Endelig har Windows Server fået officiel SSH-understøttelse

Illustration: Screendump
OpenSSH til Windows Server 2019 vil gøre det muligt for virksomheder at bruge et konsistent sæt værktøjer til at fjernadministrere servere, anfører Microsoft.

Allerede i 2006 skal det være blevet foreslået at udstyre Windows med understøttelse for den meget brugte SSH-protokol (Secure Shell), som blandt andet tilbyder krypteret fjernadgang til andre computere. I mange år har SSH været essensiel i forbindelse med fjernadministration og filoverførsel mellem Unix-lignende systemer som Linux og OpenBSD. Men med datidens kultur hos Microsoft blev dette forslag afvist.

I 2015, derimod, var meget blevet ændret. Da havde blandt andet Microsofts Satya Nadella offentliggjort, at Microsoft elsker Linux. Derfor blev det igen foreslået, at Windows skulle få officiel understøttelse til SSH. Denne gang gik forslaget igennem, og der blev etableret et samarbejde med OpenSSH-projektet om at understøtte SSH med PowerShell.

For et år siden var den OpenSSH-baserede SSH-understøttelse kommet på plads som et frivilligt plug-in til Windows 10. Fra og med Windows 10 1803 har OpenSSH været officielt understøttet af Microsoft. Men ikke i Windows Server.

Windows Server 2019

Denne uge kunne Microsoft så fortælle, at Windows Server 2019 har fået officiel understøttelse til OpenSSH. Det drejer sig stadig om en valgfri komponent. Den inkluderer blandt andet klient- og serverværktøjerne, som er nødvendige for sikker fjernindlogning, samt værktøjer til krypteret filoverførsel (SFTP) og administration af nøglepar.

Microsoft skriver, at det at føje OpenSSH til Windows Server 2019 vil gøre det muligt for virksomheder at bruge et konsistent sæt værktøjer til at fjernadministrere servere, som fungerer på tværs af et bredt spekter af operativsystemer.

Det er nok alligevel mere korrekt at sige 'et endnu bredere udvalg', idet der ikke rigtig har været noget andet serveroperativsystem end Windows Server, som ikke har haft understøttelse af SSH, temmelig længe.

Instruktioner om, hvordan OpenSSH installeres og konfigureres på Windows 10 og Windows Server 2019, findes på denne side.

Artiklen er fra digi.no.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere