Endelig: Digitalisering giver overskud i 2013

14. januar 2013 kl. 10:181
Endelig: Digitalisering giver overskud i 2013
Illustration: Lars Refn.
Et stort flertal af de danske kommuner udråber 2013 til året, hvor digitalisering både internt og i kontakten med borgerne for alvor vil spare penge.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

2013 bliver året, hvor kommunernes investeringer i digitalisering for første gang tjener sig hjem . Det mener i hvert fald 95 af kommuner i en rundspørge, som Kommunernes Landsforening, KL, har lavet.

Optimismen i kommunerne skyldes især, at udrulningen af flere løsninger på computere internt i kommunerne allerede i 2012 gav afkast ved at skære i udgifterne til både papir og lønomkostninger. Derfor ser et stort flertal af kommunerne positivt på de kommende udbygninger, som 2013 vil byde på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det næste lag på den digitale lagkage betyder nemlig, at også begravelseshjælp, kørekort, pas og lægevalg bliver tvangsdigitaliseret, så borgerne kan sidde hjemme i kontorstolen og bestille ydelserne.

Samtidig betød 2012, at der blev lukket for den personlige betjening på områderne som flytning, skoleindskrivning, optagelse i dagtilbud, fritidshjem og SFO. Den type digitale omlægninger vil spare endnu flere penge, svarer 85 procent af Danmarks 98 kommuner.

Tvangsdigitaliseringen skal i 2015 betyde, at 80 procent af alle ansøgninger og anmeldelser fra borgerne til kommunerne skal være digitale. Det skal spare både tid og lønomkostninger.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
14. januar 2013 kl. 15:13

Hvor er tallene for driftomkostningerne og omkostninger i forbindelse med tabt arbejdsfortjeneste når systemerne er nede? Jeg vil skyde på at hele Statsforvaltningen Midtjylland har haft omkring 1 månedlig "tomgangs" dag i hele Q3 og Q4 2012 grundet digitalisering. Det er altså pænt mange slanter der er spildt i lønudgifter. Fint nok at man kan klare sig med færre hænder, men den fortjeneste er jo hurtigt tabt, hvis hver medarbejders effektivitet skæres med 5% (tilfældigt tal). Jeg savner det komplette billede i de her udmeldinger!