Elon Musk vil slynge 700 internetsatellitter ud i rummet

Et rumkapløb er i gang, og nu er en stærkt alliance ved at opstå, som måske har svaret på, hvordan selv verdens mest afsidesliggende steder kan komme på nettet.

Elon Musk, manden bag PayPal, Tesla Motors og SpaceX, spekulerer i at slynge 700 internetsatellitter a 125 kilo ud i rummet. Det skriver The Register.

Spekulationerne deler han sammen med Greg Wyler, som indtil for nylig ledte Googles arbejde med at sende 180 satellitter i kredsløb som en del af koncernens 1 milliard dollar-bud på at bygge et system af 'fugle' til at give internet til afsidesliggende dele af verden.

Også Facebook har ambitioner på området, hvilket betyder, at der er ved at udbryde et reelt rumkapløb blandt en række store koncerner.

Men Greg Wyler forlod Google og har siden grundlagt WorldVu Satellites Ltd, som har en stor klump radiospektrum. Planerne har dog finansielle, tekniske og lovgivningsmæssige hindringer.

Men i øjeblikket diskuterer Greg Wyler og Elon Musk altså at udvikle og producere letvægtssatellitter, som er cirka halvt så store som de hidtil mindste satellitter, som bruges kommercielt.

Der er endnu ingen aftaler, men alligevel siger rygterne, at de har talt med embedsmænd i Florida om at bygge en fabrik i området.

Rygterne siger også, at Greg Wyler forlod Googles projekt, da giganten ikke havde fremstillings-knowhow. Google har allerede en flåde på otte Medium Earth Orbit Satellites, som dækket op til 70 procent af jorden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Jørgen Henningsen

En blide vill vaere mere langs de linier... og mand det kunne vaere sjovt at bygge en blide I den stoerrelsesorden !!!!!

Teknisk set kan det godt lade sig gøre. Måske ikke lige med en blide, men problemet er at satellitten vil blive flået i stykker gennem atmosfæren. Selv hvis man skyder fra det optimale sted (f.eks: http://en.wikipedia.org/wiki/Chimborazo ) skal man konstruerer et varmeskjold og det vejer også. En bedre metode er nok at kigge efter noget billigt raketteknologi. Måske noget i retning af det CS eller Raket Madsen har fat i.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere