El- og telefonkabler slås sammen til hjemmenetværk

En række chipproducenter går sammen om en ny standard for datatransport på tværs af forskellige typer kabler.

En række chipproducenter er gået sammen om at udvikle en ny fælles standard, der skal gøre det muligt at benytte flere typer kabler til ét fælles netværk i private hjem.

Den nye standard skal definere både et fysisk netværkslag og den grundlæggende struktur for datatransport.

Bag initiativet står blandt andre Infineon, Intel, Panasonic og Texas Instruments, som har stiftet en arbejdsgruppe HomeGrid Forum, der skal arbejde med udviklingen af standarden. Det oplyser firmaerne i en pressemeddelelse.

Der findes allerede en række teknologier til eksempelvis at benytte elkabler til lokalnetværk via stikkontakterne i hjemmet, men den nye standard skal gøre det muligt bruge både elkabler, telefonkabler og kabeltv-kabler til det samme netværk.

Sådan en teknologi vil især være interessant for eksempelvis tv-udbydere, som vil kunne benytte de samme standarder til at sende film i HDTV-kvalitet til forbrugerne, uanset om det skal ske via et eksisterende kabeltv-stik eller via elkabler.

Samtidig vil teknologien også kunne bruges til at skabe et internt netværk i hjemmet. Her vil teknologien dog skulle konkurrere med trådløse lokalnetværk, som allerede nu er indbygget i de fleste bærbare pc'er og spilkonsoller, men endnu ikke kabeltv-bokse og tv-apparater.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jarnis Bertelsen

Det lyder lidt specielt at standarden både skal kunne virke på de lange afstande fra en central ud til hjemmet og samtidig på de korte afstande indenfor et hjem.

Med hensyn til det sidste virker det som om de er 5-10 år for sent ude. Der skal være væsentlige fprdele hvis det skal konkurrere med de trådløse netværk der efterhånden er hvermandseje.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere