Elsparefonden: Sådan halverer du elforbruget i serverrummet

En typisk server koster mere i strøm end i indkøbspris. Men med en ny vejledning fra Elsparefonden i hånden, kan du skære op til halvdelen af serverrummets elregning væk.

De fleste danske serverrum har fuldt tryk på elforbruget døgnet rundt. En gennemsnitlig arbejdsplads bruger årligt mellem 100.000 og 200.000 kroner om året på strøm til serverne hvilket på landsplan løber op i en milliard kroner om året.

Men det behøver ikke at være sådan. En ny vejledning fra Elsparefonden gør det nemmere at drive serverrummet energieffektivt. Hvis rådene følges, lover Elsparefonden, at op imod halvdelen af elforbruget kan skæres væk.

»Mere og mere af computerarbejdet bliver i dag udført af servere. Der kører flere programmer på serverne, filerne er større, og der er mere trafik. Det betyder, at serverkapaciteten øges, og dermed stiger elforbruget kraftigt til både selve serverne og til køling,« udtaler projektleder Michael Reuss fra Elsparefonden i en pressemeddelelse.

»Umærkeligt er udgifterne til el blevet så store, at de i mange tilfælde overstiger servernes indkøbspris ? og det er sket, uden at der er taget højde for det i virksomhedernes regnskaber,« fortsætter Michael Reuss.

Version2 har tidligere skrevet om Microsofts klima-guru Rob Bernard, der prædiker, at forudsætningen for grønne serverrum er, at administratoren kender elforbruget.

»Hvis du ikke kender serverrummets specifikke elforbrug, svarer det til at kæmpe mod en fjende med bind for øjnene,« sagde Rob Bernard i maj til Version2.

Nu kommer Elsparefonden altså med en konkret vejledning til, hvordan man presser elforbruget ned. Og ikke overraskende er universalmidlet virtualisering:

»Langt de største besparelser kan hentes på virtualiseringer på moderne servere. Investeringen kan her ofte tjene sig selv hjem alene ved strømbesparelser over en periode på langt under de typiske 3-4 år, vores kunder afskriver hardwaren over,« siger John Lassen, produktchef i IBM.

»På mange arbejdspladser vil man kunne halvere elforbruget i serverrummet. For mange it-ansvarlige kan det måske virke som en uoverskuelig opgave at finde ud af, hvor det er bedst at sætte ind med energieffektiviseringer. Her kan vores nye vejledning hjælpe, fordi den giver meget konkrete bud på, hvordan man kommer i gang med energieffektiviseringerne,? siger Michael Reuss.

Vejledningen giver:
? En tjekliste, der giver den it-ansvarlige et hurtigt overblik over, om serverrummet overholder best practice for energieffektiv drift, eller hvor det kan betale sig at sætte ind.
? Nøgletal for elforbrug for best practice-serverrum med 10-500 brugere.
? Introduktion til, hvordan it-ansvarlige får overblik over og styr på elforbruget med energistyring.
? Faglig gennemgang af de enkelte områder i serverrummet og betydning for elforbruget.
Vejledningen præsenterer den nyeste viden på området og er udarbejdet i et tæt samarbejde med producenter, serverrumsejere og -designere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017