Endelig: Google arbejder på at fikse Chromes vilde ressourceforbrug

Chrome er berygtet for at drive rovdrift på computerens hukommelse og dræne batteriet. Nu arbejder Google endelig på at løse problemet.

Ingeniører og udviklere hos Google arbejder nu endelig på at få webbrowseren Chrome til at bruge færre ressourcer på computere og smartphones.

Det skriver KitGuru.

I en såkaldt 'AMA-session' (Ask Me Anything) på Reddit forklarede en ingeniør fra Google, at man arbejder på at løse problemet – blandt andet for at gøre sig mere attraktiv for det voksende mobil-marked.

»Vi arbejder på at reducere batteriforbruget, og vi kigger på situationer, hvor Chrome er i henholdsvis forgrunden og baggrunden. Siden begyndelsen har Chrome fokuseret på sikkerhed og ydeevne på nettet på tværs af alle understøttede platforme. Ydeevne er nogle gange blevet prioriteret på bekostning af ressourcebesparelser, men med blandt andet vigtigheden af mobile platforme i baghovedet er det noget, vi arbejder på,« hedder det i Reddit-tråden.

Læs også: Chrome vinder brugere fra IE og Firefox

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Rune Jensen

Hvordan klarer iOS sig i forhold til Android med batteriforbruget under browsing?

Er det meget slemt på android?

Fordi hvis man vil lave mobil web APPs, så er batteriforbruget jo ret vigtigt.

Kan man profile sin APP, så man kan se forbruget af hver del man har i APPen, JS, CSS og HTML? Og hvilket værktøj er bedst til det?

Ditlev Petersen

Den er også kvik nok hos mig, særdeles kvik. Det, der hidser mig op, er, at har den stået med tre faner i mere end 8 timer, så har den lige så stille lagt beslag på flere gigabyte af lageret. Det har jeg ikke oplevet f.eks. Opera gøre, selv om jeg har mere end 20 faner åbne. Alle browsere kan kapre cpu'en, jeg har sådan en mistanke til noget plug-in, men jeg ved det ikke.

Rune Jensen

Ja, du har ret, den er ret aggressiv. Jeg tror ikke kun det er sikkerhedsmodellen heller, som gør det. Det kan være extentions giver en lille udfordring... Når jeg kører JS tracking, så viser den ind i mellem fejl i extention kodningen. Men det er svært at tro, det er hele problemet.

Det er lidt irriterende, fordi lad os sige, du laver en HTML5 web app, så har du ingen rigtig change for at optimere mere, end browseren selv er. Dvs. du er begrænset i brugen af de mere ressourcekrævende dele af JS og CSS3, fordi browseren selv beslaglægger så meget kraft.

På den anden side, så er det rigtigt svært ikke at tage Chrome/Webkit i betragtning, når man laver sider til web, fordi der er så mange som bruger den.

IE6 havde jo render-bugs, som vi lavede hacks til. Det kunne måske blive sådan, vi skal lave hacks til memory og kraft-forbrug for at tækkes Chrome (og der er allerede blogs om V8 optimering).

Jeg ville nødig ind i det med hacks igen. Det var ikke en tilfredsstillende måde at lave webarbejde på, at webmasteren skulle rette browserproducentens fejl gratis. Så håber, at Google gør alvor af det og optimerer den. Kraftigt..

Log ind eller Opret konto for at kommentere