Ekstra Bladets nedbruds-partner kåret til Europas bedste

Få dage efter et syv timer langt nedbrud hos Ekstra Bladet, modtager Redpill Linpro en pris som bedste Red Hat-leverandør i Europa. Ekstra Bladet har nu fundet årsagen til SAN-fejlen.
5. maj 2009 kl. 10:13
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Der er grund til både glæde og ærgrelse hos norske Redpill Linpro i disse dage. Samtidig med en kåring til Europas bedste Red Hat-leverandør må selskabet stå skoleret hos Ekstra Bladet, som det meste af lørdagen var ramt af et nedbrud på ekstrabladet.dk.

Redpill Linpro står for driften af ekstrabladet.dk, ligesom firmaet driver en række store norske netaviser, men da der opstod tekniske problemer med SAN-løsningen lørdag morgen, tog det adskillige timer, før problemet var lokaliseret.

»Dem, der var på vagt fra Linpro, brugte i hvert fald tre timer på at finde ud af, hvad der var galt. Først da der kom andre og hjalp, blev problemet fundet. Problemet burde have været løst på under to timer,« siger Per Palmkvist Knudsen, it-direktør i JP/Politikens Hus.

En skanning af filsystemet og de 279 gigabyte data tog 50 minutter, men det forklarer ikke, at det tog over syv timer, før ekstrabladet.dk igen kørte som det skulle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Hvorfor kom dem, der kunne finde ud af det, først så sent? Vi er jo et nyhedssite, der er i luften 24/7, og på alle andre systemer har vi folk siddende på vagt, som bare kan det knald. Men det tager vi en kærlig snak med Linpro om,« siger Per Palmkvist Knudsen.

Han understreger, at der er masser af dygtige folk hos Redpill Linpro, men at der åbenbart ikke var sat resurser nok af til Ekstra Bladet i forhold til at sikre en hurtig genopretning, når der opstår problemer.

Slettede aldrig de gamle data

Kimen til nedbruddet blev lagt i januar, da der var brug for at udvide SAN'et. Det blev gjort uden at lukke ned med kommandoerne pvcreate, pvmove og pvremove. Men sletningen af de gamle data med pvremove virkede af endnu ukendte årsager ikke. Uden at nogen opdagede det, blev alle de gamle data derfor liggende på SAN'et.

Da webserveren lørdag morgen gav lidt knas og skulle genstartes, koblede den derfor op til de gamle data på SAN'et. Det betød, at ekstrabladet.dk det meste af lørdag dag skiftede mellem fejlmeddelelser og at vise flere år gamle artikler på forsiden i et gammelt layout.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ekstrabladet.dk er Danmarks mest læste netavis og havde i marts måned 1,4 millioner brugere og 26 millioner besøg.

Det er Red Hat-selskabet selv, der har kåret Redpill Linpro til bedste leverandør i Europa, Mellemøsten og Afrika, med titlen "Red Hat EMEA Infrastructure Partner of the Year 2009". Redpill Linpro er Nordens største Red Hat-leverandør.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger