Elsberg forlader e-conomic efter millardhandel til norske Visma

Norske Visma overtager store dele af den danske regnskabstjeneste e-conomic og vil være førende på det nordiske marked for regnskab-i-skyen. Samtidig vil e-conomics kunder blive tilbudt nye tjenester.

Visma overtager den nordiske kerneforretning i e-conomic i en aktiehandel med kapitalfonden HgCapital.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Visma.

Ingen af parterne oplyser prisen på e-conomic, men ifølge Børsen oplyser personer tæt på købsprocessen, at Visma har betalt omkring det dobbelte for e-conomic, end hvad HgCapital måtte punge ud med i slutningen af 2013. Det bringer prisen op på rundt regnet halvanden milliarder kroner.

Læs også: Dansk regnskab-i-skyen solgt til kapitalfond

Med overtagelsen planlægger Visma at gøre København til et udviklingscentrum for Software-as-a-Service (SaaS) i fremtiden, og den norske virksomhed vil også tilbyde e-conomics kunder nye tjenester som eksempelvis lønsystem.

»Overtagelsen af e-conomic udgør en vigtig brik i Vismas fokus på automatisering og effektivisering i regnskabsvirksomheder og SMV’er i Danmark og vil bidrage til yderligere at fastholde Vismas position som en førende leverandør af komplette SaaS-løsninger til segmenterne i de nordiske lande. Vi mener, at dette vil give nye muligheder og skabe værdi for eksisterende og nye kunder i Danmark,« udtaler Øystein Moan, der er administrerende direktør i Visma.

Læs også: Ansatte vidste besked: Holdt på opkøbshemmelighed i to uger

Overtagelsen betyder også, at den nuværende CEO, Mogens Elsberg, træder tilbage. Hans post overtages midlertidigt af Norske Eilert Hanoa, der samtidig leder Vismas division for små og mellemstore virksomheder.

HgCapital fastholder aktiemajoriteten i den internationale del af e-conomic.

Visma omsætter årligt for omtrent syv milliarder norske kroner. Selskabet har omkring 6.400 medarbejdere og betjener 340.000 kunder i Nordeuropa.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere