Så er den nye MacBook Air her: Thunderbolt, Sandy Bridge og backlit-tastatur

Stadig lækker, let og lille, men med en længe ventet saltvandsindsprøjtning med ny indmad. Se den nye MacBook Air her - og en opfrisket Mac Mini.

Rygterne talte altså sandt. Sammen med det dugfriske OS X Lion, der landede i Mac App Store her til eftermiddagen, så har Apple i den forbindelse også opfrisket indmaden i den strømlinede MacBook Air og i Mac Mini, der just er landet i Apple Store i Danmark.

De nye MacBook Air er i standardkonfigurationen alle født med en Intel Core i5 Sandy Bridge processor, der i 11 tommer udgagen starter fra 1.6 GHz og som i 13 tommer modellen kan fås med den endnu kraftigere Core i7 på 1.8 GHz. Derfor er den, i følge Apple, op til 2,5 gange hurtigere end de foregående generationer.

Desuden har Apple gjort plads til det nye Thunderbolt-interface, der indtil nu kun har været at finde i MacBook Pro og iMac. En anden tilføjelse, som også var rygtet på forhånd, er at tastaturet nu er baggrundsbelyst - en feature der ellers længe kun har været forbeholdt MacBook Pro-produktlinjen.

Ud over indmaden og det nye Thunderbolt-stik har Apple ikke pillet ved udseendet på MacBook Air. Den er stadig kun 1,7 cm tyk og vejer henholdsvis 1,08 kilogram for 11 tommemodellen og 1,35 kilogram for udgaven på 13 tommer.

Batteriet kan holde op til 5 timer på den mindste Air og op til 7 timer på den større 13 tomme. Den er udstyret med det nylancerede OS X Lion og leveres udelukkende med SSD-harddiske, som kun gør den lille maskine ekstra hurtigt. Kapaciteten fås fra 64 og op til 256 GB og priserne starter fra 7.799 kroner.

Se flere tekniske informationer på Apples hjemmeside.

Apple har også udgivet en ny version af deres mindste stationære computer, Mac Mini. Den har også nydt godt af en Sandy Bridge processor, der kan fås fra en Core i5 2,3 GHz udgave og op til en Core i7 på 2,7 GHz, der i følge Apple gør de nye maskiner op til dobbelt så hurtig som forgængeren.

Den lille boks har også fået sig en Thunderbolt-udgang og muligheden for at vælge sig en model med et AMD Radeon HD 6630M grafikkort, hvis et Intel HD Graphics 3000 ikke skulle være nok.

Maskinen fås fra 4.599 kroner, og er lige nu tilgængelig fra Apple Store.

Læs mere om den her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere