»En af de største læk i spilhistorien«: Hacker afslører Nyt GTA-spil

19. september kl. 10:00
»En af de største læk i spilhistorien«: Hacker afslører Nyt GTA-spil
GTA V udkom tilbage i 2013.
Verden har fået sit første glimt af Grand Theft Auto VI efter en hacker har lækket data fra spilstudiet Rockstar Games.

Grand Theft Auto-spilserien er en af de bedst kendte i verden, og det sidste spil i serien, Grand Theft Auto V, er ikke bare det bedst sælgende spil nogensinde, men også det mest indbringende underholdningsprodukt nogensinde.

Nu har verden fået sit første smugkig på det kommende Grand Theft Auto VI, men det var næppe den måde, spiludvikleren bag serien, Rockstar Games, havde håbet, at det skulle ske på. 

Det er nemlig en hacker, der går under navnet 'teapotuberhacker' på fanforummet GTAForums, der har lækket videoklip og screenshots af det ufærdige spil. Det skriver PCGamer

Hackeren påstår at have stjålet kildekode og et testing build fra det kommende 'Grand Theft Auto VI' samt kildekode til forgængeren 'Grand Theft Auto V'. Vedkommende er villig til at sælge kildekoden til 'Grand Theft Auto V' for 10.000 dollars, men vil lige nu ikke sælge kildekoden til den endnu ikke udgivede efterfølger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

'teapotuberhacker' påstår også at have stået bag det seneste cyberangreb på Uber. 

Rockstar Games har ikke selv officielt bekræftet, at der er tale om rigtige screenshots og videoklip fra det kommende spil, men spiljournalist Jason Schreier fra Bloomberg har angiveligt fået bekræftet gennem kilder fra spilstudiet, at der er tale om rigtigt materiale fra spillet. 

Remote video URL

Videoerne og billederne af spillet er blevet delt på YouTube, Reddit, Twitter og en lang række internetfora. 

Den lækkede data synes at bekræfte de tidligere rygter om, at Grand Theft Auto VI kommer til at have en kvindelig karakter i en af de bærerende roller, samt at spillet kommer til at foregå i den fiktive by 'Vice City', som serien allerede tidligere har besøgt. 

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger