bare på sikkerheden for at brugerne kan lappe på en telefons mangler.

Det er også realistisk at man ikke kan spille WoW på arbejde. Det betyder dog ikke der er en fejl i WoW.

 • 0
 • 0
#21 Morten Wittrock

Jeg tror ikke problemet med fragmentering på Android er så slemt eller skræmmende, som det lyder. Dels har platformen udmærkede værktøjer til at tage højde for hvilken version af Android og hvilken hardware, ens program kører på, og dels er Android 2.1 (seneste version i skrivende stund) allerede ude på 50% af alle Android-telefoner.

Selvfølgelig er der forskelle i hardware, men det problem er ikke specifikt for Android. Når iPhone 4 får et front facing kamera og en langt højere opløsning end forgængeren, kan det ikke udnyttes uden at udvikleren skal enten 1) udelukke brugere der ikke har opgraderet eller 2) aktivt forholde sig til hvilken iPhone, programmet kører på og vise/skjule visse features.

Den slags fragmentering er et resultat af, at produkterne bliver bedre, hurtigere osv. Intet galt i det.

Google har meldt ud, at den jævne strøm af nye versioner vil aftage, hvilket forhåbentlig også vil bringe antallet af version af OSet ude i verden ned. I virkeligheden nærmer Android sig vel den egentlige version 1.0, som er stabil, moden, hurtig, har et community og økosystem, masser af sofware osv.

Det eneste der efter min mening stadig mangler, er en seriøs opdatering af Androids UI. Det ser Google dog også ud til selv at være bevidste om.

 • 0
 • 0
#23 Troels Liebe Bentsen

En hero koster under halvdelen af din IPhone da den kom frem, så selv om HTC er nogen sløve pader til at få opgraderet til nyest android på hero, kan jeg jo stadig købe en sprit ny telefon med 2.1 og spare penge sammenlignet med din IPhone investering. Og det er uden at tag hensyn til at den nye telefon er hurtigere, fladere og har flere features.

Hidden-sid og fejl i søgning på global er mindre detaljer som nok skal bliver rettet hvis de ikke allerede er. IPhone har haft 2 års forspring til at få de detaljer på plads, men vigtigere ting som multitasking(selv v4 mangler stadig services), data deling programmer imellem, frit valgt af kode platform(Flash, C#, etc.), sikkerheds arkitektur brugeren selv styre, etc. mangler stadig.

Google skal ikke til at lege Apple og diktere hvilken software der skal udvikles og hvordan, ej heller hvordan hardware fabrikanter pakker det hele sammen. Android handler om frihed, åbenhed og innovation, ikke om at bilde sine brugere ind at lockin, lukkethed og censur er den nye sort.

 • 0
 • 0
#25 Jarle Knudsen

[b]Anders Rosendal skrev:[/b]

Jeg gav dig tommel ned fordi jeg synes det er totalt overdrevet når du skriver om man ikke kan skrive æøå.

""selvfolgelig" => "selvfølgelig". "ol" => "øl". "arhus" => "århus". "barbar" => "bærbar"." som Pelle skrev.

Bare hold "bogstavtasten" (aeo) nede i et sekund så kommer de :O)

 • 0
 • 0
#27 Anonym

Google skal ikke til at lege Apple og diktere hvilken software der skal udvikles og hvordan, ej heller hvordan hardware fabrikanter pakker det hele sammen. Android handler om frihed, åbenhed og innovation, ikke om at bilde sine brugere ind at lockin, lukkethed og censur er den nye sort.

Som skrevet af en anden her i debatten så er det ca halvdelen af Android telefoner der har 2.1 installeret, dvs. at halvdelen altså ikke har og dermed har ældre versioner, som måske eller måske ikke bliver opdateret/opgraderet (og det er ikke telefoner der er ret gamle).

Når/hvis der kommer en kæmpe sårbarhed i de ældre versioner, og firmaer som HTC ikke har sørget for at holde deres kunder opdateret, hvem vil have det største PR arbejde? Mit gæt er at det vil Google. I min omgangskreds hvis man snakker om Android så tænker folk ikke automatisk på HTC, LG eller de andre HW producenter, de tænker på Google. Så derfor forstår jeg simpelthen ikke at Google ikke gør mere for at presse HW producenterne til at opdatere der hvor hardwaren tillader det.

Jeg kan ikke lade være med at tro at folk her i debatten måske er lidt blændet af at Android er Open Source og bare det faktum alene retfærdiggøre at OS'et har en række mangler og uhensigtsmæssigheder, og man er villig til at acceptere at man skal købe nyt hardware for at køre nyt software (og vel og mærket hardware som knapt har været på gaden i et halvt år, HTC Legend). Jeg er også målløs over at høre her i debatten at man bare skal bede TDC om at nedgradere sikkerheden for at lade Android virke!?!

Jeg håber at tiden vil vise at HTC (og de andre HW producenter) og Google indser at kunderne i længden ikke vil acceptere at den telefon de køber i dag ikke kan opdateres i morgen primært fordi at HW producenten har størst interesse i at folk bare køber nyt. Konkurrence er godt og Android er virkelig med til at presse de andre smartphone OS, men man kan altså ikke fortsætte som man gør i øjeblikket.

så selv om HTC er nogen sløve pader til at få opgraderet til nyest android på hero, kan jeg jo stadig købe en sprit ny telefon med 2.1 og spare penge sammenlignet med din IPhone investering.

Jeg gav selv ca 1500 plus abo for min iPhone 3G som giver en pris på ca 4500,- denne pris er ikke ret anderledes end hvad 3.dk i dag tager for en HTC Legend (3794,- over 6 mdr. og her tager de endda kun 1 kr for selve telefonen). Den telefon (iPhone) har jeg uden problemer kunnet opdatere efterhånden som IOS er blevet opdateret. Ser man på HTC's opdaterings historik så ville opdateringerne have kostet mig ny hardware med tilhørende nye 6 mdr bindinger (og fra 2008-2010 har android lavet hvad 4-5 revisioner?), så stop nu den skrøne med at Android er billigere end iPhone. De koster det samme i anskaffelse og abonnement (mere eller mindre), og hvis HTC kunne finde ud af at opdatere deres kunders SW, så ville Android blive ved med at koste det samme som en iPhone (lidt mindre endda med ca 7-800 kr, men så skal man også lige huske på at HTC Legend kommer med meget lidt lager plads og skal man have det samme som en iPhone så skal man ud for at købe et micro SD kort og så er besparelsen ret minimal)

 • 0
 • 0
#30 Anonym

jeg er nu stadig af den holdning at jeg hellere ville betale (lidt) for at få det nye os på min telefon, så der ikke går halve eller hele år mellem opdateringerne til min telefon.

Eller rettere.. at der ikke går halve og hele år fra lancering af software til det ligger på min telefon.

Jeg ville jo heller ikke køre u-opdateret software på min pc.

 • 0
 • 0
#31 Benn Christensen

Nu kan jeg se at der bliver klikket på tommelfinger ned af ved de kritiske Android indlæg.

Jeg kunne godt tænke mig at vide lidt hvorfor?

Problemet med tumbs up/tumbs down systemet er at læserne giver tumbs up til de indlæg de er enige i, og ikke de indlæg der har mest relevans for emnet.

Jeg plejer at læse de indlæg med mange tumbs down, da de som oftest er de mest interessante, mens de med mange tumbs up ofte er indlæg der priser HTC, Google, Open Office, Linux eller andre der er konkurrenter til Microsoft eller Apple.

 • 0
 • 0
#33 Anders Rosendal

Når/hvis der kommer en kæmpe sårbarhed i de ældre versioner, og firmaer som HTC ikke har sørget for at holde deres kunder opdateret, hvem vil have det største PR arbejde? Mit gæt er at det vil Google. I min omgangskreds hvis man snakker om Android så tænker folk ikke automatisk på HTC, LG eller de andre HW producenter, de tænker på Google. Så derfor forstår jeg simpelthen ikke at Google ikke gør mere for at presse HW producenterne til at opdatere der hvor hardwaren tillader det.

Fordi det ikke er Google's problem? Google laver et produkt. Dette produkt er frit for alle at bruge. Lad os sige firma abc, bruger det og gør dig pisse sur. Nu vil du så give Google skylden. Whaaat? Og HTC HAR jo opdateret telefonen, så htc viste sig at være the good guys. Så nu kan du slappe af igen.

Jeg er også målløs over at høre her i debatten at man bare skal bede TDC om at nedgradere sikkerheden for at lade Android virke!?!

Jeg er målløs over at se folk tro man kan blokere for alle porte og tro alt virker som før. Det er jo vanvid. Hvis TDC mener at der skal være adgang til market, så åbner de nok for den port til den ip/url.

 • 0
 • 0
#34 Deleted User

Det er mit indtryk at Android, uden for nørdkredse, er meget ukendt. Folk kender HTC Desire, Motorola Droid osv. Android er noget der tilfældigvis ligger bagved den hardware der har fået folk til at købe telefonen. Derfor tror jeg klart at det er producenterne af telefonerne der står med det store problem (individuelt), mens Android som O/S stadigvæk står stærkt, men anonymt.

 • 0
 • 0
#35 Anonym

Fordi det ikke er Google's problem? Google laver et produkt. Dette produkt er frit for alle at bruge. Lad os sige firma abc, bruger det og gør dig pisse sur. Nu vil du så give Google skylden. Whaaat? Og HTC HAR jo opdateret telefonen, så htc viste sig at være the good guys. Så nu kan du slappe af igen.

Så Google har intet at gøre med Android efter de har udgivet en ny version?

Jeg har ikke sagt at jeg vil give Google skylden, jeg har sagt at det er den opfattelse at folk vil have af Google - jeg har ikke noget problem med Google ud over at de ikke presser HW producenterne til at skubbe opdateringerne ud, for hvis HW producenterne ikke følger op med opdateringer til eksisterende kunder, så er HW producenterne med til at stagnere Android som platform alternativ, og det er jeg slet ikke interesseret i.

Jeg er tværtimod interesseret i at Android står stærkt, som et stærkt og ligeværdigt alternativ. HTC er ikke med til at fremme dette ved at lade enheder ligge i lang tid uden opdateringer. Nu kommer de så med 2.1 til Hero, men siger med det samme at de ikke vil komme med 2.2. Det er en telefon der ikke engang har ét år på markedet, som de nu siger at hertil og ikke længere.

HTC har ikke været the good guys som du skriver - det har været meget lang tid om at komme med en opdatering, og jeg tvivler på at de gør det for at være flinke - det er nok mere for at undgå alt for meget negativ spin om deres support af egne produkter.

 • 0
 • 0
#36 Morten Poulsen

Romen kan nu hentes indefra htc.com

Men det er kun det lille foreberedende/youtube mini-patch, ikke den fulde 2.1, korrekt?

Jeg har selv installeret ROM'en fra linket og har stadig kun 1.5 + youtube patch.

Eller lad mig vende den om - er der nogen som har en bekræftet, opdateret HTC Hero med Android 2.1? Altså fra HTC, ikke custom ROMs.

 • 0
 • 0
#37 John Knuhtsen

Det ser da ud til, at der i går sent kom meddelelse om den fulde ROM: http://www.htc.com/dk/SupportViewNews.aspx?dl_id=961&news_id=671

Jeg har ikke mulighed for at forsøge førend i aften, så helt bekræftende kan jeg ikke svare. Jeg bruger ikke Sync, og det irriterer mig lidt, at de betinger, at jeg har det kørende med usb-kabel imens. men jeg har da en ældre netbook med XP, som nok kan køre det Sync. Win7 64 skulle ikke kunne.

 • 0
 • 0
#39 Anders Rosendal

Så Google har intet at gøre med Android efter de har udgivet en ny version?

Jeg mener ikke Google kan tvinge htc til at udgive en ny version til deres kunder.

 1. Hvad er det juridisk du mener Google kan gøre?
 2. Hvorfra ved du hvad Google har gjort/ikke har gjort?

Google har masser at gøre med Android. Men intet at gøre med htc's kunder.

Er det koncept helt underligt for dig? Du skyder vel heller ikke efter microsoft fordi dsb bevist har valgt ikke at opdatere til nyeste service pack?!

HTC har ikke været the good guys som du skriver - det har været meget lang tid om at komme med en opdatering, og jeg tvivler på at de gør det for at være flinke - det er nok mere for at undgå alt for meget negativ spin om deres support af egne produkter.

Hvor tit smider apple et nyt OS ud til kunderne?

Og alle firmaer gør kun ting for at tjene penge og ikke for at være flinke. Selv apple :-O Det er ikke kun htc som er "onde".

 • 0
 • 0
#40 Anonym

Hvor tit smider apple et nyt OS ud til kunderne?

ca. hver andet år, men her snakker vi om et kommercielt firma/produkt, som faktisk har en historik for ikke at røvrende gamle kunder - det er først for ganske nyligt at PowerPC ikke længere er understøttet af Mac OS, men ok du har vel en skjult pointe med det?

Hvis du mener IOS, som OS'et til iPhone nu hedder, ja så vil version 4 være den 3. version jeg har fået fra dem på to år til en nu 2 år gammel iPhone3G.

Det er ikke kun htc som er "onde".

ok nu mener du at de alligevel er onde, men ikke mere end de andre og så er det ok? Så det er i orden at HTC pisser på en Open Source platform, hvor det er tydeligt for alle at de vist ikke helt forstår sjælen i at deltage i Open Source verden (det kan godt være at jeg har et naivt billede af Open Source), og fundet ud af at man efterfølgende godt kan tjene penge på at være med i apps markedet.

Men skal vi sammenligne Apple og Google så har de en fælles interesse i deres mobile platforme og det er deres app store eller market place, og Apple har ikke nogen som helst interesse i at gamle kunder ikke skulle kunne købe de nyeste apps som kræver IOS 3.2 eller 4.0 derfor sender de opdateringer ud og det kunne jeg forestille mig at Google også gerne vil have firmaer som HTC til at støtte op om (for market places skyld), for ellers vil der være en del software der kun virker til bestemte versioner af Android OS'et

Men det korte af det lange ved denne debat må vist være at hvis man er kunde ved HTC så må man være forberedt på at man ikke kan opdatere softwaren på den. Historikken med HTC viser med tydelighed dette.

 • 0
 • 0
#41 Anders Rosendal

ok nu mener du at de alligevel er onde, men ikke mere end de andre og så er det ok?

Nej, jeg mener de er et firma. Som firma skal de tjene penge og det prøver de så på. Det virker bare som om du mener de er onde siden de ikke gøre det for at være flinke men for at gøre deres kunder glade.

Men det korte af det lange ved denne debat må vist være at hvis man er kunde ved HTC så må man være forberedt på at man ikke kan opdatere softwaren på den. Historikken med HTC viser med tydelighed dette.

Så er det godt der er flere Android telefoner :-) Personligt vil jeg meget gerne have Froyo på min desire. Det ville jo være helt tåbeligt hvis jeg render rundt med en desire med 2.1: http://kortlink.dk/7v96 ("Your Device" er en desire med Froyo)

 • 0
 • 0
#42 Anders Rosendal

Thank you for contacting us. In regards to your query you can find the official statment here below: "We are considering a Froyo(2.2) upgrade for some models of our phones, but we are still analyzing the impact this will have on the user experience. We will announce a full list of phones and dates once we are closer to launching the upgrades." Thank you for contacting HTC. Kind regards, Federico F. HTC

Nå, de lader i det mindste som om de har gang i noget. Jeg kan dog ikke se hvilken fare der er ved at TILBYDE en upgrade.

 • 0
 • 0
#43 Martin Werner

Hej Martin, Tak for din forespørgsel angående Android 2.1 HTC vil snart udgive Android-opdateringen Éclair/2.1 for Hero-brugere. For at kunne opgradere successfuldt kræver dette at du først installerer en mindre opdatering som forberedning til den senere opdatering. Opdateringen vil blive sendt ud henover Europa fra Juni måned og vil blive tilgængelig når enheden selv checker efter opdateringer. Når enheden modtager notifikationen om at downloade og installere opdateringen bør du vælge OK til dette, idet denne vil gøre dig istand til at kunne hente den større opdatering ned. Du kan også hente opdateringen ned fra vores hjemmeside, på www.htc.com under Support. Da opdateringen sendes ud til en række enheder ad gangen vil nogle Hero brugere modtage opdateringen lidt senere end andre. Når den første mindre opdatering er sendt ud vil den store opdatering følge efter. Idet denne opdatering vil slette alt data fra enheden bør du sikre dig at alle dine vigtige data er blevet gemt inden du fortsætter med installationen. Grundet opdateringens størrelse vil jeg anbefale dig at hente den ned via din trådløse Wi-Fi forbindelse, for at undgå unødig takstering. Vi har ingen dato for den endelige 2.1 opdatering, men afventer at få den sendt ud snart. Hvis du har brug for yderligere hjælp er du velkommen til at kontakte os igen telefonisk eller via email.

 • 0
 • 0
#46 Anonym

Og nu også installeret. Jeg tog backup, men det virker som om at det eneste der blev reset var mine homescreens.

Andre der har erfaringer? Hammelstrup.dk rapportere noget lignende.

 • 0
 • 0
#48 Pelle Ravn

Jeg har dog erfaret at det kan være en god idé at flashe den helt igen og få fjernet alle gamle beskeder og indstillinger. Min telefon var i hvert fald sygt langsom efter OTA opdateringen. Hjalp da jeg flashede den og fik fjernet alle gamle ting og så synkroniseret tilbage igen.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere