El-gigant ansætter topchefs 25-årige datter som ansvarlig for it-sikkerhed

72 kommentarer.  Hop til debatten
Bemærkelsesværdig ung profil bliver ansat som it-sikkerhedsansvarlig i energikoncern - en branche som har været under heftig kritik for sårbarhed og sikkerhedshuller.
29. december 2016 kl. 10:11
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den sydjyske el-gigant, det andels­ejede SE (tidligere Sydenergi), ansatte i februar i år topchefen Niels Duedahls 25-årige datter som ansvarlig for it-sikkerhed i milliardkoncernen, der har 1.500 ansatte og 700.000 kunder inden for el, fiberbredbånd og kabel-TV. Det skriver business.dk.

25 år er en bemærkelsesværdig ung profil i en sektor, hvor Version2 bl.a. har omtalt kritik fra Alexandra instituttet af, at kraftvarmeværkerne stod alt for åbne for hacking, og at det var på høje tid at kryptere datastrømmene.

Men en studerende har også i et projekt bevist, at man kan hacke sig ind i digitale elmålere - og også videre ud i netværket af målere og it-systemer.

SE-topchefens datter havde ifølge business.dk på ansættelsestidspunktet blot 14 måneders erhvervserfaring på CVet fra to andre job i SE-koncernen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hun tog ifølge sin LinkedIn-profil sin kandidat­eksamen fra Aarhus Universitet i Business Intelligence i 2015. Undervejs arbejdede hun som intern i kabel-TV-selskabet Stofa, som er en del af SE-koncernen.

I februar 2015 blev hun ansat som projektleder i Stofa, hvor hun var fem måneder. I juni 2015 blev hun ansat som IT Process Consultant i SE, hvor hun var i ni måneder, inden hun altså blev forfremmet til ansvarlig for it-sikkerhed i SE i februar 2016.

»Jo, det kræver da noget, og jeg er klar over, at det er en vanskelig situation. Men jeg har ikke mere at sige om det. Jeg vil hellere have, at du taler med min økonomi­direktør,« siger Niels Duedal.

Vicedirektør Gert Vinther Jørgensen, der er ansvarlig for it-området, fastslår at datteren er ansat som følge af faglige kvalifikationer. Desuden peger han på, at der også er andre kompetencer i spil til at sikre it-sikkerheden:

»Vi har selvfølgelig konsulenter og lignende, som hjælper til. Når det gælder it-sikkerhed, er man som virksomhed nødt til at omgive sig med rigtigt gode konsulenter. Men jo, det er et ansvarsfuldt job, og dem har vi mange af rundt om i vores koncern,« siger Gert Vinther Jørgensen.

Mistanke om nepotisme

Anders Dreyer, ledelsesekspert og professor ved Aalborg Universitet, vurderer, at SE og Niels Duedahl gør både datteren og virksomheden en bjørnetjeneste:

»Der vil altid være en mistanke om nepotisme, når et nært familiemedlem til topchefen bliver ansat i en ansvarsfuld stilling i organisationen,« siger han, men den mangeårige topchef mener ikke selv, at de tætte familiebånd eller datterens alder er et problem:

Niels Duedahl afviser kritikken med, at ansættelsen ikke er sket af ham:

»Ansættelsen af min datter er handlet af mellem min økonomidirektør og min bestyrelsesformand og næstformand. Det er selvfølgelig clearet med dem, fordi vi har den her familierelation,« siger Niels Duedahl.

Lige inden jul vedtog Folke­tinget en lov, som skal styrke el- og gasnettets forsvar mod cyberangreb. Loven stiller skrappe krav til blandt andet datasikkerhed, overvågningsprocedurer og beredskab for at forhindre, at de samfundsvigtige elnet bliver offer for et cyberangreb.

Desuden får ministeren med lovforslaget beføjelser til at gennemtvinge uvildig undersøgelser af it-systemerne i el- og naturgassektoren.

72 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
73
19. januar 2017 kl. 17:14

I de fleste tilfælde løser problemet sig selv når blot man venter. Ellers må man jo vente lidt længere.

71
19. januar 2017 kl. 08:30

Diskussionen lignede et personligt hævntog, og det giver jeg ikke deltage i. Problemet bliver nu behandlet der hvor det hører hjemme, og min negativliste er derfor slettet.

67
2. januar 2017 kl. 16:49

Ingen er automatisk ukvalificerede fordi de er slægtninge, og det forudsætter hr. Jönsson

Næh, nok ikke i en privat ejet virksomhed. Men i en forbrugerejet virksomhed, offentlig institution eller lignende, skal man nok holde sig fra sådan noget.

men det kan give anledning til mistanke, og det bør man undgå, også selv om man kan blive nødt til at ansætte en mindre kvalificeret person.

Kan give ? Det giver anledning til mistanke og det er da også derfor at artiklen er interessant. Nu sidder jeg som forbruger og "medejer" og synes der er noget der lugter råddent i SE....

Mht. kvalifikationer, så er det jo netop hamrende uinteressant eftersom stillingen ikke har været slået op offentligt.

66
2. januar 2017 kl. 14:21

Ingen er automatisk ukvalificerede fordi de er slægtninge, og det forudsætter hr. Jönsson

Når nu du selv har travlt med at begynde at tale om Mensa, så kan det undre at du har så svært ved at læse og forstå hvad andre skriver.

Hr. Jönsson forudsætter da ikke noget, men stiller et helt legitimt spørgsmål ved det betimelige i, at en forbrugerejet virksomheds topleder ansætter et familiemedlem til en lederstilling der ikke har været slået offentlig op.

Så "forudsætningerne" kan da vist kun være et resultat af din egen fantasi - og sjovt nok har du jo selv tidligere været på nakken af universitetsuddannede:

https://www.version2.dk/comment/281622#comment-281622

Men det var måske fordi den pågældende ikke var genetisk raceren som du tidligere plæderede for?

65
2. januar 2017 kl. 14:12

Ingen er automatisk ukvalificerede fordi de er slægtninge, og det forudsætter hr. Jönsson, men det kan give anledning til mistanke, og det bør man undgå, også selv om man kan blive nødt til at ansætte en mindre kvalificeret person.

63
2. januar 2017 kl. 13:21

Ejvind har ret - det her er vendetta og smædekampagne.

Samtlige andre brugere end Ejvind er sikkert den samme. Hvem ved? Tau Sand eller en anden ekskæreste, der vil have hævn - men det skal vi ikke spekulere i. Det har vi Politiet til!

Vi skal have nc3 og Politiet på banen og lukke denne sag. Der er jo ikke foregået noget ulovligt eller uetisk i Syd Energi. Det er en sag mellem bestyrelsen, direktionen, Anne Duedahl og ingen andre.

Det virkelige offer her er familien Duedahl. Da de er en af Sydøstjyllands mest prominente familier, med relationer til LEGO, bør Politiet ASAP give denne sag førsteprioritet.

Jeg foreslår at Rigspolitichefen flytter noget af vagtberedskabet fra grænsen over på sagen - de skal ikke køre så langt. Ejvind stiller sikkert en lade til rådighed for Task Force Duedahl, og han kan støtte dem i opklaringen med KRAK søgninger.

Vi kan ikke have et samfund, hvor eliten ikke beskytter sig selv og dets afkom bedst muligt - sådan et samfund kaldes anarki!!!

Jeg mener at alle der skriver noget negativt om mit forslag, bør betragtes som terrorister, og en trussel mod samfundsordenen.

62
2. januar 2017 kl. 12:33

Hvordan ved man egentligt er der er noget der ikke er som det skal være ?

Altså ud over det mærkelige i at en direktørs datter bliver ansat i en ledende stilling i den selvsamme forbrugerejede virksomhed, som han bestyrer ?

Det gør man når der er sådan en debat som denne, og forskellige personer, begynder at kommentere, med ny oprettede brugerekonti. Personer der med stor sandsynlighed ellers aldrig ville bruge fem splitsekunder på at læse et medie som v2.dk

Som sagt, når der er noget der lugter råddent, så er det det som regel også......

60
2. januar 2017 kl. 11:35

Forstået på den måde at jeg skyder ikke med spredehagl

Næh, set fra sidelinjen går du direkte efter manden i stedet for bolden, på en meget usmagelig vis.

Dels fordi dine rants mod Hr. Jönsson er direkte tåkrummende pinlige og infantile, dels fordi du på ingen måde er i stand til at se det problematiske i at topchefen i en forbrugerejet virksomhed lader sit 25 årige afkom (uagtet køn), med ganske lille erhvervserfaring indtræde i en lederstilling der ikke har været slået op.

Hvis jeg tænker tilbage på mig selv som 25 årig, så ville jeg på ingen måde have været i stand til at kunne bestride en sådan stilling, trods det jeg ville mene mine ingeniørmæssige kvalifikationer var være nok så gode, men min viden om sikkerhed, og alle de potentielle risici, ville slet ikke være høj nok, da det er viden man ikke bare lige kan læse op.

Jeg er ikke klar over hvad din rolle er i dette spil, men enhver der ikke har ligget under en sten kender udmærket Hr. Jönsson, og ved hvad hans rolle er, og kan sagtens forstå bekymringen.

59
2. januar 2017 kl. 11:19

Forstået på den måde at jeg skyder ikke med spredehagl hvis jeg kan undgå det, og jeg beklager hvis jeg er kommet til at blande mig i en vendetta.

56
2. januar 2017 kl. 09:59

Jeg må være helt enig i, at enten fremfører i saglige indvendinger - ikke bare formodninger der måske kan være rigtige, men dette foreligger der ingen indikationer af - eller I holder inde.

Hvorfor skal vi "holde inde". Når noget lugter råddent, så er det det som regel også....

Det er holdninger som din der gjorde at der gik så lang tid før Stein Bagger blev afsløret i IT factory skandalen. Heldigvis hørte journalist Dorte Toft ikke på hvad folk som dig sagde dengang om den "fantastiske" Stein Bagger og "fantastiske" IT factory....

Du har din mening og jeg har min mening. Jeg respekterer din mening men er ikke enig med dig. Det ser ikke helt ud til at gælde omvendt, især ikke når du bruger vendinger som "eller I holde inde".....

55
2. januar 2017 kl. 09:50

Den eneste Jens Jönsson jeg finder i KRAK bor Sjælsø Vænge 90, 3460 Birkerød
Er du sikker på du er medlem af SE ? - eller dit fulde navn et andet ?

Ja mener du da jeg lyver ? (Hvor seriøst er det lige). Og jeg er åbenbart meget svær at finde. Er ellers aktiv på forskellige offentlige fora, sociale medier osv.

I min egen optik, så skjuler jeg ikke noget som helst og enhver bør kunne finde mig uden problemer, men det siger nok mere om dig end mig... Du mener jo heller ikke at det er nepotisme at direktørens datter bliver ansat i ledende stilling hos en af Danmarks største forbrugerejede virksomheder...

54
1. januar 2017 kl. 23:34

Gør blot opmærksom på risikoen ved udokumenterede udtalelser af mere personlig karakter. Nu venter jeg blot spændt på om Morten W. Jørgensen gætter rigtigt.

53
1. januar 2017 kl. 17:09

@Ejvind Andersen Christensen - hvad blev der egentlig af det der med dem, der kaster den første sten?

52
1. januar 2017 kl. 16:14

Den eneste Jens Jönsson jeg finder i KRAK bor Sjælsø Vænge 90, 3460 Birkerød
Er du sikker på du er medlem af SE ? - eller dit fulde navn et andet ?

Nu er det efterhånden et par år siden jeg har kunnet bruge KRAK til noget interessant, men heldigvis er der andre muligheder.

Det kunne tænkes at det er denne Jens https://www.linkedin.com/in/jensjoensson der er tale om. Navnet passer i hvert fald og taget i betragtning han er ejer og indehaver af Skywire.dk der holder til i Esbjerg er det nok ham. Hans fulde navn er nu nok noget andet: https://www.proff.dk/rolle/jens-christian-ebskov-j%C3%B8nsson/-/11268809/ men det virker nu ikke til at han prøver at gemme sig. Nu kan jeg så præsentere dig for den side på Krak du ikke kunne finde: http://www.krak.dk/f/jens-christian-ebskov-j%C3%B8nsson:66220010/6710-esbjerg+v. Jo. Jeg tror han er kunde/medlem/medejer hos SE.

51
1. januar 2017 kl. 14:27

Den eneste Jens Jönsson jeg finder i KRAK bor Sjælsø Vænge 90, 3460 Birkerød Er du sikker på du er medlem af SE ? - eller dit fulde navn et andet ?

50
1. januar 2017 kl. 14:23

Det er vi sandelig mange der er - og har været det i mange år - og jeg har foreløbigt ikke fundet andre anledninger til bemærkninger end din kun svagt begrundede indsigelse.

Men jeg må indrømme at dit navn vil være på min negativliste.

49
1. januar 2017 kl. 14:11

Jeg må være helt enig i, at enten fremfører i saglige indvendinger - ikke bare formodninger der måske kan være rigtige, men dette foreligger der ingen indikationer af - eller I holder inde.

Og med hensyn til sprogbrugen har de fleste af kritikerne meget at lære.

48
1. januar 2017 kl. 14:07

Har de anparter, har de været ansøgere og/eller er det almindelig brødnid.

Næh, for mit vedkommende er jeg "medejer" af andelsvirksomheden SE. Jeg bryder mig ikke om at virksomheden ikke holder sin sti ren. Den har trods alt en seriøs betydning for samfundet Sønderjylland....

Havde det været en privatvirksomhed, så havde man trukket på skulderen og sagt "ak ja". Nu er det så en forbrugerejet virksomhed med stor indflydelse på hele det omkringliggende samfund og derfor skal der så meget desto mere være orden i sagerne.

Er der virkeligt så svært at forstå ?

46
1. januar 2017 kl. 13:52

Men I er bare en flok røvhuller, der ikke kan klare at en kvinde er kommet til tops ved mange måneders flid og dyb indsigt i IT sikkerhed.

Hvor ser du at nogen anfægter at det er en kvinde der får jobbet ?

Det eneste der anfægtes er at et familiemedlem til direktøren får et job i en høj stilling, en stilling som umiddelbart ikke er slået op i en forbrugerejet virksomhed. Det lugter gevaldigt af nepotisme om du kan lide det eller ej....

F. Jer!
Astrid

Tror du skal overveje dit "seriøse" sprogbrug. Det hæver virkeligt seriøsiteten af dit indlæg.....

44
31. december 2016 kl. 15:12

Jeg er helt enig med Ejvind. Vi skal IKKE analysere nepotisme, men have klarlagt hvem i kommentarsporet:

*Der er ansat hos SE og ikke fik tilbudt stillingen

*Hvem der er utilfredse underleverandører (har KMD solgt noget til SE?)

*Hvem der nærer et årelangt personligt had til Niels Duedahl, fordi SydEnergi har tabt +1 mia. under hans ledelse. (Bestyrelsen opdagede at røde tal betød minus)

*Hvilke fremmede statsmagter, der vil have fjernet Infosec-Wunderkind, så de endelig kan slukke for lyset i Sydjylland (Merkels kommende overraskelsesangreb, nu Bertel Haarder ikke kan beskytte os fra Flensborg fordi konsulstillingen skal slås op - Hov Venstre og nepotisme eller hva? )

*Hvem der blot er utilfredse kunder, der keder sig mens de venter timevis i telefonkø hos SE

Der er vel ca. 700k mistænkte - nogen med et password til Palantir hos PET vi kan låne?

Når vi er færdige med det, skal vi forsøge at estimere alderen på universet, samt meningen med livet. Men jeg er åben for andre forslag der ikke har noget med nepotisme i SE at gøre.

43
31. december 2016 kl. 13:22

Desværre kan jeg ikke i artiklen eller kommentarerne se noget om fremgangsmåden ved hendes ansættelse.

Hvis der har været en ansættelse med opslag og flere kandidater må man vel formode at der har været flere kompetente personer, som mener hun er kvalificeret til det pågældende job.

Hvis hun er blevet foreslået til stillingen uden opslag og andre kandidater ,synes jeg det er berettiget med et stort spørgsmål om ansættelsen er sagligt begrundet, eller man syntes hun skulle have jobbet.

Det er fint nok at en anden direktør/leder også siger god for ansættelsen af en anden direktørs familiemedlem/bekendt --- hvis man er sikker på at accepten kommer fra en person som har pondus nok til at sige fra over for sin chef. Kender ikke nogle af de pågældende personer og ved ikke om nogle har været presset til at give accept selv om de reelt er uenige i ansættelsen.

42
31. december 2016 kl. 13:18

Hvad disse ganske injurierende personer egentligt har som baggrund og forbindelser til SE.

Har de anparter, har de været ansøgere og/eller er det almindelig brødnid.

41
31. december 2016 kl. 13:01

Der er flere som gør sig mange og hypotetiske antagelser. Jeg ser ingen reel baggrund og synes at sådanne spekulationer bør bringes til ophør, idet man ellers risikerer at gøre sig strafskyldige.

40
31. december 2016 kl. 12:35

Margrethe (den 1.) Valdemarsdatter klarede da egentlig skærene rimeligt godt, på trods af sine kun 22 år da hun tiltrådte som regent...;-)

Også hun havde sin position med sig i fødselsgave.

39
31. december 2016 kl. 12:23

I virksomhed X er:

A - Direktoeren, B - Oekonomi og Vicedirektoeren C - Datter til A.

Desuden har C en tys, tys afaere med B, som A ikke ved noget om - eller goer han?

Om det er loverboy eller daddy, der har udfoert nepotismen er ligegyldig. Forskellen er EB og Version2.

Du kan saette bitcoins ind paa wikileaks

1HB5XMLmzFVj8ALj6mfBsbifRoD4miY36v

36
30. december 2016 kl. 13:42

Tampen brænder, Jens. Bliv ved med at grave så finder du noget der vil overraske dig endnu mere end bette Brian.

Eller rettere sagt nok ikke overraske dig, men bekræfte tesen om magt, korruption og hvor råddent vort samfund er.

Jeg gir en lille bitcoin præmie til den der finder det, jeg tænker på. God jagt!

32
30. december 2016 kl. 12:28

Den kendte A.P. Møller overlod styret til sin søn, og det gik da ikke så galt - vel ?

Du kan simpelthen ikke lave den sammenligning. A.P.Møller ejede selv selskabet, så han kunne sætte dem ind han ønskede.

SE er et forbrugerejet selskab, som Niels Duedahl sidder i spidsen for. Det er forbrugerne der ejer det, og derfor skal han ikke ansatte sin datter, der der netop kan opstå tvivl....

Det er vel egentligt ikke så svært at forstå ?

31
30. december 2016 kl. 11:41

Ja, Ejvind. Maersk overtog familiefirmaet efter 14 mdr. irelevant erhvervserfaring. Det var jo historien om Maersk som vi alle husker den. Er du ven af familien eller medlem af Venstre i Sydjylland?

30
30. december 2016 kl. 11:04

Så lad da dem kaste den første sten, men hidtil synes samtlige kommentarer at basere sig på generelle formodninger. Den kendte A.P. Møller overlod styret til sin søn, og det gik da ikke så galt - vel ?

29
30. december 2016 kl. 08:26

Kig på hendes levnedsforløb. Hun kan umuligt have opnået den erfaring og ballast som dette job kræver på disse "korte" ansættelser - uanset dygtighed.

Hånden på hjertet, hvis Anne Duedahl, med dette levnedsforløb, søgte en lignende stilling i enhver anden milliardkoncern, ville hun ikke engang blive kaldt til samtale.

28
30. december 2016 kl. 07:43

...det kan jo også være, at ingen andre ville røre ved stillingen, så man var nødt til at tage hvad man lige havde ved hånden. Det bliver næppe en særlig interessant stilling at sidde i over de næste par år. Hvis ledelsen ikke ser sikkerhed som en væsentlig opgave, er det måske meget godt, at det er chefens datter som bliver ramt af konsekvenserne, fremfor en dygtig, kompetent, men handlingslammet, sikkerhedsekspert.

27
30. december 2016 kl. 03:04

Lugter helt klart bare lidt for meget af Nepotisme :(

26
30. december 2016 kl. 00:44

Beklageligt for de der skal slide sig til alt, men det kan være noget med gener der gør forskellen. Ingen garanti, men det hjælper, og det vil da være tåbeligt på forhånd at dømme potentielle kandidater ude. Så vigtigt er dette job da heller ikke, men det vil vise sig. Derfor ingen grund til at tørre næse i misundelsens klud endnu.

25
30. december 2016 kl. 00:35

Og man skal huske på at det er ”handlet af” mellem Økonomidirektøren, Bestyrelsesformanden og Næstformanden.

Hvad er det det hedder… ROFL.

23
29. december 2016 kl. 23:00

Lige meget hvor dygtig hun er så er det sgu skidt at hun får en topstilling i en forbrugerejet virksomhed, hvor hendes far sidder for bordenden.

Det lugter langt væk, og når det gør det, så er der noget der er råddent.....

Lad os antage hun er knald dygtig (Hvilket hun sikkert er). Hvilke problemer havde der så været for hende at få et job i en anden stor virksomhed ?

Det er ufatteligt at sådan noget kan foregå i fuld offentlighed i en milliard virksomhed i Danmark....

22
29. december 2016 kl. 22:31

Der er sgu da ingen virksomhed af SE størrelse, der normalt ville overveje, at ansætte hende i en sådan stilling. Det vil formodentlig kræve lidt mere, end en CISSP eksamen bestået med glans.

Hun er - forhåbentlig - bakket op af en masse IT sikkerheds professionelle. Så er den ged barberet. Hun er hverken den første eller sidste, der er hjulpet på vej af en velvillig kontakt på direktionsgangen. Hvem ved, måske er hun faktisk hel unik. Men uanset hvad, så er det IKKE et klogt træk af SE eller faderen.

21
29. december 2016 kl. 21:34

"»Der vil altid være en mistanke om nepotisme, når et nært familiemedlem til topchefen bliver ansat i en ansvarsfuld stilling i organisationen,«"

Men bakkes denne mistanke ikke i dette tilfælde kraftigt op af hendes tilsyneladende manglende kunskaber og qua hendes unge alder, med garanti praktisk erfaring i felten.

18
29. december 2016 kl. 21:07

CISSP'en kræver blandt andet 5 års relevant arbejdserfaring.

Du kan faktisk godt gå til eksamen før, og så bliver du associate member of ISC2https://www.isc2.org/how-to-become-an-associate.aspx

Det virker stadig lidt risikabelt at ansætte en uerfaren i den position, men på den anden side har hun snart haft jobbet i et år, så måske går det godt. BTW med godt kan det være to ting, enten har der været sikkerhedshændelser, og det er håndteret til UG, eller også ER DER INGEN SIKKERHEDShændelser i SE netværket og organisationen :-D

16
29. december 2016 kl. 20:27

Citat fra au.dk:

"Business Intelligence is basically about concepts and methods to improve business decision making by using fact-based support systems. Business Intelligence as a discipline is made up of several related activities, including data mining, analytical processing and business process improvement."

Lyder som en HELT ideel baggrund for en IT-sikkerhedsansvarlig...

15
29. december 2016 kl. 19:19

Det var da utroligt dumt sagt.

14
29. december 2016 kl. 18:56

Hun har faktisk også arbejdet 11 måneder hos Stofa, som - nå ja, det er da vidst opkøbt af SE for 1.9 Mia kr. i 2012 ;-).

13
29. december 2016 kl. 17:18

CISSP'en kræver blandt andet 5 års relevant arbejdserfaring. Man kan skyde genvej ved at tage SSCP'en, men så er der stadig 4 år tilbage.. Hun har 14 mdr, hvor, hvor mange af disse er relevante...?

12
29. december 2016 kl. 15:52

hehe 3 dårligt tommel finger, du må have ramt en nerve Maciej :)

11
29. december 2016 kl. 14:13

...at damen er brændende dygtig selv om hun tilfældigvis er i familie med topchefen ?

Bare for at se på sagen fra en anden vinkel.

NB. hvis hun har en højere intelligens end gennemsnittet af mænd i branchen behøver hun faktisk ikke meget erfaring. ;-)

10
29. december 2016 kl. 13:42

For mig at se er hendes faglige profil rettet mod at lave BI. I min verden ligger BI langt fra IT sikkerhed, så for mig at se er dette et klart eksempel på nepotisme!

9
29. december 2016 kl. 13:15

Lasse, du må snige dig ind til næste fætter kusine fest hos familien Duedahl, så løser de problemer sig selv.

Det er jo latterligt at påstå hun har fået stillingen på grund af hendes faglige kvalifikationer. Så kan de Syd Energi socialmedia folk Niels Duedahl har sat til at lave brandslukning downvote mig så meget de vil (efter de er færdige med at filfle med linkedin)

En så stor kundeejet organisation, der ikke slår en så vigtig stillingen op?????????????

Det er jo ikke et famileejet firma!!!

Carl Holst, Lars Løkke, Niels Duedahl, Anne Duedahl - connect the dots yourself.

8
29. december 2016 kl. 12:54

Jeg kender ikke yderligere til den 25-årige, men hvis vedkommende ikke kender både buzzwords ITIL, ISO27001, CISSP, CIA, OG kan sætte sig i respekt i organisationen, SAMT har indgående viden omkring de særlige problematikker som findes indenfor sektoren, herunder SCADA hacking, sikring af netværk osv.

