Én 'kill-switch' var nok til at lukke internettet i Egypten

Det var nemmere for styret i Egypten at slukke for internettet end man troede. Bare ét indgreb i landets centrale internet exchange var nok, viser en undersøgelse.

Da styret i Egypten i slutningen af januar valgte at afbryde internettet helt i landet, som et forsøg på at begrænse demonstrationerne, var det ikke nødvendigt at ringe rundt til alle landets internetudbydere.

Faktisk var én slukket kontakt i Ramses, der er Egyptens centrale internet exchange, nok til at afbryde det meste af landets internettrafik. Det skriver Wired.com.

En internet exchange er et knudepunkt, hvor internetudbyderne kan udveksle trafik, ligesom der også herigennem er forbindelse til andre lande. Og Egyptens it-infrastruktur er altså bygget op, så næsten al trafik kører igennem her, modsat i Danmark, hvor DIX'en ikke spiller samme centrale rolle.

Styret skulle dog udover afbrydelsen i Ramses rundt og tvinge nogle små internetudbydere til at lukke for trafikken, fremgår det af afrapporteringen, som de amerikanske myndigheder havde bestilt hos it-sikkerhedsfirmaet Packet Clearing House.

Dermed skete afbrydelsen ikke ved at få internetudbyderne til at slukke for routingmekanismen Border Gateway Protocol (BGP), som nogle tidligere har gættet på.

At lukke for internettet fra landets internet exchange har politisk set været en mild måde at gribe ind på, sammenlignet med situationen i Tunesien, da borgerne begyndte et oprør her.

Hvor internet-afbrydelsen i Egypten var meget tydelig, og samtidigt var nem at annullere, havde det faldne tunesiske regime valgt at spionere på borgerne og opsnappe deres passwords til Facebook for at manipulere med oplysningerne eller lukke for Facebook-profiler og ?grupper.

De egyptiske sikkerhedsstyrker holdt sig dog ikke for gode til tricks som at sende falske sms'er rundt. Mobilnettet blev afbrudt flere steder, men efterretningstjenesten fik sendt sms'er ud, der skulle gøre det ud for folkelige kæde-beskeder.

For eksempel blev teleselskabet Vodafone ? under protest - sat til at sende følgende besked ud:

»Ærlige og loyale mænd: Konfrontér forræderne og de kriminelle og beskyt vores folk og ære.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Keld Sørensen

er det med at få brevduerne frem fra gemmerne - ALT andet vil være infiltreret af magthaverne - internet, mobiltelefoni, sociale medier - uanset hvad der gennem tiderne er blevet sagt herom fra magthavernes side - når muligheden er der, så vil den blive brugt - at tro andet er naivt.

  • 0
  • 0
Hanns-Jørg Rohwedder

I den tyske delstat Rheinland-Pfalz har det regerende socialdemokrati SPD netop ændret politilovgivnigen, så at politiet nu kan lukke og slukke for mobilnettet. Ministerpræsidenten der er Hr. Beck, som også er formanden for SPD på forbundsplan. Den borgerlige opposition af CDU og FDP i delstaten stemte også for.

Vi er de korrupte neoliberale partier, jeres gud, og Mubarak er vores profet.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere