En million tester Windows 10 - Microsoft kigger med

14. oktober 2014 kl. 09:022
En million tester Windows 10 - Microsoft kigger med
Illustration: Microsoft.
En million mennesker har givet Microsoft lov til at følge med i, hvad de foretager dem i testversionen af Windows 10.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft hopper Windows 9 over og fortsætter serien med Windows 10. Og den er i øjeblikket ude som en test-version, som en million mennesker er ved at teste. Det skriver The Verge.

Hele 200.000 feedbacks har de fået på den tidlige version af det nye styresystem, hvor den største efterspørgsel er, at man kan fjerne den nye søge- og opgaveviser, samt at der skal være en animation til den genindførte Start Menu.

Men selvom Microsoft praler af, hvor mange af deres reviewers der giver brugbar feedback, er der nogle oplysninger, som de skjuler lidt bedre, hvis man ikke læser brugsaftalen. I hvert fald skriver The Inquirer, at Microsoft i deres preview-program har givet sig selv lov til at holde øje med hvert eneste bevægelse du foretager dig.

I deres Privacy Policy til Windows 10 preview-versionen står følgende:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Microsoft samler information om dig, dine enheder, applikationer og netværk, og din brug af disse enheder, applikationer og netværk. Eksempler af data vi indsamler inkluderer dit navn, emailadresse, preferencer og interesser; browsing, søge og filhistorik; telefonopkald og sms-data; enhedskonfiguration og sensordata; og applikationsbrug. «

Det er ifølge The Inquirer meget typisk for den slags, men de beder os om at læse det næste stykke:

»Vi kan samle information om din enhed og applikationer og bruge det til formål som at fastlægge og forbedre kompatibiliteten« og »bruge voice input-features som speech-to-text, vi kan indsamle lyd-information og bruge det til formål som tale-processering.«

Altså, skriver The Inquirer, kan de indsamle din stemme og alt du siger. Samtidig kan Microsoft indsamle information om alle de filer man benytter, hvad du skriver på tastaturet – en blogger har skrevet, at Microsoft dybest set kan følge med – realtime – hvad testerne af Windows 10 foretager sig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Microsoft oplyser, at 64 procent af reviewerne har installeret Windows 10-versionen på en pc frem for en virtuel maskine, at 68 procent starter mere end syv applikationer per dag, og 25 procent starter mere end 26 apps per dag.

»Selvom vi kun er to uger inde i dette samarbejdsprojekt, lærer vi en masse og vi arbejder hårdt for at holde trit med jeres entusiasme og passion,« siger Joe Belfiore fra Microsoft.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
15. oktober 2014 kl. 17:25

Men om de så får 100.000 klager over deres metro lort, så fjerner de det ikke.

Folk klagede også over metro i win8 Preview.. Men det sked de da på.

Typisk ændres der ikke meget fra Preview til release, desværre.