Hmm... da jeg var på den alder gik jeg stadigvæk på universitetet.

Nok lærer man MEGET på uni, men jeg kan ikke menes vi havde kurser, der var i nærheden af være tæt nok på denne beskrivelse.

Hvis jeg til gengæld havde mulighed for at få sådanne kurser igennem min uddannelse, så villet det havde været modtaget med kyshånd! :-)

Når firmaer spørger efter disse kvalifikationer og man har dem ikke, så er det temmelig demoraliserende, at kigge på priserne på de enkelte kurser.

Især når prisen starter ved 4 cifre i den øvre ende af skalaen.

Næste udfordring: Ud over relevante certificeringer - flere års relevant erhvervserfaring. Her er vi vist ude i et hønen og ægget problem.

6
29. december 2016 kl. 12:27

Jeg forstår at der bliver forsøgt sået tvivl om denne 25 år unge pige faktisk er dygtig, eller bare er sin fars datter - men jeg synes det er en mærkelig ting at bringe.

Det er da en yderst relevant ting at bringe på forhånd - for det lugter langt væk af nepotisme. Som Kramse siger, så virker det ikke super sandsynligt at en 25-årig har den nødvendige viden og ballast... og da slet ikke når vi snakker netværks- og strøminfrastruktur, SE er ikke en ligegyldig lille startupvirksomhed.

Hvis hun viser sig at kunne bestyre posten er det naturligvis cool - men at sige at det er en mærkelig ting at bringe er en smaller-scale Dansk version af ikke at mene man bør interessere sig for hvilke poster Drumpf giver sit afkom.

5
29. december 2016 kl. 12:24

Hverken uddannelse eller arbejdsmæssigt.

Vis os de andre organisationer af samme størrelse som har ansat en så uerfaren CISO.

Men forsøget på at pumpe CV'et op er da imponerende linkedin.com/in/anneduedahl

Eneste årsag til at det går, er at der er tale om et andelsselskab, hvor toppen er inspist.

Sjovt hvordan mange af disse folk oplært i Venstre altid mener de ikke er korrupte. Liberalisme og fri konkurrence for folket og nepotisme for dem selv.

4
29. december 2016 kl. 12:09

Om noget, så tror jeg nok man bør snakke om nepotisme .... alle har alligevel taget CSSIP eksamen så sikkerhed bliver alligevel lavet på samme måde over alt.

Jeg gætter på du mener CISSP. Denne certificering er meget bred, og bestemt anbefalelsesværdig. Det sikrer dog ikke at man laver sikkerheden ens overalt.

Jeg kender ikke yderligere til den 25-årige, men hvis vedkommende ikke kender både buzzwords ITIL, ISO27001, CISSP, CIA, OG kan sætte sig i respekt i organisationen, SAMT har indgående viden omkring de særlige problematikker som findes indenfor sektoren, herunder SCADA hacking, sikring af netværk osv.

Jeg har svært ved at tro en 25-årig har den ballast som dette kræver, selv med en hær af konsulenter - som jo netop skal sættes igang fornuftigt med overblik ...

Jeg synes emnet er vigtigt nok til artiklen, og netop det område kommer til at påvirke mange menneskers hverdag, når der hackes eller sker fejl.

3
29. december 2016 kl. 11:20

Og det bliver ikke mindre underligt af at hendes navn ikke fremgår i artiklen. Selvom artiklen handler om hende.

2
29. december 2016 kl. 11:19

Om noget, så tror jeg nok man bør snakke om nepotisme .... alle har alligevel taget CSSIP eksamen så sikkerhed bliver alligevel lavet på samme måde over alt.

1
29. december 2016 kl. 10:48

En artikkel om at SE har ansat en ny medarbejder. Jeg forstår at der bliver forsøgt sået tvivl om denne 25 år unge pige faktisk er dygtig, eller bare er sin fars datter - men jeg synes det er en mærkelig ting at bringe. Måske er hun bare skarp, dygtig og vil vise sig at være den rigtige person for dem. Om et år, eller to - hvis skandalerne har hobet sig op - ville det måske være relevant at spørge om det var det rigtige valg, og beveggrundene for netop at vælge hende. Lige nu er fakta at de har ansat en ny medarbejder. Ikke specielt nyhedsværdigt.