Eksplosiv stigning i angreb mod danske netbanker via social engineering

Cyberkriminelle anvender i større grad social engineering forsøg for at komme i danskernes netbank.

Der har været en stor stigning i angreb mod danske netbanker i slutningen af 2016. Ifølge en opgørelse fra brancheorganisationen Finans Danmark, som blandt andet det tidligere Finansrådet nu er en del af, så steg antallet af angreb med 40 procent i fjerde kvartal af 2016 sammenlignet med kvartalet før.

Det oplyser blandt andet fyens.dk på baggrund af en historie fra Ritzau.

»Det er en kedelig udvikling, at vi ser mere og mere cyberkriminalitet,« siger digitaliseringsdirektør i Finans Danmark Michael Busk-Jepsen ifølge Ritzau og fortsætter:

»Men det er desværre også i overensstemmelse med den udvikling, vi ser i samfundet, hvor blandt andet Center for Cybersikkerhed har sagt, at risikoen for cyberkriminalitet er meget høj.«

Læs også: Eksplosion i netbank-angreb rettet mod danskernes mobiltelefoner

Version2 har tidligere fortalt, hvordan særligt social engineering-angreb har vakt de kriminelles interesse i forsøget på at komme ind i danskernes netbanker. Og ifølge Finans Danmark er det primært også social engineering, der ligger bag væksten i antallet af angreb i fjerde kvartal 2016. Social engineering omfatter blandt andet phishing-forsøg via sms'er og mails.

I fjerde kvartal 2016 var der 818 forsøg på at angribe netbanker via det, Finans Danmark kategoriserer som social engineering, hvor 213 af disse angreb resulterede i tab. Kvartalet før var der 588 angreb, hvor 126 førte til tab. I alt førte angrebene i fjerde kvartal til et tab for bankerne på 2.548.355 kroner.

»Som almindelige forbrugere skal vi simpelthen være bedre til at gennemskue de ting, vi bliver udsat for. Jo bedre vi er til det, jo sværere har de cyberkriminelle ved at narre pengene fra os,« siger Michael Busk-Jepsen ifølge Ritzau.

Han fortæller også, at bankerne arbejder på at opruste it-sikkerheden

Det samlede økonomiske tab for bankerne i 2016 som følge af netbank-angreb blev på 7,2 millioner kroner.

Annonce:
Kom gratis med til Danmarks største IT-sikkerhedsevent!

Infosecurity, Europas mest populære IT-sikkerhedsevent, afholdes i Danmark den 3. og 4. maj 2017. 60 udstillere, 5 konferencesale og mere end 80 seminarer og caseoplæg fra ind- og udland. Læs mere her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere