Eksperter spår at FBI's adgang til iPhones snart vil udløbe

Illustration:
Uafhængige eksperter og Apples egne ingeniører mener, at FBI's metode til at låse iPhones op vil blive afsløret og brugt til at lukke Apple-produkters sikkerhedshul, skriver Reuters.

FBI låste en iPhone op i den omtalte San Bernardino-sag med hjælp fra en tredje part, men både Apples ingeniører og politiets egne specialister spår, at den fidus ikke vil holde længe. Det skriver Reuters.

»FBI må affinde sig med det faktum, at muligheden for at komme ind i Apple-produkter kun vil holde i nogle få måneder, hvis den deles med andre afdelinger,« siger Jonathan Zdarski, en uafhængig ekspert, der tidligere har hjulpet politiet med at få adgang til enheder, til Reuters.

En af mulighederne for, at Apple får kendskab til metoden, er, at den bliver solgt af tredjeparten til andre, og Apple opsnapper den, når den begynder at cirkulere bredere rundt. En senioringeniør i Apple siger til Reuters:

»Fejl af denne art har en ret kort livscyklus.«

Retssager kan afsløre metoden

Derudover kan en igangværende sag i New York også føre til, at FBI bliver nødt til at afsløre sin metode for at føre sagen videre.

Læs også: Apple vil have FBI til at hacke dem - igen

Hvis FBI vælger at droppe sagen for at holde metoden hemmelig, kan den blive afsløret i fremtidige sager, hvor anklageren har benyttet metoden. Og der kan meget vel komme fremtidige sager, da FBI har lovet at hjælpe lokale politimyndigheder med at få adgang til låste telefoner.

Læs også: FBI lover krypteringshjælp til lokale politienheder: 'Vi står sammen om det her'

Hvis forsvarsadvokater i de sager krydsforhører modpartens eksperter om metoden, vil det sandsynligvis være nok til at lukke sikkerhedshullet i fremtidige produkter, siger en Apple-medarbejder til Reuters.

Apples ingeniører mener, de kan beskytte kunder fremadrettet

Apple vil arbejde på at lukke sikkerhedshullet, for at Apple-brugere ikke behøver være nervøse for, at deres oplysninger er tilgængelige, hvis de mister et Apple-produkt.

Men ifølge Reuters er der også en vis stolthed blandt Apples ingeniører, fordi det kostede 1 million dollars at købe et program, der kan bryde ind i iPhones, skriver Reuters.

Ingeniørerne mener desuden, at truslen om at bryde ind i produkterne er større fra kriminelle end fra lande, men da det som sagt har kostet en million dollars at få et program, der giver adgang, vil få kriminelle have en reel mulighed for at købe sig vej ind i produkterne.

Kom gratis med til Danmarks største IT-sikkerhedsevent!

Infosecurity, Europas mest populære IT-sikkerhedsevent, afholdes for første gang i Danmark den 3. og 4. maj 2016. 50 udstillere, 5 konferencesale og mere end 60 seminarer og caseoplæg fra ind- og udland. Læs mere her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bent Jensen

Hvis det var en tom telefon, så var penge nok ikke givet godt ud. Især når den kun kan bruges på ældre telefoner, og sikkert ikke ret længe.

Men det beviser viser vel også explicit når MS ikke har været igennem samme rummel, at man ikke kan bruge MS indbygget kryptering hvis man vil holde sine data hemmeligt. Alstå at data må være åbne for NSA, FBI og andre hvis man anvender windows OS.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere