Elgigantens moderselskab ramt af kæmpe sikkerhedsbrud

Detailvirksomheden Dixons Carphone har opdaget en hændelse sidste år, hvor hackere forsøgte at kompromittere 5,9 mio. betalingskort.

Den engelske detailvirksomhed Dixons Carphone, der blandt andet ejer danske Elgiganten, er for anden gang på tre år blevet offer for et kæmpe hackerangreb.

Det skriver Reuters.

Virksomheden afslørede i går, at de har opdaget et »forsøg på at kompromittere 5,9 mio. betalingskort« i et af deres behandlingssystemer for kæderne 'Currys PC World' og 'Dixons Travel Store'.

Læs også: Rejsebureauet Orbitz: Hackere kan have fået adgang til data fra 880.000 betalingskort

Sikkerhedsbruddet blev opdaget i sidste uge under en intern undersøgelse, og involverede ikke kun betalingskortoplysninger, men også 1,2 mio. registre med ikke-finansiel persondata som navne, adresser, email-adresser.

Virksomheden skriver i en pressemeddelelse, at de nu efterforsker sagen, og har »taget kontakt til førende eksperter i it-sikkerhed og tilføjet ekstra sikkerhedsforanstaltninger til deres systemer.«

»Vi har taget skridt mod at lukke den her adgang, og har ingen beviser for at den fortsætter. Vi har hidtil ingen beviser for svigagtig brug af data som resultat af disse hændelser,« står der i virksomhedens pressemeddelelse.

5,8 mio af de kompromitterede kort har ifølge virksomheden chip- og pin-beskyttelse, og hackerne fik hverken adgang til pinkoder, CVV eller anden autentifikationsdata, der kunne gøre dem i stand til at bruge dem til køb eller identificering af kortholderen.

De resterende 105.000 kort er ikke udstedt i EU, og har hverken chip- eller pinbeskyttelse. Dixons Carphone skriver, at de har informeret de relevante betalingskortsvirksomheder, så de kan beskytte kunderne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder