EMC: Derfor skal du undgå både public og privat cloud

EMC World: Det er ikke et spørgsmål om at vælge en offentlig eller en privat sky. Kun hybrider mellem de to er holdbare på længere sigt ifølge EMC.

LAS VEGAS: Den eneste holdbare model for cloud computing er hybriden, som gør det muligt at flytte applikationer mellem det private datacenter og en ekstern udbyder. Det mener storageleverandøren EMC.

Især den offentlige sky med infrastruktur, IaaS, er uholdbar i længden mener EMC.

»Jeg tror ikke, at den public cloud model, som man ser hos for eksempel Amazon, er holdbar i det lange løb for virksomheder,« siger chef for EMC's storagedivision, Brian Gallagher.

Heller ikke den modsatte grøft, hvor en virksomhed opbygger en privat sky, som kun er tilgængelig internt i virksomheden, men anvender de samme teknologier med automatisering, selvbetjening og forbrugsafregning, er holdbar ifølge EMC.

»Vi tror, hverken den private eller den offentlige sky er de rigtige modeller for cloud computing. Vi tror på hybridskyen,« siger Brian Gallagher.

En hybridsky vil typisk være en privat sky, hvor det er muligt at flytte data, applikationer eller virtuelle maskiner ud til en offentlig leverandør eller blot trække på en udbyders ressourcer, når der er behov for det.

Hvis man vælger en ren privat sky risikerer man at gå glip af muligheden for at udnytte en ekstern udbyders tilbud om at levere en triviel ydelse til en lavere pris og mere effektivt, end man selv kan gøre det.

Og ifølge EMC er der grundlag for at tænke i hybridløsninger, når man lægger en cloud computing-strategi.

»78 procent af virksomheder har konkrete planer for at bruge en offentlig sky, og 77 procent har konkrete planer for at bruge en privat sky ifølge Gartner og IDC. Det, mener jeg, er basis for, at der er behov for hybridskyer,« sagde Joe Tucci i sin keynote mandag på EMC World i Las Vegas.

Når EMC anbefaler en hybridsky, så er det ikke noget tilfælde, for selskabet er ikke blot ejer af den største virtualiseringsleverandør VMware, men EMC's Vplex-løsninger er også designet til at gøre det muligt at flytte arbejdsopgaver mellem forskellige datacentre.

Og ligesom konkurrenterne Dell og HP, der i de seneste måneder har lanceret deres nye generationer af software til datacenteradministration, så vil EMC også skille sig ud på softwaresiden snarere end udelukkende på hardwaresiden, hvor det ofte er mindre storageleverandører, som skiller sig ud med nye teknologier inden for eksempelvis udnyttelsen af flashhukommelse.

EMC har betalt Version2's rejse- og opholdsomkostninger i forbindelse med dækning af EMC World 2012 i Las Vegas.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
Jesper Grønbæk

Jeg synes ikke rigtigt argumenterne for, at man bør vælge en hybrid mellem private og offentlig cloud er overbevisende i artiklen her. Vores erfaring om hvilken type cloud der er den rigtige, afhænger primært af virksomhedens størrelse og kompleksitet samt om applikations typen. For nogle virksomheders behov - primært meget store virksomheder, med meget tilpassed applikationer, kan private cloud være den rigtige løsning, for visse applikationer. Til andre virksomheders behov er en kombination af private og public cloud det rigtige. Min erfaring er at til de fleste private virksomheder i alle størresler, er public cloud løsninger til standard IT-services, som email, dokument storage, webmeetings det oplagte valg. Vi arbejder hos adactit.com udelukkende med Microsofts public cloud ydelser til virksomheder, dvs Office 365 og Windows Intune. Vi kan se at virksomheder fra Mærsk og ISS til 2 mands virksomheder, får utroligt stor gevinst ved at bruge disse standard public cloud ydelser.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017