Endelig: Google åbner for betalt Android Marked i Danmark i dag

Nu gør Google det muligt for Android-udviklere at sælge applikationer på den danske del af Android Marked. Hidtil har Android Marked med betaling kun været tilgængelig i få lande.

Fra i dag fredag den 1. oktober vil det blive muligt for udviklere at sælge deres Android-applikationer mod betaling til danske kunder via Googles danske Android Marked.

Internetgiganten har hidtil kun haft det kommercielle Android Marked åbent i ni lande, hvor Danmark ikke var i blandt. Nu udvider Google med yderligere 20 lande og heriblandt altså også Danmark.

I dag åbner Google for, at udviklerne kan gøre deres applikationer klar til at blive solgt på de nye markeder. Men slutbrugerne vil først få adgang til at købe applikationerne i løbet af de næste to uger i takt med, at Google åbner de opdaterede udgaver af Android Marked.

Google har længe været tavs omkring, hvornår selskabet ville udvide det betalte Android Marked, som har været set som en vigtig brik i at gøre Android-platformen attraktiv for udviklere.

**LÆS OGSÅ **Google ignorerer 1.200 danske protester: Ingen udsigt til betaling i Android Market

Google har altså valgt at åbne for flere kommercielle Android markedspladser blot få uger, inden Microsoft ventes at lancere dets nye platform Windows Phone 7.

I første omgang må danske udviklere dog også her enten sælge via udenlandske markedspladser eller vente, før Microsoft lancerer et kommercielt dansk marked.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Rune Ploug

Vi udviklere kan lancere nogen ting på android som tager lang tid at lave og ikke kan indtjene penge på anden måde. Samt at man kan tilbyde samme ydelser til android som til crApples platforme. Problemet ved gratis app's er at reklame bruger for meget af den dyre bare skærm plads men der er ting der simpelhen er for dyrt uden at man for bare noget af udviklings omkostningerne tilbage og derfor er der en masse ting vi I DK ikke kunne købe eller lave og sælge til android market.

 • 0
 • 0
Per Hansen

Jeg ser nu stadig frem til, at Amazon laver deres eget Android market.
Android market er stadig meget præget af div. "spam" apps, som bliver postet konstant til alle mulige kategorier, uanset hvor de hører hjemme.
(en moderator ville hjælpe, og nogle mere nuancerede kategorier)

 • 0
 • 0
Jakob Damkjær

Google lukkede for at apps kan sende dine GPS kordinater telefon og IMAI nr til tredieparter hver 30 sekunder selv om man ikke ser på reklamer...

Eventuelt at de checkede apps før de kom på deres appstore, så ville det nok være lidt mere sikkert... men det ville faktisk kræve en udgift og at de skulle sige nej til udviklere som brugte sjove apier...

Så ville market blive et bedre sted at finde apps.

Check Ars Technicas artikel om det

http://arstechnica.com/security/news/2010/09/some-android-apps-found-to-...

Ja android og market er åbent, men det er mest åbent for teleudbydere og reklamebranchen...

Men velkommen til anything goes appstoren hvor reklamebranchen kan lave 24/7 personidentificeret tracking af alle, minority report much anyone ?

Enjoy...

 • 0
 • 0
Ove Andersen

Jeg regner med at tjene kassen på at sælge Android-apps
Jeg regner med at købe mig fattig i Android-apps
Jeg gider ikke betale for apps i Android Market
Jeg er ikke Android-bruger

Hvor skal jeg klikke hvis jeg:
Ikke udvikler apps
Ikke regner med at bruge flere penge på apps end jeg gør på telefonregningen
Vil gerne betale for de programmer jeg syntes er pengene værd
Har en Android telefon

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere