Endelig: Google klar med udviklingskit til Android 2.1

10 kommentarer.  Hop til debatten
Siden Googles Nexus One-telefon blev lanceret med den nyeste version af Android, har udviklere råbt på et udviklingsværktøj. Nu kommer det.
12. januar 2010 kl. 12:16
errorÆldre end 30 dage

Der var én stor sten i skoen, da Google den 5. januar lancerede den hypede 'supertelefon' Nexus One. Styresystemet i telefonen var nemlig det spritnye Android 2.1, men det var ikke muligt at udvikle applikationer til platformen, fordi der endnu ikke var et software development kit (SDK) klar.

En uge efter er det så klar, skriver it-mediet Techcrunch, og dermed kan udviklere kaste sig over de nye muligheder.

Selvom Google selv kun kalder version 2.1 for en 'lille opgradering' i forhold til version 2.0, er der en række nye muligheder at arbejde med. For eksempel muligheden for animerede baggrundsbilleder, flere startskærme og stemmegenkendelse.

Den nyeste udgave er også hurtigere end version 2.0, lyder det fra dem, der allerede har opgraderet deres Motorola Droid-telefon fra 2.0 til 2.1. En automatisk opdatering for Droid-ejerne forventes at ske i slutningen af januar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De første almindelige kunder har i øvrigt nu modtaget en Nexus One, og det har givet anledning til klager over problemer med at bruge 3G-nettet i USA. Dernæst opstår problemet med, hvem kunderne skal henvende sig til: HTC, der har produceret telefonen, Google, der sælger den, eller T-mobile, der lægger netværk til.

Foreløbigt har kunderne i hvert fald ikke været imponerede over den kundeservice, Google har leveret, og efterlyser en mulighed for at tale med supportmedarbejdere, i stedet for kun at kunne henvende sig pr. e-mail, skriver it-mediet PCpro.

Download Android 2.1 SDK via linket under fanebladet 'eksterne links'.

10 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
12. januar 2010 kl. 13:12

Kan man bruge "endelig" omkring 6 dage's venten? Og skal vi ikke lige nævne at det da bestemt var muligt at lave programmer til den, blot ikke udnytte skærmen perfekt eller lave animerede baggrunde.

3
12. januar 2010 kl. 13:34

Typisk vil man vel udgive SDK'et til et nyt styrestystem et godt stykke tid før release datoen. Så udviklere kan forberede deres apps til det nye system.

4
12. januar 2010 kl. 13:45

Tjo det vil man vel, især hvis man har meget lange release cycles som f.eks. Microsoft eller Apple. Men Google frigav i 2009 version 1.5, 1.6 samt 2.0. Og at 2.1 blev frigivet efter Nexus One, skyldes jo helt sikkert at der i weekenden var CES messe i Las Vegas. Forskellen er bare at Google siger "What the hell, let them buy it now" hvor f.eks. Apple siger "Let them drool for a few weeks".

5
12. januar 2010 kl. 14:18

Jeg troede at Android var open source hvad angår både OS og SDK? Er det så ikke bare et spørgsmål om at et dump af HEAD i repository og så bygge det selv?

P.S. Dette er intet forsøg på at flame bare en undren.

6
12. januar 2010 kl. 17:22

Så vidt jeg kan forstå er det Open Source når Google syns det er. Deres SCM server står internt og de synkroniserer så med den offentligt tilgængelige kode i ny og næ.

Lidt gammeldags af de "fantastisk fremsynede" Google, jeg kan godt se at det kan være træls at andre folk kan ændre i den kildekode du sidder og arbejder på, men de kunne jo bare offentliggøre deres interne SCM (subversion eller hvad det nu er).

Nogen der arbejder for Google der kan komme med mere?

7
12. januar 2010 kl. 17:43

Altså, Android er jo stadig open source selv om der er branches og udvikling der ikke bliver pushed ud til det offentlige træ med det samme. Google har vist rigtig mange eksperimenter i gang, som de ikke nødvendigvis ønsker at dele før politiske, strategiske og tekniske beslutninger er taget.

Jeg tror måske folk er lidt forvirrede fordi det er et distribueret SCM - der er altså ikke én specifik SCM server. Men dét Android træ der deles med communitiet uden for OHA, er f.eks. at finde her: http://android.git.kernel.org/

Herfra klones og forkes så til andre projekter, f.eks. det interesante Android-x86 projekt [http://www.android-x86.org/] eller Steve Kondik's populære CyanogenMod [http://www.android-x86.org/] osv.

8
12. januar 2010 kl. 17:46

Jo, jo, men selvom det er et distribueret SCM de bruger så er der jo stadig et "hoved" sted koden hentes ned (android.git.kernel.org).

Jeg tror såmænd ikke det er forståelsen af distribuerede SCM'er der er forståelses problemer med, blot at alle google's branches kun er tilgængeligt internt.

Det kan være fint med en privat branch som udvikler eller udvikler gruppe i et par uger, men at lave hele version 2.1 af android internt inden det pushes ud er ikke "the open source way" (hvis der ellers skulle være en sådan).

9
12. januar 2010 kl. 18:04

Men "hele version 2.1" er jo relativ begrænset i størrelse. Jeg har forståelse for at du gerne vil se alt "in the open", men det er jo nok foregået sådan at Google har haft et antal eksperimenter/branches i gang (wvga800 understøttelse, live wallpaper mf.) som så er blevet samlet og pushet ud til Nexus One frigivelsen.

Og så skal vi nok huske på, at Google jo stadig er intereseret i at være bedre end Apple hvorfor en lille smule hemmelighedskrammeri vel er forståligt nok. OHA medlemmer har formeentlig adgang til det hele efter at have underskrevet NDA'ere. Men det gør jo ikke den frigivne kode og SDK mindre open source?!

10
12. januar 2010 kl. 18:27

Jeg forstår godt at der skal være en vis styring, men hvis det kun er således at Google med jævne mellemrum bare releaser en helt færdig version der helt og aldeles er udviklet internt, så synes jeg nok at idéen med open source er gået lidt af fløjten. Open source opfatter jeg som en community effort.

Hvordan er det i dag; er alle komponenter af Android blevet frigivet som open source? F.eks. mener jeg af Dalvik VM'en i hvert fald i begyndelsen ikke var frigivet.